Borrelhapjes en Snacks

Pindakaas cheesecake balls (Keto Fat Bombs)

Volg jij een ketogeen dieet en zoek je een lekkere, snelle snack om je trek te stillen? Deze Keto Fat bombs maakte ik van roomkaas en pindakaas en zijn zeer eenvoudig om te maken. Voorkom vastgrijpen in een ongezonde snack want met dit recept heb je altijd een keto proof snack balletje op voorraad!

Wat zijn keto Fat Bombs?

Deze pindakaas cheesecake balls zijn uitermate geschikt als keto proof snack! Deze zogehete ‘fat bombs’ zitten boordevol vetten en laag in calorieën! En dat is precies wat je nodig hebt als je in ketose dient te blijven. Je maakte deze roomkaas balletjes eenvoudig van tevoren klaar, met slechts een paar ingrediënten en bewaar ze daarna in de koelkast of vriezer! Zo heb je altijd een gezonde en vetrijke snack op voorraad voor als de trek toeslaat! Top lekker af met extra pinda’s of zelfs fijngehakte pure chocolade.

Nog meer keto proof recepten

Maar naast deze pindakaas cheesecake balls hebben we nog meer lekkere keto fat bombs en andere keto proof recepten hier op de website staan! Wat dacht je bijvoorbeeld van een lekker kaasplankje bij de borrel? Die past vaak uitstekend in een low carb of ketogeen dieet! Deze camembert uit de oven is dan ook grote favoriet bij ons thuis! Maar deze lemon cake balls met cashewnoten en kokos zijn ook zeker een lekker tussendoortje! Check hier nog meer heerlijke keto proof snacks en ideeën voor tussendoortjes!


Print

Pindakaas cheesecake balls (Keto Fat Bombs)

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Deze pindakaas cheesecake balls zijn uitermate geschikt als keto proof snack! Deze zogehete ‘fat bombs’ zitten boordevol vetten en laag in calorieën! Je maakte ze eenvoudig van tevoren klaar, met slechts een paar ingrediënten en bewaar in de koelkast of vriezer! 

  • Author: Betina Oostveen
  • Total Time: 5 minuten
  • Yield: 6 stuks 1x
  • Category: Tussendoortjes
  • Cuisine: Amerikaanse keuken
  • Diet: Gluten Free

Ingredients

Scale
  • 120 gr stevige roomkaas
  • 60 gr gladde pindakaas
  • 2 el amandelmeel
  • 2 el zero carb syrup (bijv. GoodGood, Steviala of Walden Farms)

Topping (optioneel):

  • 20 gram pure chocolade (80 – 100%), fijngehakt
  • 20 gram pinda’s, fijngehakt

Instructions

  1. Haal de roomkaas een half uurtje van tevoren uit de koelkast om alvast wat zachter te worden.
  2. Ondertussen hak je vast de toppings fijn op een snijplank. Je kunt twee separate stapeltjes maken, of meng de chocolade en pinda’s door elkaar en maak een gecombineerde topping.
  3. Meng in een kom de roomkaas met de pindakaas, amandelmeel en de zero carb syrup. Roer goed door zodat alles goed met elkaar vermengd is.
  4. Vorm het mengsel met schone handen tot 6 ballen, ter grootte van een golfbal. Rol de ballen een voor een voorzichtig door de topping. Je kunt er bijvoorbeeld 3 door chocolade stukjes rollen en de andere 3 door de extra pinda’s. Of rol ze allemaal door een combinatie van beiden.
  5. Plaats de pindakaas cheesecake balls op een bord bekleed met een stukje bakpapier. Stop 2 uur in de vriezer om uit te harden. Je kunt ze daarna in een afgesloten bakje of  diepvrieszakje doen en gerust enkele weken in de vriezer bewaren. Haal ze altijd even een kwartiertje van tevoren uit de vriezer voor het opeten.

Eet smakelijk! Groetjes, Betty

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze keto fat bombs in pindakaas-cheesecake combinatie wilt gaan maken!

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

5x Koreaanse Bijgerechten (Banchan)

De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…

3 dagen ago

Zelf falafel balletjes maken

Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…

4 dagen ago

Vegetarische Bami Goreng

In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…

7 dagen ago

Sinterklaas Mug Cake met kruidnoten

Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…

1 week ago

Sint Maarten Koek met chocolade snoep

Afgelopen week was natuurlijk Sint Maarten. Deze weken zijn de zakjes uitdeelsnoep als warme broodjes…

1 week ago

Baked Feta met Gnocchi en tomaten

'Baked Feta' was een ware hit op social media de afgelopen jaren. En het leent…

2 weken ago