Heb je wel eens een red velvet taart gegeten? Dan ga je deze Red Velvet wafels waarschijnlijk ook wel kunnen waarderen? Je maakt ze als vrolijk gekleurd ontbijt en gecombineerd met vers fruit heb je zo een wel heel goed begin van je dag!

Everything Red Velvet Trend

Dit jaar zie je de Red Velvet recepten als een rode draad door social media voorbijkomen. We zien het liefst everything red velvet, van taarten, cupcakes, pancakes en wafels. Afgelopen jaar maakte ik al een kookvideo met overheerlijke Red Velvet Cookies, en nu maak je ook deze red velvet wafels voor het ontbijt!

Red Velvet + Roomkaas

En buiten het feit dat Red Velvet recepten natuurlijk een rood/roze kleur hebben, is de voorwaarde ook dat er cacao in de recepten verwerkt zijn, dit helpt overigens ook de kleur ontwikkelen, en heb je een vleugje roomkaas (of iets dat er op lijkt) nodig om je red velvet recept mee af te maken. Voor deze Red velvet wafels gebruik ik dan ook een roomkaas topping en lekker rood fruit ter decoratie.


Print

Recept: Red Velvet Wafels

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Start de dag met wafels en vers fruit. Deze red velvet wafels zijn afgekeken van de bekende red velvet taart en met een roomkaas topping, granaatappelpitjes en aardbeien weet je dat dit een heel lekker ontbijt moet zijn!

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 10 min.
  • Cook Time: 15 min.
  • Total Time: 25 minutes
  • Yield: 6 stuks 1x
  • Category: Ontbijt
  • Cuisine: Amerikaanse keuken

Ingredients

Scale
  • 200 ml karnemelk *,
  • 3 eieren,
  • 7 eetlepels zonnebloemolie,
  • 2 theelepels rode voedingskleurstof,
  • 220 gram zelfrijzend bakmeel **,
  • 3 eetlepels (vanille)suiker,
  • 2 eetlepels cacao poeder
  • halve theelepel bakingsoda.

 * Geen karnemelk in huis? Maak hem zelf door 200 ml gewone melk te mengen met 1-2 eetlepels citroensap en laat 5 minuten staan.

** Geen zelfrijzend bakmeel in huis? Maak hem zelf door 250 gram bloem te mengen met 2,5 theelepel bakpoeder.

Toppings:

  • 150 gram roomkaas of mascarpone,
  • 1 tl vanille,
  • 100 gram poedersuiker,
  • rood fruit, zoals granaatappelpitjes en aardbeien.

Instructions

  1. Kluts de eieren met de melk. Voeg de plantaardige olie en rode kleurstof toe en meng goed door tot je een egaal rood mengsel hebt.
  2. Meng in een separate kom het zelfrijzend bakmeel met de suiker, cacaopoeder en baking soda. Gebruik vervolgens een garde om de ‘natte mix’ door de droge ingrediënten heen te kloppen. Maak een mooi egaal beslag zonder klontjes. Zet daarna gerust 5 minuten apart zodat de melk het zetmeel goed kan opnemen.
  3. Verwarm ondertussen je wafelijzer goed voor. Kwast deze in met een beetje extra plantaardige olie.
  4. Schep 2 sauslepels wafelbeslag in het wafelijzer. Mocht je gebruik maken van een XL plaat met twee (rechthoekige) wafelijzers, dan is het dus 2 lepels per vorm. Bij mij zijn de wafels in ca. 1-2 minuten gaar, maar dit ligt ook aan de instellingen van je apparaat, hittestand en vermogen. Dus oordeel zelf.
  5. Meng ondertussen 150 gram roomkaas of mascarpone met 1 tl vanille en 100 gram poedersuiker. Lepel dit over je red velvet wafels. Top af met sprinkels of rood fruit en serveer direct!

Eet smakelijk! Groetjes, Betty

Bewaar dit recept op Pinterest!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je hem wilt koken!

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

5x Koreaanse Bijgerechten (Banchan)

De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…

2 dagen ago

Zelf falafel balletjes maken

Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…

3 dagen ago

Vegetarische Bami Goreng

In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…

6 dagen ago

Sinterklaas Mug Cake met kruidnoten

Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…

1 week ago

Sint Maarten Koek met chocolade snoep

Afgelopen week was natuurlijk Sint Maarten. Deze weken zijn de zakjes uitdeelsnoep als warme broodjes…

1 week ago

Baked Feta met Gnocchi en tomaten

'Baked Feta' was een ware hit op social media de afgelopen jaren. En het leent…

1 week ago