Zet jij vanavond ook deze pita’s met gegrilde aubergine, ei, houmous, komkommer en tomaat op tafel? Een makkelijke, snelle maaltijd voor een vegetarische avond.

Sabich uit Tel Aviv

Ik heb me voor dit gerecht laten inspireren door de ‘sabich’ die ik afgelopen voorjaar voor het eerst in Tel Aviv heb gegeten. Traditioneel wordt sabich met ‘amba’ geserveerd, een soort chutney van gepekelde mango. Dit laatste heb ik voor dit gerecht achterwege gelaten. Tel Aviv is overigens een must visit voor iedere foodie. Wat heb ik daar lekker en gevarieerd gegeten. Vooral ook voor vegetariërs is het een walhalla.

Serveertip pita met aubergine

Ik maakte een soort pizzatjes van de pita’s door de bovenkant te beleggen met aubergine, ei en hoemoes. Maar je kunt de pita’s natuurlijk ook halveren en vullen met alle ingrediënten. Wat jouw voorkeur heeft!

Zoek je meer inspiratie voor vegetarische recepten? Als je dit recept voor pita met aubergine en hoemoes lekker vindt, weet je ongetwijfeld ook deze aubergines met feta uit de oven en deze taco’s met geroosterde bloemkool en tahin te waarderen.


Print

Recept: Pita met aubergine, ei en houmous (sabich)

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Author: Nanda Appelman
  • Cook Time: 20 min.
  • Total Time: 20 minutes
  • Yield: 2 personen 1x
  • Category: Vegetarische hoofdgerecht
  • Cuisine: Israelische keuken

Ingredients

Scale
  • 4 pita broodjes,
  • 2 eieren,
  • 1 aubergine,
  • een halve komkommer,
  • 2 tomaten,
  • 2 el. pompoenpitten,
  • 4 el. houmous (naturel),
  • 2 el. tahin (sesampasta),
  • 3 takjes verse peterselie,
  • Peper en zout,
  • Olijfolie om te bakken

Instructions

  1. Als je afbakpita’s hebt gekocht: bereid deze dan volgens de gebruiksaanwijzing.
  2. Snij de aubergine in dunne plakken. Verwarm een grillpan op middelhoog vuur. Voeg een beetje olie toe. Grill de plakken aubergine aan beide zijden totdat er een lichtbruin grillrandje ontstaat. Waarschijnlijk moet dit in twee rondes omdat de plakken niet in één keer in de grillpan kunnen.
  3. Ondertussen snij je de komkommer en tomaten in fijne blokjes. Knip of snij de peterselie heel fijn. Kook de eieren: 3-4 minuten voor zachtgekookte eieren of 7-8 minuten voor hardgekookte eieren. Laat de eieren schrikken, pel ze en snij in zessen.
  4. Rooster de pompoenpitten in een droge koekenpan op laag vuur totdat ze gaan poffen. Schud de pan regelmatig zodat de pitten niet aanbranden.
  5. Besmeer de pita’s met de houmous. Vervolgens leg je de gegrilde aubergine plakken en eieren erop. Verdeel de komkommer, tomaat en pompoenpitten eroverheen. Sprenkel de tahin over de broodjes. Voor het serveren voeg je de verse peterselie toe en naar eigen smaak zout en peper.

Eet smakelijk! Liefs, Nanda

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze pita met aubergine wilt maken!

Nanda Appelman

Nanda Appelman heeft een passie voor gezond, maar vooral lekker eten en drinken. Ze is freelancer in marketing en communicatie: www.woordenenbeelden.com en vaste blogger voor Betty’s Kitchen.

Recent Posts

Gevulde Appels uit de oven

Gebakken appels uit de oven worden nog lekkerder als je er een romige en krokante…

9 uur ago

Sinterklaas Sate van kiphaasjes

De goedheiligman en zijn gezelschap zijn reeds aangekomen in ons land, dus de Sinterklaas recepten…

1 dag ago

5x Koreaanse Bijgerechten (Banchan)

De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…

3 dagen ago

Zelf falafel balletjes maken

Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…

4 dagen ago

Indonesische Bami Goreng

In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…

1 week ago

Sinterklaas Mug Cake met kruidnoten

Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…

1 week ago