Zet jij vanavond ook deze pita’s met gegrilde aubergine, ei, houmous, komkommer en tomaat op tafel? Een makkelijke, snelle maaltijd voor een vegetarische avond.
Ik heb me voor dit gerecht laten inspireren door de ‘sabich’ die ik afgelopen voorjaar voor het eerst in Tel Aviv heb gegeten. Traditioneel wordt sabich met ‘amba’ geserveerd, een soort chutney van gepekelde mango. Dit laatste heb ik voor dit gerecht achterwege gelaten. Tel Aviv is overigens een must visit voor iedere foodie. Wat heb ik daar lekker en gevarieerd gegeten. Vooral ook voor vegetariërs is het een walhalla.
Ik maakte een soort pizzatjes van de pita’s door de bovenkant te beleggen met aubergine, ei en hoemoes. Maar je kunt de pita’s natuurlijk ook halveren en vullen met alle ingrediënten. Wat jouw voorkeur heeft!
Zoek je meer inspiratie voor vegetarische recepten? Als je dit recept voor pita met aubergine en hoemoes lekker vindt, weet je ongetwijfeld ook deze aubergines met feta uit de oven en deze taco’s met geroosterde bloemkool en tahin te waarderen.
Eet smakelijk! Liefs, Nanda
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze pita met aubergine wilt maken!
De zomer is in aantocht dus ook de ontbijtjes moeten er een beetje tropisch uit…
Vier de zomer met deze hummus bowl met zoete aardappel! Top af met jouw favoriete…
Frankrijk is natuurlijk het land voor wijnliefhebbers. Maar ze maken er ook een andere spraakmakende…
Steak tartaart of Steak tartare is een voorgerecht met rauw vlees en rauw ei. Je…
Ben je nog op zoek naar een lekker recept met wafels van croissantdeeg? Combineer het…
Deze risotto met komkommer, munt pesto en granaatappelpitjes is heerlijk fris. Waar risotto voor mij…