Nagerechten

Pannenkoekentaart met chocolade

Dit zijn pas een stel decadente pannenkoeken! Ik maakte namelijk een pannenkoekentaart met chocolade en pistachenoten.

Ideaal voor een feestje, borrel, dessert of gewoon omdat je liefhebber van pannenkoeken bent.

Pannenkoekentaart met chocolade maken

Wij Nederlanders zijn nou eenmaal dol op pannenkoeken. Het liefst vers gebakken natuurlijk. Maar tegenwoordig kun je in de winkel ook prima kant-en-klare pannenkoeken terugvinden. Dit neemt je veel bakwerk uit handen en is ideaal voor het snel maken van deze pannenkoekentaart met chocolade. Met mascarpone-chocolademengsel klop je in een mum van tijd in elkaar , daarna is het simpelweg een kwestie van opstapelen en opstijven. En voor de liefhebbers hebben we ook dit recept voor een pannenkoekentaart met citroen! Heerlijk fris en zomers!

Print

Recept: Pannenkoekentaart met chocolade

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Author: Betina Oostveen
  • Cook Time: 15 minutes
  • Total Time: 15 minutes
  • Yield: 16 personen 1x
  • Category: Nagerechten
  • Cuisine: Hollandse Keuken

Ingredients

Scale
  • 200 gram pure chocolade,
  • 250 ml slagroom,
  • 2 eetlepels fijne suiker,
  • 250 gram mascarpone,
  • 125 gram poedersuiker,
  • 8 pannenkoeken (liefst zelfgebakken, anders kant-en-klaar),
  • handje pistachenoten.

Extra:

  • au bain marie set,
  • springvorm 20 doorsnede,
  • huishoudfolie,
  • keukenmixergarde.

Instructions

  1. Breek de chocolade in blokjes. Verwarm hier 150 gram au bain marie en laat een klein beetje afkoelen. Bekleed ondertussen de springvorm met vershoudfolie en laat die een stuk overhangen.
  2. Klop met de keukenmixer de slagroom stijf, met 2 eetlepels suiker. Zet apart. Klop vervolgens in de keukenmixer de mascarpone zacht en romig, voeg de poedersuiker toe en klop totdat alles opgenomen is. Giet vervolgens de gesmolten chocolade erbij en meng goed. Spatel tot slot de opgeklopte slagroom er doorheen.
  3. Leg 1 pannenkoek op de bodem van de vorm en bestrijk die met 1/7 deel van het chocolademengsel. Strijk goed uit en leg een nieuwe pannenkoek erbovenop. Bestrijk wederom met 1/7 deel van het chocolademengsel. Ga zo door tot alle pannenkoeken verbruikt zijn.
  4. Vouw de overhangende folie over de bovenste pannenkoek en stop de pannenkoekentaart met chocolade in de koelkast om 3-4 uur op de stijven.
  5. Vlak voor het serveren: smelt de overgebleven 50 gram chocolade au bain marie. Schep met een lepel uit de kom en trek strepen over de taart. Doordat de taart koud is, stolt de chocolade meteen. Verdeel tot slot een handje grof gehakte pistachenoten over de taart. Deze zorgen voor een lekkere bite.

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

View Comments

Recent Posts

Indonesische gehaktballetjes

Dit recept is al jarenlang een persoonlijke favoriet voor gehaktballetjes maken. Het recept is in…

3 dagen ago

Zelf Pindasaus maken

In de schappen kun je vandaag de dag prima pindasauzen vinden, die je vaak in…

4 dagen ago

Sint Maarten Koek met chocolade snoep

Afgelopen week was natuurlijk Sint Maarten. Deze weken zijn de zakjes uitdeelsnoep als warme broodjes…

6 dagen ago

Sambar curry met okra en kokosmelk

Het is wederom een Meatless Monday en vandaag heb ik een heerlijk groentegerecht genaamd Sambar…

7 dagen ago

Speculaas ‘cookie dough’ met vanille ijs

Ben jij ook zo'n fan van zelf cookie dough maken? Eetbaar koekdeeg blijf je werkelijk…

1 week ago

Surinaamse Bami met kip

Hoe maak je zelf Surinaamse bami met kip? Dit is een vrij makkelijk recept dat…

2 weken ago