(Sponsored) – In Nederland zijn wij dol op pindakaas. En ook in huize Betty komt de pot met Calvé pindakaas geregeld voorbij. En mijn nieuwste creatie is deze pindakaastaart met chocolade.
Vandaag ga ik jullie dus wat meer vertellen over de pindasensatie en kun je bovenal heerlijk genieten van een pindakaastaart met chocolade, die glutenvrij, eivrij en lactosevrij is. Wist je dat wij in Nederland jaarlijks zo’n miljard boterhammen met pindakaas eten? Niet alleen kinderen zijn er dol op, maar ook volwassenen zie je overal wel een eetlepel pindakaas bij stoppen.
Op een rijstwafel met stukjes komkommer, in een smoothie bowl of, mijn favoriet, over gebakken kip met rijst en boontjes. Of dit recept voor homemade pindakaastaart maken. En waarom ook niet?! Pindakaas is een bron van bouwstoffen en bevat onverzadigde vetten, eiwitten en is rijk aan vezels. Daarnaast levert pindakaas je lichaam vitamine B, Vitamine E, fosfor, magnesium en zink. En het is ook gewoon erg lekker. Dat zoutige smaakje en die volromige pinda’s maken het in ieder geval een van mijn favorieten voor de hartige trek.
Afgelopen maand mocht ik dan ook een middagje komen kijken in de Calvé Fabriek in Rotterdam. Met een hele groep hongerige foodbloggers stapten wij het walhalla binnen waar Calvé pindakaas wordt gemaakt. Ik voelde me net Charlie Bucket. De vers gebrande pinda’s komen voorbij, daar gaat vervolgens een beetje plantaardige olie en vet bij, om het smeuïger te maken, en uiteraard een snufje zout. Meer is er simpelweg niet voor nodig.
Wat maakt die Calvé smaak dan zo uniek en verdomde lekker? In ieder geval goede kwaliteit apennootjes uit Argentinië, die perfect geroosterd worden. En na het proces van A tot Z bekeken te hebben, ging ik natuurlijk zelf aan de slag om Calvé pindakaas te maken. Kijk mij hier blij zijn met een pot voor mezelf en… eh.. nog een pot voor mezelf. Ik heb in ieder geval weer genoeg voorraad om twee maanden mee door te komen dit jaar.
Zoals jullie wellicht weten ben ik zelf wat gevoelig voor koemelk en gluten, dus besloot ik om gewoonweg de ultieme pindakaastaart te gaan maken. Ik maak dus ook geen gebruik van geraffineerde suikers, maar zoet de taart met agave siroop en geprakte bananen. Leuk om te weten: De taart is uitvoerig getest tijdens een kinderverjaardag van onze kleine nichtjes en alle kids waren zeer te spreken over de taart. Tja, wie is er niet groot geworden met pindakaas? 🙂
PrintEet smakelijk!
Groetjes, Betty
Tip: Snijd vervolgens een hoeveelheid taart af dat je direct nodig hebt. De rest van de taart kan dan namelijk meteen weer de vriezer in (inclusief choco-pinda topping) en kun je ook later in de week nog een keertje ontdooien.
Dit artikel betreft een samenwerking met Calvé. Lees hier meer over op mijn disclaimer pagina.
Gebakken appels uit de oven worden nog lekkerder als je er een romige en krokante…
De goedheiligman en zijn gezelschap zijn reeds aangekomen in ons land, dus de Sinterklaas recepten…
De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…
Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…
In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…
Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…
View Comments
Dat ziet er lekker uit!
Betty! De enige kokoscreme die ik kan vinden in de winkels is hard. Kan ik dit ook verwerken, of moet ik verder zoeken?
Hi Loes,
dat is precies degene die je moet hebben!! Als hij op kamertemperatuur is, kun je hem zo smeuig kloppen in het keukenapparaat!
Succes!