Paarse ontbijt smoothie (met bramen en yoghurt)

Bevroren fruit doet het altijd goed in een smoothie,want het koelt als het ware ook je drankje  (tip voor de zomer! ) Nu kun je met smoothies natuurlijk volop varieren, en als je gewoon zorgt dat je altijd wat doosjes bevroren fruit in de vriezer hebt liggen, dan kun je ook in een handomdraai heerlijke smoothies maken. Vandaag kies ik voor een paarse kleur, en daar gebruik ik dan bevroren bramen voor. En uiteraard pers ik mijn eigen sinaasappels uit tot sap, maar je kunt uiteraard ook een fles versgeperst sap voor kopen kopen, zolang je maar genoeg sap hebt om een smoothie naar wens te kunnen maken. Daarnaast voeg je chiazaad toe omdat dat boordevol goede omega 3 vetzuren zit. Vooral voor diegenen die (net als ik ) te weinig vis binnen krijgen. Goed voor je hart, hersens en bloedvaten.

Recept voor 350 ml paarse ontbijt smoothie (met bramen en yoghurt):

(ontbijt of tussendoortje voor 1 persoon)

Ingrediënten:

  • 1 banaan in stukjes,
  • handje (diepvries) bramen,
  • 125 ml sinaasappelsap,
  • 125 ml yogurt,
  • 1 eetlepel chaizaad.

Bereidingstijd: 5 minuten.

Extra: staafmixer of blender.

Bereidingswijze: Doe alle ingrediënten in een blender of mix in een hoge kan met een staafmixer.

Drink smakelijk!

 

  

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

Spliterwten burgers met blauwe kaas

Voor de Meatless Monday van vandaag maakte ik deze vegetarische, groene spliterwten burgers met blauwe kaas.…

3 dagen ago

Indonesische gehaktballetjes

Dit recept is al jarenlang een persoonlijke favoriet voor gehaktballetjes maken. Het recept is in…

6 dagen ago

Zelf Pindasaus maken

In de schappen kun je vandaag de dag prima pindasauzen vinden, die je vaak in…

7 dagen ago

Sint Maarten Koek met chocolade snoep

Afgelopen week was natuurlijk Sint Maarten. Deze weken zijn de zakjes uitdeelsnoep als warme broodjes…

1 week ago

Sambar curry met okra en kokosmelk

Het is wederom een Meatless Monday en vandaag heb ik een heerlijk groentegerecht genaamd Sambar…

1 week ago

Speculaas ‘cookie dough’ met vanille ijs

Ben jij ook zo'n fan van zelf cookie dough maken? Eetbaar koekdeeg blijf je werkelijk…

2 weken ago