Bakrecepten

Oreo Cheesecake Balls met Frambozen (no-bake)

Ben jij liefhebber van Oreo Cookies? In Betty’s Kitchen gebruiken wij ze graag in tussendoortjes en ontbijt recepten. En deze Oreo Cheesecake balls met frambozen en witte chocolade zijn een echte aanrader voor Valentijnsdag!

Zelf Oreo Cake balls maken

Vandaag, 14 februari staat heel de wereld in het teken van de liefde. Wist je dat liefde door de maag gaat? Verras daarom jouw geliefde met iets lekker op deze dag. Voor deze Oreo Cheesecake balls hoef je echt geen keukenprins of keukenprinses te zijn want dit recept is echt zo gemakkelijik om te maken. Eerder maakte ik namelijk ook al eens oreo cake balls met pure chocolade en onderstaand Valentijnsdag recept is hier een smakelijke variatie op! Met de ‘golden’ Oreo’s en voorzien van een laagje witte chcoolade. Oeh la la! Wie ga jij hiermee verrassen?

Nog meer recepten voor Valentijnsdag

Ik denk dat je met deze Oreo Cheesecake Balls jouw Valentijn zeker gaat veroveren! Maar uiteraard vind je op deze website nog veel meer lekkere recepten voor Valentijnsdag! Wat dacht je bijvoorbeeld van deze smeuige blondies met ruby chocolade en cranberry? Geniet er lekker van!


Print

Recept: Oreo Cheesecake Balls met Frambozen

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Ben jij liefhebber van Oreo Cookies? In Betty’s Kitchen gebruiken wij ze graag in tussendoortjes en ontbijt recepten. En deze Oreo Cheesecake balls met frambozen en witte chocolade zijn een echte aanrader voor Valentijnsdag!

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 30 min.
  • Cook Time: 1 uur koelen
  • Total Time: 1 uur en 30 minuten
  • Yield: 16 stuks 1x
  • Category: Tussendoortje
  • Cuisine: Amerikaanse keuken

Ingredients

Scale
  • 2 rollen Oreo Golden cookies (ca 154 gr per rol)
  • 80 gram stevige roomkaas, bijv. MonChou
  • 25 gram gevriesdroogd rood fruit, bijv. framboos, aardbei, kers etc
  • 200 gram witte chocolade

Extra:

Instructions

  1. Hou 2 Golden Oreo koekjes achterwege en stop de rest in de foodprocessor. Pulseer de machine zo’n 10x om alvast de koekjes voor een deel te vermalen.
  2. Voeg de roomkaas toe en het gevriesdroogde fruit toe laat de machine draaien tot je een plakkerige deegbal hebt.
  3. Was je handen, droog goed af en vorm 16 balletjes van het deeg. Leg op een bord en plaats even in de koelkast.
  4. Ondertussen verwarm je een kleine (au-bain Maria) pannetje met drie kwart van de witte chocolade. Als je een inductiepannetje gebruikt kun je deze gerust op stand 1 laten staan om de chocolade te smelten. Roer de chocolade goed door, zet het vuur uit, en voeg de overgebleven kwart van de chocolade toe. Dit brengt ook meteen de temperatuur omlaag en zorgt ervoor dat de chocolade weer iets dikker wordt.
  5. Haal vervolgens, een voor een, de oreo balletjes met een vorkje (of tandstokertje) door de gesmolten chocolade. Tik met het vorkje zachtjes tegen de binnenrand van de pan om overtollig chocolade af te laten druipen en in de pan achter te laten. Leg de Oreo balletjes op bakpapier en laat iets opdrogen.
  6. Zodra je alle ballen gedaan hebt kun je er voor kiezen om aan de overgebleven witte chocolade nog een beetje extra gevriesdroog fruit toe te voegen. Roer goed door om een ‘roze’ chocolade te krijgen. Stop in een klein spuitzakje en trek strepen over de balletjes. Breek de overige twee Golden Oreo koekjes in stukjes en bestrooi hier de Oreo cake balls mee. Zet vervolgens de Oreo Cheesecake Balls gedurende 1 uur in de koelkast om de chocolade uit te laten harden.

Eet smakelijk!

Notes

Bewaartip: overige Oreo Cheesecake Balls bewaar je in de koelkast op een bord. Dan zijn ze gerust nog een paar dagen houdbaar. Let op, er kunnen wel kleine vochtdruppeltjes op de chocolade vormen als je ze hierna uit de koelkast haalt maar dat is niet erg.


BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze Valentijnsdag Oreo cheesecake balls met frambozen en witte chocolade wilt maken!

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

Gevulde Appels uit de oven

Gebakken appels uit de oven worden nog lekkerder als je er een romige en krokante…

1 dag ago

Sinterklaas Sate van kiphaasjes

De goedheiligman en zijn gezelschap zijn reeds aangekomen in ons land, dus de Sinterklaas recepten…

2 dagen ago

5x Koreaanse Bijgerechten (Banchan)

De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…

4 dagen ago

Zelf falafel balletjes maken

Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…

5 dagen ago

Indonesische Bami Goreng

In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…

1 week ago

Sinterklaas Mug Cake met kruidnoten

Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…

1 week ago