DGelukkig is vegetarisch eten tegenwoordig buiten de deur geen probleem meer. Bijna overal zijn wel vega opties op de kaart te vinden. Maar ben je benieuwd waar je in Utrecht echt goed en gezellig vegetarisch kunt lunchen? Ik deel mijn favoriete 7x vegetarisch lunchen in Utrecht! Utrecht is een gezellig stad waar je heel goed kunt eten, en bij de volgende restaurants en lunchrooms zit je als vegetarier altijd goed. 

Over FeelGoodByFood.nl

Ik ben Chantal, 27 jaar, woon dus in het mooie Utrecht. Naast (online) communicatieadviseur ben ik foodblogger van de blog Feelgoodbyfood.nl. Ik houd van eten! Maar wel van goed eten. Met goed bedoel ik puur en vers eten. Eten zonder troep zoals toegevoegde suikers, e-nummers etc.  Voading dat ons lichaam ook werkelijk voedt. Geen dieet of regels, maar gewoon gezond, puur en bewust eten, oftewel, écht eten!

Lekker vegetarisch lunchen in Utrecht

Ik houd van langzame ochtenden met uitgebreide feestelijke ontbijtjes. pancakes, wafels of zelfgemaakte granola, met een goede kop koffie en slowjuice sapje on the side. Zo zou mijn dag elke dag mogen beginnen.  Ik ben nu zo een twee jaar helemaal vegetarisch en eet zoveel mogelijk plantaardig. Ik voel mij hier gewoon zo goed bij. Mijn favoriete quote is dan ook die van Michaal Pollan ‘eat food. Not too much. Mostly plants’. En hoe beter dan dit toe te passen op een vegetarische lunch in Utrecht.

7x Vegetarisch Lunchen in Utrecht:

(op alfabetische volgorde)


1. BROEI

Bij BROEI ben ik vaak te vinden om te bloggen met een heerlijke kop koffie, maar je kunt hier ook heerlijk lunchen. Het is zo een plek waar je naar binnen loopt en je je meteen thuis voelt. Een fijne relaxte huiselijke sfeer. Niet alleen de plek is geweldig. De koffie is gewoon  goed en het eten is écht heerlijk.

Broei werkt met lokale en verse producten en alles is vegetarisch. Op de kaart van BROEI vind je onder andere verse goed belegde sandwiches, gezonde salades (echt een aanrader!), soep, verse sappen, eenpansgerechten en koek en gebak. Goede koffie, gezellig lunchen, werken of een boek lezen? Dan kan bij BROEI aan de Oosterkade nr. 24 in Utrecht.


2. DOGMA

Utrecht heeft een heuse hotdog bar in centrum stad, namelijk DOGMA En je kunt hier vegetarische maar ook vegan (!) Hotdogs verkrijgen. Bestel er een lekkere portie verse frieten bij en vegan mayonaise en je middag kan niet meer stuk! 

Dogma is dus een uitstekend adres voor vegetarisch lunchen in Utrecht. Daarnaast is de service hier ook nog eens lekker snel dus zelfs tijdens je office lunch kun je hier even binnen stappen voor een vegetarische (take-away) lunch. Je vindt DOGMA aan de Voorstraat nr. 17.


3. DE KEUKEN VAN THIJS

Een kleine gezellige lunchroom met een informele sfeer aan de Biltstraat. Zin in een lekkere goed gevulde sandwich? Ga dan naar de keuken van Thijs. Het brood is heerlijk, de ingrediënten zijn super vers en van goede kwaliteit en alles wordt met liefde bereid. En dat proef je!

Ze hebben ook heerlijke koffie, sapjes en homemade taartjes. De plek voor de beste sandwiches is aan de Bilstraat nr. 41 in Utrecht. PS. Betty tipte dit restaurant ook voor ontspannen ontbijten in Utrecht.


4. GYS

Gys  is mijn all-time favoriet. Het is er altijd fijn, gezellig en ze hebben een mooi, fris en duurzame interieur. Maar het belangrijkste, het eten is gezond, puur en heerlijk! Bij GYS is alles biologisch, ze maken gebruik van streekproducten en er staan veel vega en vegan opties op de kaart. Broodjes, soepen, salades, diner maaltijden en heerlijke (vega)hamburgers. Maar ook cake, taart en smoothies. Ik heb altijd moeite met een keuze maken.

