Zin in een zomerse, tropische Meatless Monday? Zet dan deze samosa met papaja, muhammara en geitenkaas op het menu! Dat is heerlijk zomer genieten!

Zomerse samosa met papaja recept

De smaak van papaja herinnert mij aan prachtige reizen naar verre oorden. Ik herinner me nog een reis naar Afrika waar het papaya-seizoen was. Bij het ontbijt, lunch, avondeten en in sapjes werden alleen maar papaja’s geserveerd. Toen kwamen ze wel even mijn neus uit haha… Maar toen ik ze weer zag liggen in de supermarkt, was ik dat direct vergeten en bedacht ik er dit fijne recept voor zomerse samosa met papaja mee.

Samosa’s van bladerdeeg

Ik heb voor dit gerecht hartige taart deegbladeren uit de diepvries gebruikt. Je kunt ook de samosa met papaja in bladerdeeg maken, maar ik vind bladerdeeg over het algemeen wat ‘vetter’ dan hartige taart deegbladeren. Maar je kunt ook experimenteren met filodeeg, of zelfs loempia vellen. Check hoe dan ook altijd even de gebruiksaanwijzing voor de juiste bereiding van het deeg en pas dit recept voor samosa met papaja hier op aan! PS. Vind je het leuk om samosa’s te maken? Probeer dan ook eens deze vegetarische samosa’s met homemade chutney!

Print

Samosa met papaja, muhammara en geitenkaas

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Author: Nanda Appelman
  • Cook Time: 25 minutes
  • Total Time: 45 minutes
  • Yield: 2 personen
  • Category: Vegetarisch hoofdgerecht
  • Cuisine: Marokkaanse keuken

Ingredients

  • 6 plakjes hartige taartdeeg (diepvries)
  • +/- 30 gram vruchtvlees van papaja
  • 50 gram kruimige aardappel (1 medium aardappel)
  • 50 gram smeerbare geitenkaas
  • 25 gram muhammara
  • 25 gram sojabonen (voorgekookt)
  • 1 el. zonnebloempitten
  • Peper en zout

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Leg alvast een ovenrooster klaar op het aanrecht met een vel bakpapier erop. Als je deegbladeren uit de diepvries gebruikt, laat deze dan ontdooien.
  2. Breng water met wat zout aan de kook voor de aardappel. Schil de aardappel en snij hem in kleine blokjes. Kook de aardappel +/- 15-20 minuten totdat hij gaar is. Giet af en zet even apart.
  3. Ondertussen halveer je de papaja en schep het vruchtvlees eruit. Verwijder de schil en snij de papaja in kleine blokjes. Je hoeft voor dit gerecht maar 30 gram te gebruiken, de rest kun je lekker verwerken in een fruitsalade of bijvoorbeeld in yoghurt of een smoothie.
  4. Prak in een kom de gare aardappel, papaja, geitenkaas, sojaboontjes, zonnebloempitten en muhammara door elkaar. Proef en voeg naar eigen smaak nog zout en peper toe.
  5. Als je rechthoekige samosa’s wilt maken hoef je niks te doen. Wil je er ronde samosa’s van maken druk je met een kommetje rondjes uit de deegbladeren. (tip: Of gebruik een deegpers) Verdeel de vulling over de deegbladeren. Schep er niet teveel op wat anders sluiten ze niet goed. Klap de samosa met papaya dicht en druk met een vork de randjes aan.
  6. Leg de samosa’s op het bakpapier op het rooster en plaats voor 20 minuten in het midden van de oven. Houd tussendoor goed in de gaten: zodra de bovenkant te donker wordt, plaats je het rooster iets lager in de oven.
  7. Laat de samosa met papaja licht afkoelen na de bereiding en dan zijn ze direct klaar om te serveren!

Eet smakelijk!

Liefs, Nanda

Nanda Appelman

Nanda Appelman heeft een passie voor gezond, maar vooral lekker eten en drinken. Ze is freelancer in marketing en communicatie: www.woordenenbeelden.com en vaste blogger voor Betty’s Kitchen.

Recent Posts

Panna Cotta met perzik en amandel

De zomer is HET seizoen van het steenfruit dus moet je lekker veel gaan genieten…

10 uur ago

Kippenlevertjes met pasta

Heb je wel eens 'orgaanvlees' gegeten? Dat is vlees dat afkomstig is van de ingewanden…

1 dag ago

Tropical granola met mango en kokos

De zomer is in aantocht dus ook de ontbijtjes moeten er een beetje tropisch uit…

3 dagen ago

Hummus Bowl met zoete aardappel

Vier de zomer met deze hummus bowl met zoete aardappel! Top af met jouw favoriete…

4 dagen ago

Champagne drinken in de Champagne streek in Frankrijk

Frankrijk is natuurlijk het land voor wijnliefhebbers. Maar ze maken er ook een andere spraakmakende…

1 week ago

Steak tartare

Steak tartaart of Steak tartare is een voorgerecht met rauw vlees en rauw ei. Je…

1 week ago