Zet jij deze week ook deze spruitjes schotel met gnocchi, cottage cheese, pesto en doperwtjes op het menu? Dit gerecht vol groene groenten biedt een flinke bom goede voedingsstoffen op deze donkere, winterse avonden.

Een spruitjes schotel voor de Meatless Monday

Elke maandag posten wij een nieuw vegetarisch gerecht. Hier bij Betty’s Kitchen zijn wij al jaren van mening dat een dagje zonder vlees heel voedzaam en lekker kan zijn. Tijdens deze Meatless Monday willen we je dan ook verrassen met deze spruitjes schotel met gnocchi. Volgens mij hoef je met dit recept geen vlees te missen. Wil je er toch graag wat vlees bij, dan kun je wat (biologische) spekreepjes uitbakken en toevoegen, vlak voor het serveren.

Winterse gerechten zonder stamppot

Ik ben niet zo’n fan van een traditionele stamppot met aardappels, maar ik wil wel graag seizoensgroenten eten zoals spruitjes, boerenkool en andijvie. Die winterse groenten vind ik met een andere bereiding namelijk superlekker. Ik ben dan ook altijd op zoek naar alternatieven voor de Hollandse stamppot. En zo kwam ik het idee voor deze spruitjes schotel terecht. Ben je benieuwd naar nog meer alternatieven voor winterse gerechten? Bekijk eens deze Boerenkool quiche met cranberry compote. Of deze Hutspot soep met gekarameliseerde ui. Beide aanraders!


Print

Recept: Spruitjes schotel met gnocchi

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Deze vegetarische spruitjes schotel met gnocchi is een overheerlijk winters gerecht en bewijst dat dit niet meteen een stamppot recept hoeft te zijn. Een snelle, voedzame doordeweekse maaltijd.

  • Author: Nanda Appelman
  • Cook Time: 20 min.
  • Total Time: 20 minutes
  • Yield: 2 personen 1x
  • Category: Vegetarisch hoofdgerecht
  • Cuisine: Hollandse keuken

Ingredients

Scale
  • 300 gram gnocchi,
  • 300 gram spruitjes,
  • 100 gram doperwten,
  • Handje rucola sla,
  • 40 gram pecannoten (ongebrand & ongezouten),
  • 4 el. cottage cheese,
  • 1 el. groene pesto,
  • 2 el. extra vierge olijfolie,
  • Peper en zout,
  • Olijfolie om te bakken.

Instructions

  1. Breng een flinke pan met water aan de kook voor het bereiden van de spruitjes. Snij de harde stronkjes van de spruitjes en verwijder de buitenste blaadjes. Kook de spruitjes in 10 minuten gaar.
  2. Als je verse doperwten gebruikt kook je deze in ongeveer 8-10 minuten gaar. Gebruik je doperwten uit blik of pot, warm deze dan in enkele minuten op in een steelpannetje. Giet af zodra ze gaar zijn.
  3. Verwarm wat olijfolie in een hapjespan op middelhoog vuur en voeg de gnocchi en pecannoten toe. Schep regelmatig om zodat de gnocchi en noten niet aanbranden. Bak ze lichtbruin en knapperig.
  4. In een kommetje meng je de pesto met de extra vierge olijfolie. Zodra de spruitjes, doperwten, pecannoten en gnocchi gaar zijn schep je dit in een kom. Voeg de rucola sla en de cottage cheese toe en schep alles door elkaar.
  5. Sprenkel de pesto-olie eroverheen en de schotel is klaar om te serveren. Voeg eventueel nog peper en zout toe naar eigen smaak.

Eet smakelijk! Liefs, Nanda

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze spruitjes schotel wilt maken!

Nanda Appelman

Nanda Appelman heeft een passie voor gezond, maar vooral lekker eten en drinken. Ze is freelancer in marketing en communicatie: www.woordenenbeelden.com en vaste blogger voor Betty’s Kitchen.

Recent Posts

5x Koreaanse Bijgerechten (Banchan)

De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…

3 dagen ago

Zelf falafel balletjes maken

Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…

4 dagen ago

Vegetarische Bami Goreng

In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…

7 dagen ago

Sinterklaas Mug Cake met kruidnoten

Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…

1 week ago

Sint Maarten Koek met chocolade snoep

Afgelopen week was natuurlijk Sint Maarten. Deze weken zijn de zakjes uitdeelsnoep als warme broodjes…

1 week ago

Baked Feta met Gnocchi en tomaten

'Baked Feta' was een ware hit op social media de afgelopen jaren. En het leent…

2 weken ago