Naast de lunch is een kop koffie (met amandelmelk) en een stuk brownie ook echt aan aanrader bij GYS. Een smoothie of broodje voor onderweg? Bij GYS kun je ook afhalen.  GYS heeft inmiddels twee locaties in Utrecht, namelijk aan de Voorstraat nr. 77Amsterdamsestraatweg nr. 113)


5. LE JARDIN

Welkom in de ‘stadstuin’ van Utrecht. Le Jardin is gelegen aan de Mariaplaats 42, en grenst aan een bloemist. Het interieur bestaat vooral uit veel groen, inpandige kassen en de kaart is hier vrijwel helemaal vegetarisch. Het uitgangspunt is Groen-te-no-mie, ofwel de kunst van lekker eten en drinken met groenten als uitgangspunt. Als vegetarier kun je hier zeker je hart ophalen.

Voor de lunch kun je hier kiezen uit een twee, drie of viergangen menu, waarbij groente in de hoofdrol staan. Je kunt zo nu en dan verrast worden met een klein stukje vlees, gevogelte of vis, maar volledig vegetarisch is hier geen probleem en een aanrader. Dit restaurant behoort tevens tot Iens Insider, dus je kunt hier goede kwaliteit en een fine dining experience verwachten. Een absolute parel voor vegetarisch lunchen in Utrecht.


6. MENEER SMAKERS

Wil je hamburgers voor lunch? Dan ga je naar Meneer Smakers in Utrecht. Zonder twijfel. Daar hebben ze namelijk de lekkerste vega en vegan burgers op de kaart staan. Ze hebben een vegaburger gemaakt van linzen en een variant met geitenkaas. De vegan burger wordt gemaakt van witte lupine bonen. Je zal verrast zijn over hoe lekker een vega(n) burger kan smaken.

De burgers van Meneer Smakers zijn ambachtelijk bereid, bevatten geen toegevoegde kleur- en smaakstoffen en worden gemaakt met verse ingrediënten. Naast dat ze zo heerlijk zijn, zien ze er ook nog eens heel goed en kleurrijk uit en zijn ze goed belegd. Zin in frietjes? Zou ik zeker doen. Ze hebben namelijk heerlijk huisgemaakte friet. Meneer Smakers heeft ondertussen al 3! Locaties in Utrecht: Twijnstraat nr. 62  &  Nobelstraat nr. 143  &  Oude gracht nr. 116.


7. SLA

Zin in een salade? Dan ga je naar SLA op de Voorstraat nr. 52. Hier hebben ze de lekkerste maaltijdsalades. De salades bij SLA zijn geen standaard salades, je kunt wel zeggen dat de salades bijna een begrip zijn. Gezond, vers, kleurrijk, goed gevuld, ingrediënten uit het seizoen en veel keus. Groente en gezonde granen spelen de hoofdrol. Je kunt een keuze maken uit de ‘favoriete salades’, of je salade zelf samenstellen. Ideaal voor vegetariërs en veganisten.

Kies een slablad, een graan/zaad/peul, 3 soorten groenten, een topping en een dressing. Je kunt je salade ook nog ‘premium’ maken door extra ingrediënten toe te voegen, zoals humus, avocado of iets van de vegetarische slager. En klaar is je salade! Bij SLA kun je naast salades ook terecht voor een heerlijke kom zelfgemaakte soep, sapjes en goede koffie. Je kunt je salade opeten bij SLA, wat ik echt aanraad, want de uitstraling en interieur van SLA is super. Maar je kunt je salade ook to-go meenemen.


Tot zo ver mijn aanraders voor 7x vegetarisch lunchen in Utrecht. Eet smakelijk alvast en mocht je zelf ook een mooie aanvulling voor deze pagina hebben, laat het ons weten dan nemen we het mee voor een volgende keer!

Groetjes,  Chantal

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

1 week ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

1 week ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

1 week ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

2 weken ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

2 weken ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

2 weken ago