Zet jij vanavond ook deze pita’s met gegrilde aubergine, ei, houmous, komkommer en tomaat op tafel? Een makkelijke, snelle maaltijd voor een vegetarische avond.
Ik heb me voor dit gerecht laten inspireren door de ‘sabich’ die ik afgelopen voorjaar voor het eerst in Tel Aviv heb gegeten. Traditioneel wordt sabich met ‘amba’ geserveerd, een soort chutney van gepekelde mango. Dit laatste heb ik voor dit gerecht achterwege gelaten. Tel Aviv is overigens een must visit voor iedere foodie. Wat heb ik daar lekker en gevarieerd gegeten. Vooral ook voor vegetariërs is het een walhalla.
Ik maakte een soort pizzatjes van de pita’s door de bovenkant te beleggen met aubergine, ei en hoemoes. Maar je kunt de pita’s natuurlijk ook halveren en vullen met alle ingrediënten. Wat jouw voorkeur heeft!
Zoek je meer inspiratie voor vegetarische recepten? Als je dit recept voor pita met aubergine en hoemoes lekker vindt, weet je ongetwijfeld ook deze aubergines met feta uit de oven en deze taco’s met geroosterde bloemkool en tahin te waarderen.
Eet smakelijk! Liefs, Nanda
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze pita met aubergine wilt maken!
Vandaag begint Oktober, DE maand die bekend staat om de feestdag Halloween! Om een beetje…
De Tex Mex keuken leent zich uitstekend voor een vegetarische maaltijd! Je kunt je wraps…
Weet jij de verschillen tussen quiche en hartige taart? Deze taarten zijn ideale gerechten voor…
Voor diegenen die last hebben van wintertenen: maak eens een lekkere kop winter soep! Bedoeld…
Geef de standaard aardappel salade eens een zomerse twist! Maak eens een zoete aardappel salade…
Tijdens de herfstmaanden kunnen we niet om de pompoenen heen! Wij zijn er dol op…