Sinterklaas Fudge met kruidnoten


Zelf fudge maken is een van de makkelijkste dingen ter wereld en zelfs de allerkleinsten kunnen zich hieraan wagen! Speciaal voor aankomende Sinterklaasviering bedacht ik deze Sinterklaas Fudge als traktatie voor bij de koffie of thee.

Zelf Sinterklaas Fudge maken

Deze fudge is nog een klein beetje sticky, dus aansnijden doe je natuurlijk pas als hij door en door gekoeld is. Probeer je hiervoor in de houden! Maar een smakelijkere manier voor een koffie of theemoment kan ik mij niet indenken. Zelf Sinterklaas Fudge maken betekent zelf karamel maken met chocolade, maar ook een vleugje amandel en sinaasappel voor die typische Sinterklaas kruiden en gevoelens. Dat beloofd wat!

Nog meer lekkere Sinterklaas recepten

Voor deze Sinterklaas Fudge gebruikte ik kant-en-klare kruidnoten uit de winkel. Maar je kunt ook zelf glutenvrije kruidnoten van quinoa maken. En daarnaast heb ik natuurlijk nog meer lekkere Sinterklaas recepten in petto voor je! Wat dacht je van deze Sinterklaas Cheesecake met kruidnoten? Of geniet van het koude weertje onder genot van een Sinterklaas Chai Latte! En als je weg bent van deze Sinterklaas Fudge, check dan hier nog veel meer Sinterklaas recepten.

Print

Recept: Sinterklaas Fudge met kruidnoten

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Cook Time: 10 minutes
  • Total Time: 6 hours 10 minutes
  • Yield: 30 blokjes
  • Category: SInterklaas
  • Cuisine: Hollandse Keuken

Ingredients

  • 1 blikje gecondenseerde melk (ca 397 gram),
  • 130 gram pure chocolade, in stukjes,
  • 100 gram melk chocolade, in stukjes,
  • 1 eetlepel boter,
  • 120 gram kruidnoten, of maak zelf glutenvrije quinoa kruidnoten,
  • 4 eetlepels amandelschaafsel,
  • rasp van 1 sinaasappel,
  • halve theelepels amandel extract.

Extra:

  • klein pannetje,
  • cakeblik 28 cm lang (kleiner kan ook, maar dan wordt je Sinterklaas Fudge ‘hoger’ en moet langer koelen),
  • bakpapier,
  • aluminiumfolie.

Instructions

  1. Bekleed de springvorm met het bakpapier. Het is prima als het papier te groot is en overhangt, dat maakt straks het er uit tillen van je Sinterklaas Fudge alleen maar makkelijker. Giet de gecondenseerde melk in het pannetje. Voeg de pure en melk chocolade toe, evenals de boter. Verwarm dit alroerende op medium vuur, totdat alles samensmelt. Haal daarna van het vuur.
  2. Roer de kruidnoten, 3 eetelepels amandelschaafsel, het amandelextract en slechts de helft van de sinaasappelrasp door het chocolademengsel heen, tot alles goed bedekt is met chocolade. Schep de Sinterklaas Fudge in het cakeblik en strijk de bovenkant glad. Druk het mengsel goed in de hoekjes.
  3. Bestrooi de bovenkant van de Sinterklaas fudge met de overgebleven eetlepel amandelschaafsel en de overgebleven sinaasappelschilfers. Dek de vorm af met aluminiumfolie en laat minstens 6 uren opstijven in de koelkast (maar het liefst de hele nacht).
  4. Voor het serveren trek je het bakpapier uit de vorm. Snijd de Sinterklaas Fudge in de lenge in 3 repen (dit gaat echt het beste als de fudge goed koud is) en daarna de repen in elk 10 blokjes. Serveer direct.

Eet smakelijk en fijne Feestdagen!

Groetjes, Betty

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

View Comments

Recent Posts

Tropical granola met mango en kokos

De zomer is in aantocht dus ook de ontbijtjes moeten er een beetje tropisch uit…

3 dagen ago

Hummus Bowl met zoete aardappel

Vier de zomer met deze hummus bowl met zoete aardappel! Top af met jouw favoriete…

4 dagen ago

Champagne drinken in de Champagne streek in Frankrijk

Frankrijk is natuurlijk het land voor wijnliefhebbers. Maar ze maken er ook een andere spraakmakende…

7 dagen ago

Steak tartare

Steak tartaart of Steak tartare is een voorgerecht met rauw vlees en rauw ei. Je…

1 week ago

Tiramisu Croisant Wafels

Ben je nog op zoek naar een lekker recept met wafels van croissantdeeg? Combineer het…

1 week ago

Frisse risotto met komkommer en munt pesto

Deze risotto met komkommer, munt pesto en granaatappelpitjes is heerlijk fris. Waar risotto voor mij…

2 weken ago