Bij wie staat er ook met regelmaat een lekkere pita met shoarma op tafel? Bij ons thuis wel en deze vegetarische of zelfs vegan variant is een heerlijk alternatief. De shoarma is gemaakt van oesterzwammen en verder is de pita gevuld met paprika, uien, verse spinazie én natuurlijk onmisbaar: de tzatziki (Griekse yoghurt dip) met knoflook. Met wie ga jij deze vegan pita met shoarma van oesterzwam eten?
Deze oesterzwam shoarma evenaart qua structuur wel echt de gebruikelijke shoarma van vlees. Dat hoef je dus zeker niet te missen. En deze variant is ook een stuk gezonder door alle verse groenten die erin verwerkt zijn en de tzatziki in plaats van knoflooksaus. Mocht je trouwens shoarma eens op een andere manier willen eten dan in een pita broodje, probeer dan eens Betty’s Shoarma salade. Uiteraard kun je die ook met oesterzwam shoarma maken! Voer in dat geval alleen stap 1 uit van onderstaand recept, en dan kun je daarna het saladerecept volgen.
Wist je dat tzatziki trouwens heel makkelijk is om zelf te maken en je slechts 5 minuten van je tijd kost? Betty heeft hier eerder een heerlijk recept van geplaatst: Recept tzatziki (Griekse yoghurt dip) en als je een plantaardige yoghurt gebruikt wordt de tzatziki ook nog een vegan! Wist je dat paddestoelen overigens ook een heerlijk broodjes vegan pulled pork maken? En wat dacht je van dit heerlijke vegan alternatief op nog een comfortfood gerecht: Indische Rendang gemaakt van jackfruit! Je kunt zo ongelovelijk lekker genieten van plantaardig eten.
Eet smakelijk.
Liefs, Nanda
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je aan de slag gaat met het maken van vegan shoarma. Serveer hem vervolgens als deze vegan pita met shoarma van oesterzwam en tzatziki.
Voor de Meatless Monday van vandaag maakte ik deze vegetarische, groene spliterwten burgers met blauwe kaas.…
Dit recept is al jarenlang een persoonlijke favoriet voor gehaktballetjes maken. Het recept is in…
In de schappen kun je vandaag de dag prima pindasauzen vinden, die je vaak in…
Afgelopen week was natuurlijk Sint Maarten. Deze weken zijn de zakjes uitdeelsnoep als warme broodjes…
Het is wederom een Meatless Monday en vandaag heb ik een heerlijk groentegerecht genaamd Sambar…
Ben jij ook zo'n fan van zelf cookie dough maken? Eetbaar koekdeeg blijf je werkelijk…