Dit jaar vind de achtste editie van de Nationale Week Zonder Vlees plaats. Van 3 t\m 9 maart 2025 zetten we ons beste beentje voor en genieten lekker van vegetarische recepten! Niet alleen je stukje vlees, vis of kip kun je vervangen door een plantaardige versie, maar denk bijvoorbeeld ook aan zuivelproducten afkomstig van dieren die je kunt vervangen door een plantaardig alternatief.
In Betty’s Kitchen is wekelijks vegetarisch op het menu zetten niets nieuws, want wij posten al jaren lang elke maandag al een nieuw vegetarisch recept op deze site. Maar wat gebeurt er als we met zijn alleen 1 week lang geen vlees en zuivel eten? Dit heeft toch zeker impact op de hoeveelheid dierenvlees dat genuttigd wordt, maar ook een forse besparing op water gebruik en kilometers die niet afgelegd hoeft te worden voor het transport ervan. Zo helpen we de milieudruk op onze voeding verlagen.
“Wij vinden dat elke dag vlees eten niet meer van deze tijd is en willen een flexitarisch eetpatroon, waarin vlees en vis afgewisseld worden met vegetarische of plantaardige gerechten, promoten. Vaker een dagje geen vlees of vis eten is een kleine moeite met een enorm positieve impact op mens, dier en milieu. Door geen vlees te consumeren tijdens de Nationale Week Zonder Vlees is de milieudruk van je voeding namelijk lager. Je bespaart bijvoorbeeld op de uitstoot van broeikasgassen die bijdragen aan klimaatverandering en watergebruik. “
Stichting Week Zonder Vlees
De landelijke campagne van de Nationale Week zonder vlees zet ons bewust(er) aan het denken. En met een tal van heerlijke vegetarische recepten op deze website kan ik jou hopelijk ook laten zien dat vegetarisch eten ook nog eens heel lekker kan zijn!
Schrijf je in op de website hierboven en laat zien dat jij ook mee doet! Download heerlijke recepten of ga uit eten in een van de vele restaurants die deze week ook een (aangepast) vegetarisch menu serveren. Samen maken we het verschil!
Groetjes, Betty
Vandaag blaast onze Koningin Maxima maar liefst 54 kaarsjes uit!! Deze feestelijke dag moeten we…
Ik heb toch weer een heerlijk recept voor jullie! Caponata is een Siciliaanse aubergine-stoofgerecht met…
Als er een ingrediënt is dat menig harten sneller doet kloppen dan is het wel…
Het is weer een #MeatlessMonday dus zet je bijvoorbeeld dit vegetarische wokgerecht met teriyaki saus…
Geef mij een blikje croissantdeeg en ik maak er gerust heerlijke croissantwafels van . Deze…
Thailand staat natuurlijk bekend om zijn heerlijke Thaise Curry gerechten. Van rood, groen tot geel…