De zomervakantie in Betty’s Kitchen is bijna ten einde, maar dat neemt niet weg dat ik de afgelopen twee weken steeds opstond met een goed idee. Zo ook deze pita broodjes met ei en spek.

Het is een heerlijk verwenontbijt geworden en door de pita broodjes krijgt het een beetje een Mediterrane twist. Serveer met een lepeltje zure room er in of er op en je ervaring is helemaal compleet!

Vegetarische Pitabroodjes met ei

Als bonus krijgen jullie meteen ook een tip voor een vegetarisch variant van deze pitabroodjes met ei. Laat gerust de spekjes achterwege en vervang deze door 150 gram champignons in kleine partjes. Bak deze dan aan met een klein scheutje olijfolie, alvorens je de eieren in de pan doet.


Print

Recept: Pitabroodjes met ei en spek

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

De zomervakantie in Betty’s Kitchen is bijna ten einde, maar dat neemt niet weg dat ik de afgelopen twee weken steeds opstond met een goed idee. Zo ook deze pita broodjes met ei en spek.

  • Author: Betina Oostveen
  • Total Time: 15 minuten
  • Yield: 23 personen 1x
  • Category: Lunch

Ingredients

Scale

  • 5 grote afbak (spelt) pita broodjes
  • 150 gr magere spekreepjes
  • 5 eieren
  • 75 gr rucola sla
  • 10 plakjes kaas, (met de kaasschaaf)
  • 1 el gehakte bieslook, (of 1 tl gedroogde variant)
  • 125 ml zure room
  • peper & zout
  • olijfolie om in te bakken

Instructions

  1. Verwarm de oven voor de (spelt) pitabroodjes. Hou hiervoor de temperatuur en baktijd aan volgens de verpakking.
  2. In de tussentijd verhit je een koekenpan op middelhoog vuur en bak hierin de spekjes aan. Ze hoeven niet helemaal krokant te worden. Breek de eitjes, een voor een, in de koekenpan en roerbak deze met de spekjes door elkaar. Breng vervolgens op smaak met weinig zout en een flinke snuf peper en roer tevens de bieslook er door heen. Zet het vuur uit en dek desnoods even af met een grote deksel, totdat de pitabroodjes afgebakken zijn.
  3. Snijd de pitabroodjes overlangs doormidden en beleg elk broodje met 2 plakjes kaas. Verdeel de rucola over de pitabroodjes en stop ze vervolgens vol met het roerei.
  4. Serveer de pitabroodjes met ei en spek en geef er een lik zure room bij. En uiteraard direct oppeuzelen!

Eet smakelijk!

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

View Comments

Recent Posts

Indonesische gehaktballetjes

Dit recept is al jarenlang een persoonlijke favoriet voor gehaktballetjes maken. Het recept is in…

3 dagen ago

Zelf Pindasaus maken

In de schappen kun je vandaag de dag prima pindasauzen vinden, die je vaak in…

4 dagen ago

Sint Maarten Koek met chocolade snoep

Afgelopen week was natuurlijk Sint Maarten. Deze weken zijn de zakjes uitdeelsnoep als warme broodjes…

6 dagen ago

Sambar curry met okra en kokosmelk

Het is wederom een Meatless Monday en vandaag heb ik een heerlijk groentegerecht genaamd Sambar…

7 dagen ago

Speculaas ‘cookie dough’ met vanille ijs

Ben jij ook zo'n fan van zelf cookie dough maken? Eetbaar koekdeeg blijf je werkelijk…

1 week ago

Surinaamse Bami met kip

Hoe maak je zelf Surinaamse bami met kip? Dit is een vrij makkelijk recept dat…

2 weken ago