Het is alweer bijna weekend! En dan houden we van lekker bakken in de keuken. Ik maakte deze semi-gezonde monchou muffins met kwark en granaatappelpitjes. Leuk om te serveren als je gasten hebt, of als tussendoortje voor jezelf! Laatst vond ik overigens deze gekleurde cupcake vormpjes en wat ziet dat er in zijn geheel vrolijk uit zo toch?! Dat gaat een lekker weekend worden zo.

Monchoutaart en Monchou muffins

Vaak is een cheesecake of monchoutaart zo enorm machtig, maar deze monchou muffins zijn lekker zacht en fris van smaak. Dat komt doordat er kwark en banaan in zijn verwerkt en geen suiker wordt toegevoegd. Ook de granaatappelpitjes voor de garnering zijn lekker fris. Natuurlijk kun je ook ander fruit gebruiken voor de garnering zoals blauwe of rode bessen, plakjes perzik of kleine stukjes ananas.

En je kunt met dit recept zelfs een kleine partij monchou muffins maken. Handig als je misschien nog net een (half) pakje overhebt, van een eerder monchou recept. Houdt er alleen rekening mee dat de monchou muffins minstens een uur moeten afkoelen nadat ze gebakken zijn. Je kunt ze dus niet meteen serveren! Kennen jullie overigens al het recept van deze gezondere monchoutaart of deze muffins met yoghurt, sinaasappel en pure chocola? Ook ideaal voor in het weekend!


Print

Recept: Monchou Muffins met Kwark

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Het is alweer bijna weekend! En dan houden we van lekker bakken in de keuken. Ik maakte deze semi-gezonde monchou muffins met kwark en granaatappelpitjes. Leuk om te serveren als je gasten hebt, of als tussendoortje voor jezelf! Laatst vond ik overigens deze gekleurde cupcake vormpjes en wat ziet dat er in zijn geheel vrolijk uit zo toch?! Dat gaat een lekker weekend worden zo.

  • Author: Nanda Appelman
  • Cook Time: 20 minutes
  • Total Time: 50 minutes
  • Yield: 12 muffins 1x
  • Category: High Tea
  • Cuisine: Hollandse Keuken

Ingredients

Scale

Voor de bodem:

  • 5 volkorenbiscuits
  • 50 gram kokosolie
  • 15 gram geraspte kokos

Voor de vulling:

  • 200 gram monchou (dat zijn 2 pakjes)
  • 100 ml. kwark
  • 2 eieren
  • 1 rijpe banaan
  • 1 vanillestokje

Voor de garnering:

  • Een handje geraspte kokossnippers
  • 50 gram granaatappelpitjes

Benodigdheden:

  • 12 muffinvormpjes
  • Een bakblik om muffins in te bakken
  • Mixer

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Haal de monchou alvast uit de koelkast zodat deze op kamertemperatuur komt.
  2. Begin met het maken van de bodem. Zet het bakblik alvast klaar met de 12 vormpjes. Zorg ervoor dat de kokosolie vloeibaar wordt. Zet de olie bijvoorbeeld even in de oven die je aan het voorverwarmen bent. De olie moet niet heet worden, alleen vloeibaar. Vet de vormpjes nu licht in met de kokosolie en zet de rest van de olie apart in een kom.
  3. Verkruimel de volkorenbiscuits en roer dit samen met de geraspte kokos door de vloeibare kokosolie. Verdeel dit mengsel nu over de muffinvormpjes en druk het licht aan per vormpje.
  4. Prak de banaan en stop deze in een beslagkom samen met de kwark, monchou en eieren. Snij het vanillestokje in de lengte in en schraap met de bolle kant van je mes het vanillemerg eruit. Voeg dit ook toe aan de kom. Mix het mengsel nu met de mixer in een paar minuten tot een egaal geheel.
  5. Schep het kwark-monchou mengsel nu ook in de muffinvormpjes. Vul de vormpjes tot net onder de rand. De muffins rijzen wat in de oven maar zakken ook weer in zodra ze afkoelen.
  6. Plaats het bakblik met de vormpjes voor 30 minuten in de oven. Hou de muffins tijdens de baktijd in de gaten zodat ze niet aanbranden. Laat de monchou muffins na het bakken minstens een uur afkoelen zodat de koekjesbodem op basis van de kokosolie verhard.
  7. Serveer de monchou muffins met de geraspte kokos snippers en granaatappels eroverheen gestrooid.

Geniet ervan!

Liefs, Nanda

Notes

Bewaartip: Je kunt deze monchou muffins nog prima 1-2 dagen bewaren in een zak of trommel. Voeg de garnering dan pas toe zodra je de muffins (weer) serveert. 

 

Nanda Appelman

Nanda Appelman heeft een passie voor gezond, maar vooral lekker eten en drinken. Ze is freelancer in marketing en communicatie: www.woordenenbeelden.com en vaste blogger voor Betty’s Kitchen.

Recent Posts

Lamsvlees curry met kokos en kaneel (Gulai Domba)

Als je denkt aan een Indonesische curry dan is de Rendang waarschijnlijk het meest bekend.…

1 dag ago

Snijbonen in kokosmelk (Buncis Lodeh)

Bij Indonesische gerechten denk je al gauw aan rijst met een kip gerecht of een…

2 dagen ago

Pizza Bianca met artisjokken en ham

Wil je eens wat anders dan pizza met tomatensaus? Beleg dan eens je pizza met…

3 dagen ago

Spelt salade met gegrilde radijs

In de lente schijnt een heerlijk zonnetje door de ramen en dat is voor mij…

4 dagen ago

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

3 weken ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

3 weken ago