Time flies when you’re having fun. Volgens mij zat ik een paar dagen geleden nog het fotodagboek van maart uit te tikken en inmiddels is het alweer mei! Hoewel ik mezelf had voorgenomen het in April rustiger aan te doen, heb ik toch intens kunnen genieten van een aantal kleine uitjes. Van een bruiloft, tot het ontdekken een origineel pop up restaurant en meer. Dit gebeurde er allemaal achter de schermen in April.


Zomerse Zondagen

Deze maand is de lente volop aanwezig geweest, want we hebben toch een paar mooie zonnige weekenden achter de rug! Dus sprongen wij geregeld op de fiets om in de binnenstad een terrasje te pakken. Zoals hier een lunch bij Barbeton, gelegen in een rustig straatje, om de hoek van de Dom. Maar ook zijn Dylan en ik niet vies van een uitgebreide zondagmorgen brunch in onze stad. Hebben jullie wel eens ontbeten bij  een van deze favo ontbijtspots in Utrecht. Echt een aanrader!


Pasen

Dit jaar hebben wij Pasen doorgebracht met onze families, maar dan in een iets andere setting als normaal. Er werd thuis nog druk verbouwd aan onze zolder en uiteraard moest er ook nog een babykamer gemaakt worden. Tijdens Pasen hebben wij dus druk geschilderd en laminaat gelegd. Komt die nesteldrang toch nog goed van pas.

Geen hoogstaande culinaire happen tijdens Pasen dus, en voor het gemak hadden we zelfs een HelloFresh Brunch Paasbox laten komen. Dat nam wel het nodige werk uit handen en scheelde weer dringen bij de kassa’s voor de Paasinkopen.


Eten bij GYS in Utrecht

Omdat ik zelf door de jaren heen steeds meer vegetarisch ben gaan eten, mag ik mij nu met recht een flexitariër noemen 🙂 Maar wordt ik dus ook steeds kritischer bij het bezoeken van restaurants en de vega alternatieven zoals die op de kaart staan. (Want dat blijkt soms toch nog wel heel moeilijk voor restaurants…)

Ik wordt dan ook heel blij van Restaurant GYS in Utrecht, die heerlijke gerechten maakt die veelal vegetarisch, vegan en zelfs glutenvrij zijn. Dylan en ik zijn gaan proeven bij de vestiging aan de Amsterdamsestraatweg en check hier de review van Restaurant Gys!


Bruiloft van vrienden

Daarnaast ging ik hoogzwanger naar een bruiloft van een vriendin. Zij trouwde op Slot Doddendael in Ewijk en de combinatie van de mooie woorden, die prachtige jurk, de locatie, een overvloed aan heerlijk eten en live zang gedurende de dag, zorgde ervoor dat Betty een hoog emotionele dame werd. Tussendoor en in de auto terug zelfs nog een potje moeten janken. Leuk hoor, die zwangerschapshormonen. Wel leuk dat er in de ceremonie zaal op elke stoel een klein doosje met een tissue lag.


Koningsdag 2017

Gezien die dikke buik, zal het jullie ook niet verbazen dat ik dit jaar NIET de stad in ben geweest met koningsnacht en koningsdag. Dat durfde ik gewoonweg niet met alle drukte en al die mensen die in kuddes door de straten van Utrecht lopen. Koningsnacht stond dit jaar in het teken van Netflix en oranje tompoucen op de bank. En op Koningsdag zelf hebben wij de babykamer groen geverfd. Mooi op tijd en kan de boel nog even doorluchten voor de kleine meid komt.


Project Babykamer

En daarna natuurlijk lekker inrichten van de babykamer. Voor de liefhebber heb ik hier een kleine collage gemaakt van de nieuwe ‘tropical room’ . Yes yes, compleet met flamingo’s en gouden ananassen. Bij het inruimen van haar kledingkast zat Dylan te mopperen dat ze nu al meer schoenen heeft als hij. Ik vrees dat ik voorlopig niets meer mag kopen van hem. Da’s maar goed ook, want ik vermoed dat de luiers in het eerste jaar ons al een rib uit het lijf gaan kosten 🙂


Eten in de Lik

Dus nu alles letterlijk af en opgeruimd is, nam manlief mij nog 1 laatste keer deze maand mee uit eten. Volgende week lezen jullie de review van een ontzettend leuk pop-up concept in de Wolvenplein gevangenis in Utrecht. Daar kun je namelijk 5-gangen eten in De Lik! Wat een originele locatie. Deze dame was echter zo moe en sukkelde tijdens het eten gewoon bijna in slaap. Tijd om er een eind aan te breien en gelukkig ook meteen deze drukke maand af te sluiten.


Inmiddels is mijn zwangerschapsverlof ingegaan en moet deze dame het echt een stukje rustiger aan gaan doen. Jullie ook heel veel plezier en vooral blijven duimen voor mooi lenteweer, zodat we lekker kunnen genieten!

Groetjes, Betty

Tip:  Benieuwd naar mijn leven achter de schermen? Volg dan @bettyskitchennl op Instagram!

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

6 dagen ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

7 dagen ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

1 week ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

1 week ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

1 week ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

2 weken ago