Vis Recepten

Marokkaanse stoofschotel met vis

Door Linda Peek – Makkelijk en snel koken met producten die je standaard op voorraad hebt. Deze marokkaanse stoofschotel met vis draai ik zo in elkaar, op van die dagen dat ik het echt niet meer weet. Houden jullie hier ook zo van?

Laat ik mij eerst eens even voorstellen. Ik ben Linda van de blog Lekker eten met Linda. Mijn motto is stap voor stap gezonder en vooral lekker eten. Ik wil het plezier van koken terugbrengen in de keuken en laten zien dat gezonder eten echt niet zoveel voorstelt. Ik ben gek op groente én witte wijn met een bitterbal. Balance is key!

Dat genieten van eten hebben Betty en ik zeker overeen. Ik kwam haar in 2013 voor het eerst in levende lijve tegen op een bloggersevent in Zaandijk. Ik ben benieuwd of Betty dat zelf ook nog weet. Die grote bruine ogen en die gulle lach vielen natuurlijk op. Het leuke vind ik altijd als blijkt dat de persoon achter de blog overeenkomt met de teksten die je leest. Een paar maanden later gingen wij met een klein gezelschap lunchen in Utrecht. Sindsdien kom ik Betty overal tegen en dat is altijd gezellig.

Nu heeft ze even andere prioriteiten. Trouwen met haar grote liefde en de liefde vieren. Ach, wat een heerlijk vooruitzicht. Ondertussen draait de blog natuurlijk gewoon door. Een van de leuke dingen van het bloggen vind ik de onderlinge verbinding zowel offline als online. Betty zat letterlijk met de handen in het haar. “Hoe krijg ik de blog gevuld als ik zolang weg ben?” Tja, best wel een dingetje natuurlijk. In een app groepje gaf ze aan handen en voeten te kort te komen. Dus natuurlijk schrijf ik graag een gastblog. En altijd leuk als je dan te horen krijgt: “Oh Lin, die Marokkaanse stoofschotel met vis zou zo uit mijn keuken kunnen komen”. Dus deel ik het recept vandaag ook met jullie!

 Lees meer over Linda en haar recepten op de blog:  LekkerEtenMetLinda.nl.


Print

Recept: Marokkaanse stoofschotel met vis

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Author: Lekkeretenmetlinda.nl
  • Prep Time: 10 min.
  • Cook Time: 10 min.
  • Total Time: 20 minuten
  • Yield: 4 personen 1x

Ingredients

Scale

  • 1 eetlepel olie
  • 1 flinke ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 theelepel kurkuma (geelwortel)
  • 1 theelepels gemberpoeder (of 2 theelepels vers geraspt)
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • ½ theelepel kaneel (of 1 kaneelpijpje),
  • snufje cayennepeper en of chilipoeder naar smaak
  • 400 gram tomatenblokjes uit blik
  • snufje zout
  • 250 ml water
  • 200 gram couscous
  • 300400 gram witvisfilet (vriezer)
  • 1 blik/pot kikkererwten (400 gram)
  • 1 eetlepel honing

Voor erbij: geroosterd amandelschaafsel en verse koriander

(DETOXTIP: Laat de honing achterwege om dit recept detoxproof te maken)

Instructions

  1. Verhit de olie in een pan met dikke bodem. Snijd de ui en bak in 5 minuten glazig. Snijd de knoflook fijn. Voeg de knoflook, geelwortel, gember, komijn en kaneelpijpje toe. Bak 2 minuutjes totdat alle geuren vrijkomen.
  2. Voor een beetje pit voeg je cayenne of chili peper toe, de tomaat uit blik, zout en het water. Laat 10 minuten pruttelen en roer regelmatig.
  3. Maak de couscous klaar volgens de gebruiksaanwijzing.
  4. Snijd de vis in blokjes, voeg toe aan de pan. Laat een minuutje of 5 pruttelen of totdat de vis gaar is.
  5. Spoel de kikkererwten af om overtollig zout te verwijderen. Voeg toe aan de pan en verwarm 3 minuten. Breng op smaak met de honing, een snufje zout en vers gemalen peper naar smaak.
  6. Serveer de Marokkaanse stoofschotel met de couscous. Lekker voor erbij is geroosterd amandelschaafsel, verse koriander en eventueel naanbrood om mee te dippen.

Eet smakelijk!

Groetjes, Linda

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

View Comments

Recent Posts

5x Koreaanse Bijgerechten (Banchan)

De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…

2 dagen ago

Zelf falafel balletjes maken

Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…

3 dagen ago

Vegetarische Bami Goreng

In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…

6 dagen ago

Sinterklaas Mug Cake met kruidnoten

Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…

1 week ago

Sint Maarten Koek met chocolade snoep

Afgelopen week was natuurlijk Sint Maarten. Deze weken zijn de zakjes uitdeelsnoep als warme broodjes…

1 week ago

Baked Feta met Gnocchi en tomaten

'Baked Feta' was een ware hit op social media de afgelopen jaren. En het leent…

1 week ago