Wist je dat je van oud brood een overheerlijke (lunch) salade kunt maken! Op en top Italiaans en perfect voor deze zomer! Deze panzanella salade met aardbeien is een variatie op de bekende Italiaanse broodsalade.
In de zomer kunnen we heerlijk genieten van lekker zoete Hollandse aardbeien. Dus ik besloot om een bekend Italiaanse recept voor broodsalade van een fruitige variatie te voorzien. Deze kleurrijke Italiaanse ‘brood’ salade is geïnspireerd op een simpele salade waar krokant brood in zit. Nanda maakte hier al eerder een basis recept klaar. Nu had ik zelf laatst een Focaccia met citroen gebakken en van de restjes focaccia had ik deze Panzanella salade met aardbeien, citroen & Parmezaanse kaas van gemaakt. Je vindt dit recept ook terug op mijn eigen website: TheLemonKitchen.nl.
In focaccia zelf zit al wel wat olie, dus als je het in kleine stukjes scheurt en even opbakt ben je zo klaar! De Italiaanse keuken is door haar eenvoud zo bijzonder, kies de beste en lekkerste producten en je hebt zo een lekkere maaltijd! Ik heb aardbei gekozen omdat het heel goed past in het voorjaar/zomer. En ze passen perfect bij de tomaten die traditioneel in een panzanella salade gaan. Ik vind het zoete met het zoute van de Parmezaan, krokante van het brood en het pittige van de rucola een perfecte combinatie!
Naast een panzanella brood salade kun je nog meer lekkere recepten met (oud) brood maken! Ga bijvoorbeeld voor een van deze tosti’s met een Europees tintje of maak een superdeluxe clubsandwich met kalkoen! Dat wordt nog eens lekker genieten tijdens een lente lunch! Check hier zowieso nog meer overheerlijke salade recepten!
Deze panzanella salade met aardbeien en tomaten is vegetarisch en lekker kleurrijk! Deze Italiaanse klassieker wordt gemaakt van oud brood, tomaten en een flinke scheut olijfolie. Ideaal voor de lunch of zomerse avondmaaltijd!
Extra:
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze panzanella salade met aardbeien wilt gaan maken!
De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…
Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…
In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…
Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…
Afgelopen week was natuurlijk Sint Maarten. Deze weken zijn de zakjes uitdeelsnoep als warme broodjes…
'Baked Feta' was een ware hit op social media de afgelopen jaren. En het leent…