Zin in een zomerse, tropische Meatless Monday? Zet dan deze samosa met papaja, muhammara en geitenkaas op het menu! Dat is heerlijk zomer genieten!
De smaak van papaja herinnert mij aan prachtige reizen naar verre oorden. Ik herinner me nog een reis naar Afrika waar het papaya-seizoen was. Bij het ontbijt, lunch, avondeten en in sapjes werden alleen maar papaja’s geserveerd. Toen kwamen ze wel even mijn neus uit haha… Maar toen ik ze weer zag liggen in de supermarkt, was ik dat direct vergeten en bedacht ik er dit fijne recept voor zomerse samosa met papaja mee.
Ik heb voor dit gerecht hartige taart deegbladeren uit de diepvries gebruikt. Je kunt ook de samosa met papaja in bladerdeeg maken, maar ik vind bladerdeeg over het algemeen wat ‘vetter’ dan hartige taart deegbladeren. Maar je kunt ook experimenteren met filodeeg, of zelfs loempia vellen. Check hoe dan ook altijd even de gebruiksaanwijzing voor de juiste bereiding van het deeg en pas dit recept voor samosa met papaja hier op aan! PS. Vind je het leuk om samosa’s te maken? Probeer dan ook eens deze vegetarische samosa’s met homemade chutney!
PrintEet smakelijk!
Liefs, Nanda
De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…
Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…
In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…
Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…
Afgelopen week was natuurlijk Sint Maarten. Deze weken zijn de zakjes uitdeelsnoep als warme broodjes…
'Baked Feta' was een ware hit op social media de afgelopen jaren. En het leent…