(Sponsored) – Tijdens mijn zoektocht naar coole keukenapparatuur en kookgadgets ben ik bij Miele aanbeland. Ik ga namelijk aan de slag met de nieuwe Miele-inductiekookplaat met de functie TwinBooster.

En dat doe ik samen met Roberta Pagnier, bekend van RTL Woonmagazine en 24Kitchen. Ondertussen krijg je er dan een hele cameraploeg bij cadeau, is de visagiste druk bezig het zweet van mijn voorhoofd weg te toveren en doen de overige foodbloggers hard hun best om mij vooral geen slappe lach te bezorgen. Camera, roll, action!  

Miele Experience Center

Ik hou ervan om nieuwe keukenapparatuur te mogen uittesten.  Niet voor niets wijden wij hier een aparte categorie op de website voor aan. Dus als ik, met een aantal andere foodbloggers, een uitnodiging krijg voor een Miele-kookchallenge, ben ik uitermate nieuwsgierig naar de nieuwe apparaten waar ik mee aan de slag kan. Miele is niet voor niets een vooraanstaand merk met prachtige apparaten van goede kwaliteit. Van stofzuigers, tot witgoed en keukenapparatuur. En met name dat laatste ben ik in geïnteresseerd. Denk aan kookplaten en (stoom)ovens, maar ook volautomatische koffieapparaten van mooi design. Kortom, alles voor de moderne keuken.

Koken met Roberta Pagnier

Chef-kok Roberta Pagnier heet ons van harte welkom in het Miele Experience Center in Vianen. Hier kun je heel veel Miele-apparatuur alvast bekijken en je laten adviseren. Of volg er een kookworkshop om zo de nieuwe apparatuur alvast uit te kunnen testen. En Roberta daagt mij dan ook uit om zelf actief aan de slag te gaan met een keukenapparaat van Miele. Hierbij zal ik mijn eigen kennis en expertise moeten toepassen om er een passend recept bij te bedenken en om dit vervolgens, voor de camera, klaar te maken.

Koken op inductie

Bij de koop van onze nieuwe woning, waren mijn man en ik het over 1 ding heel snel eens: de nieuwe keuken moest en zou een inductiekookplaat krijgen. Niet alleen omdat dit energiezuiniger is, maar ook omdat je de warmte nauwkeurig afstemt op de onderkant van de pan. Een inductieplaat verwarmt alleen deze en niet de gehele kookzone. De rest van de plaat blijft dus eigenlijk ook koel en voorkomt dat andere dingen niet aanbranden op de plaat. Daarnaast vind ik zo’n vlakke kookplaat heel eenvoudig te reinigen. Doekje erover en klaar is kees.

Inductiekookplaat met TwinBooster

Maar wat ik wel enorm miste, na mijn overstap naar inductie, is de power om een wok aan te drijven! Daar is mijn huidige kookplaat gewoonweg niet krachtig genoeg voor, dus beland de wokpan dikwijls achterin het keukenkastje.  Maar gelukkig heeft Miele de oplossing heeft gevonden, zodat wij niet meer hoeven te mokken tijdens het wokken!  De speciale TwinBooster-functie zorgt ervoor dat je het vermogen van de plaat nauwkeurig kunt verdelen. Hetzij over de twee kookzones, of je bundelt de krachten naar slechts 1 pan. Zo kun je het vermogen van twee zones naar één kookzone brengen, wat betekent dat je op een hoog vermogen perfect kunt wokken, bakken of braden.

En dat wil ik natuurlijk zelf uitproberen. Met dat gezegd heb ik de Miele-kookchallenge geaccepteerd en ga ik zelf aan de slag met de inductiekookplaat met TwinBooster-functie. Maar eerst ga ik mijn eigen keuken in om een heerlijk recept te bedenken voor dit apparaat.

Tot de volgende ‘aflevering’!

Groetjes, Betty

Dit artikel betreft een samenwerking met Miele. Lees hier meer over op mijn disclaimer pagina.

 

 

 

 

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

Lamsvlees curry met kokos en kaneel (Gulai Domba)

Als je denkt aan een Indonesische curry dan is de Rendang waarschijnlijk het meest bekend.…

1 dag ago

Snijbonen in kokosmelk (Buncis Lodeh)

Bij Indonesische gerechten denk je al gauw aan rijst met een kip gerecht of een…

2 dagen ago

Pizza Bianca met artisjokken en ham

Wil je eens wat anders dan pizza met tomatensaus? Beleg dan eens je pizza met…

3 dagen ago

Spelt salade met gegrilde radijs

In de lente schijnt een heerlijk zonnetje door de ramen en dat is voor mij…

4 dagen ago

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

3 weken ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

3 weken ago