Nagerechten

Pannenkoekentaart met chocolade

Dit zijn pas een stel decadente pannenkoeken! Ik maakte namelijk een pannenkoekentaart met chocolade en pistachenoten.

recept pannenkoekentaart met chocolade en pistachenoten betty's Kitchen zoete dessert taartreceptenrecept pannenkoekentaart met chocolade en pistachenoten betty's Kitchen zoete dessert taartrecepten

Ideaal voor een feestje, borrel, dessert of gewoon omdat je liefhebber van pannenkoeken bent.

Pannenkoekentaart met chocolade maken

Wij Nederlanders zijn nou eenmaal dol op pannenkoeken. Het liefst vers gebakken natuurlijk. Maar tegenwoordig kun je in de winkel ook prima kant-en-klare pannenkoeken terugvinden. Dit neemt je veel bakwerk uit handen en is ideaal voor het snel maken van deze pannenkoekentaart met chocolade. Met mascarpone-chocolademengsel klop je in een mum van tijd in elkaar , daarna is het simpelweg een kwestie van opstapelen en opstijven. En voor de liefhebbers hebben we ook dit recept voor een pannenkoekentaart met citroen! Heerlijk fris en zomers!

Print

Recept: Pannenkoekentaart met chocolade

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Author: Betina Oostveen
  • Cook Time: 15 minutes
  • Total Time: 15 minutes
  • Yield: 16 personen
  • Category: Nagerechten
  • Cuisine: Hollandse Keuken

Ingredients

  • 200 gram pure chocolade,
  • 250 ml slagroom,
  • 2 eetlepels fijne suiker,
  • 250 gram mascarpone,
  • 125 gram poedersuiker,
  • 8 pannenkoeken (liefst zelfgebakken, anders kant-en-klaar),
  • handje pistachenoten.

Extra:

  • au bain marie set,
  • springvorm 20 doorsnede,
  • huishoudfolie,
  • keukenmixergarde.

Instructions

  1. Breek de chocolade in blokjes. Verwarm hier 150 gram au bain marie en laat een klein beetje afkoelen. Bekleed ondertussen de springvorm met vershoudfolie en laat die een stuk overhangen.
  2. Klop met de keukenmixer de slagroom stijf, met 2 eetlepels suiker. Zet apart. Klop vervolgens in de keukenmixer de mascarpone zacht en romig, voeg de poedersuiker toe en klop totdat alles opgenomen is. Giet vervolgens de gesmolten chocolade erbij en meng goed. Spatel tot slot de opgeklopte slagroom er doorheen.
  3. Leg 1 pannenkoek op de bodem van de vorm en bestrijk die met 1/7 deel van het chocolademengsel. Strijk goed uit en leg een nieuwe pannenkoek erbovenop. Bestrijk wederom met 1/7 deel van het chocolademengsel. Ga zo door tot alle pannenkoeken verbruikt zijn.
  4. Vouw de overhangende folie over de bovenste pannenkoek en stop de pannenkoekentaart met chocolade in de koelkast om 3-4 uur op de stijven.
  5. Vlak voor het serveren: smelt de overgebleven 50 gram chocolade au bain marie. Schep met een lepel uit de kom en trek strepen over de taart. Doordat de taart koud is, stolt de chocolade meteen. Verdeel tot slot een handje grof gehakte pistachenoten over de taart. Deze zorgen voor een lekkere bite.

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

View Comments

Recent Posts

Makreelsalade voor op brood

Kan jouw boterham wel wat proteine gebruiken. De keuze is veel groter dan plakjes kipfilet…

2 dagen ago

Gebakken Feta uit de oven (Feta Fourno)

Op zoek naar een lekker borrelhapje of voorgerecht met kaas in de hoofdrol? Dit is…

3 dagen ago

15x Vaderdag recepten

Komende zondag is vaderdag! En op de valreep heb ik hier nog wat overheerlijke en…

4 dagen ago

Avocado smoothie met aardbeien en cacao nibs

Ben jij ook zo dol op avocado's? Deze romige vrucht doet overigens uitstekend in smoothie…

5 dagen ago

Tarte Tatin met rabarber en rode biet

Roze is het nieuwe zwart, zeg maar...  Want op dit moment kun je niet om…

6 dagen ago

Banaan in kokosmelk (Thais dessert)

Naast de curry's, rijstgerechten en Thaise soepen, moet ik natuurlijk ook een echt Thais dessert…

1 week ago