Zet jij deze week ook deze spruitjes schotel met gnocchi, cottage cheese, pesto en doperwtjes op het menu? Dit gerecht vol groene groenten biedt een flinke bom goede voedingsstoffen op deze donkere, winterse avonden.

Een spruitjes schotel voor de Meatless Monday

Elke maandag posten wij een nieuw vegetarisch gerecht. Hier bij Betty’s Kitchen zijn wij al jaren van mening dat een dagje zonder vlees heel voedzaam en lekker kan zijn. Tijdens deze Meatless Monday willen we je dan ook verrassen met deze spruitjes schotel met gnocchi. Volgens mij hoef je met dit recept geen vlees te missen. Wil je er toch graag wat vlees bij, dan kun je wat (biologische) spekreepjes uitbakken en toevoegen, vlak voor het serveren.

Winterse gerechten zonder stamppot

Ik ben niet zo’n fan van een traditionele stamppot met aardappels, maar ik wil wel graag seizoensgroenten eten zoals spruitjes, boerenkool en andijvie. Die winterse groenten vind ik met een andere bereiding namelijk superlekker. Ik ben dan ook altijd op zoek naar alternatieven voor de Hollandse stamppot. En zo kwam ik het idee voor deze spruitjes schotel terecht. Ben je benieuwd naar nog meer alternatieven voor winterse gerechten? Bekijk eens deze Boerenkool quiche met cranberry compote. Of deze Hutspot soep met gekarameliseerde ui. Beide aanraders!


Print

Recept: Spruitjes schotel met gnocchi

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Deze vegetarische spruitjes schotel met gnocchi is een overheerlijk winters gerecht en bewijst dat dit niet meteen een stamppot recept hoeft te zijn. Een snelle, voedzame doordeweekse maaltijd.

  • Author: Nanda Appelman
  • Cook Time: 20 min.
  • Total Time: 20 minutes
  • Yield: 2 personen 1x
  • Category: Vegetarisch hoofdgerecht
  • Cuisine: Hollandse keuken

Ingredients

Scale
  • 300 gram gnocchi,
  • 300 gram spruitjes,
  • 100 gram doperwten,
  • Handje rucola sla,
  • 40 gram pecannoten (ongebrand & ongezouten),
  • 4 el. cottage cheese,
  • 1 el. groene pesto,
  • 2 el. extra vierge olijfolie,
  • Peper en zout,
  • Olijfolie om te bakken.

Instructions

  1. Breng een flinke pan met water aan de kook voor het bereiden van de spruitjes. Snij de harde stronkjes van de spruitjes en verwijder de buitenste blaadjes. Kook de spruitjes in 10 minuten gaar.
  2. Als je verse doperwten gebruikt kook je deze in ongeveer 8-10 minuten gaar. Gebruik je doperwten uit blik of pot, warm deze dan in enkele minuten op in een steelpannetje. Giet af zodra ze gaar zijn.
  3. Verwarm wat olijfolie in een hapjespan op middelhoog vuur en voeg de gnocchi en pecannoten toe. Schep regelmatig om zodat de gnocchi en noten niet aanbranden. Bak ze lichtbruin en knapperig.
  4. In een kommetje meng je de pesto met de extra vierge olijfolie. Zodra de spruitjes, doperwten, pecannoten en gnocchi gaar zijn schep je dit in een kom. Voeg de rucola sla en de cottage cheese toe en schep alles door elkaar.
  5. Sprenkel de pesto-olie eroverheen en de schotel is klaar om te serveren. Voeg eventueel nog peper en zout toe naar eigen smaak.

Eet smakelijk! Liefs, Nanda

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze spruitjes schotel wilt maken!

Nanda Appelman

Nanda Appelman heeft een passie voor gezond, maar vooral lekker eten en drinken. Ze is freelancer in marketing en communicatie: www.woordenenbeelden.com en vaste blogger voor Betty’s Kitchen.

Recent Posts

Knoflookcurry met bonenrijst

Kun je wel even een oppepper voor je weerstand gebruiken? Maak dan deze tropische Sri Lankaanse…

1 dag ago

30x Vegan Recepten

Het is vandaag World Vegan Day en dat wilde ik niet zomaar voorbij laten gaan.…

3 dagen ago

10x Halloween Taart en Cupcakes

Wie jarig is trakteert, dus heb ik maar liefst 10 recepten voor Halloween taart en…

4 dagen ago

Halloween Pizza met skelet schedels

Wist je dat witte champignons uitermate geschikt zijn om eetbare 'skelet schedels' van te maken?…

4 dagen ago

Zelf Dukkah Maken

Als er een krokante topping is die je hier steevast in de voorraadkast tegenkomt, dan…

1 week ago

Geroosterde Wortels met Yoghurt en Dukkah

Het is weer een Meatless Monday en ik heb me toch een heerlijk vegetarisch recept…

1 week ago