In Betty’s Kitchen zijn we dol op koffie zetten en uiteraard koffie drinken, dus hebben we afgelopen week de Krups Dolce Gusto Drop machine voor jullie uitgetest.

Het is een bijzonder vormgegeven koffieapparaat, geschikt voor de speciale Nescafe Dolce Gusto capsules. En daar hebben we ook een aantal varianten van getest. Lees hier de review van de Krups Dolce Gusto Drop:

Over Krups

Krups ontwikkelt al decennia lang diverse huishoudelijke apparaten. Van tosti ijzers en waterkokers, tot ijsmachines en diverse koffie apparaten. Met de Dolce Gusto brengen zij een kekke serie met bijzonder vormgegeven koffiemachines op de markt.

En het meest recente model is de Krups Dolce Gusto Drop, een volautomatische koffiemachine met een bijzonder design.

Een druppel koffie

De naam ‘drop‘ zeg het al een beetje. Dit koffie apparaat lijkt net een druppel koffie dat in je glas plonst. De basis is leverbaar in maar liefst 3 verschillende kleuren en zijn allen voorzien van die glanzend zwarte koffie druppel.  Zo zwart als koffie hoort te zijn, uiteraard.

Bovenop zit het touchscreen bedieningspaneel met zowel een ‘warme‘ als ‘koude‘ dranken stand en een graadmeter om de hoeveelheid water in te stellen. Voor het maken van een cappuccino is natuurlijk meer water benodigd als voor het maken van een kleine espresso. En de bediening van het paneel verloopt zonder vervelende piepjes tijdens het aanraken. Geloof me, dat is beter voor diegenen met een ochtenhumeur.

 

Nescafe Dolce Gusto Koffie Capsules

Speciaal voor de Dolce Gusto apparaten heeft Nescafe een hele range met koffie capsules ontworpen. Zo zijn er niet allen capsules voor een espresso of  normale koffie, die ook wel ‘lungo’ wordt genoemd. Maar kun je met de Dolce Gusto apparaten ook cappuccino en Cafe au Lait maken. Speciaal voor de melklaag zit er een aparte capsule in de doos met koffie.

Omdat wij nogal gewend zijn aan pittige en sterke koffie, vonden wij de normale koffie en espresso wat aan de milde kant. Op zich niets mis mee, maar meer dat je het weet. Daarentegen vonden wij de bereidingen met melk juist heerlijk romig en zacht. Precies zoals een latte of cappuccino bedoeld is.

 

En … op elke capsule staat ook de juiste hoeveelheid streepjes, die je op de Dolce Gusto Drop dient in te stellen. Gemak dient te mens en al gooi je de verpakking weg, kun je nog steeds zonder problemen je capsule gebruiken. Daar is over nagedacht!

Thee zetten met Dolce Gusto

Maar de grootste verrassing is toch wel dat je ook gewoon thee kunt zetten met de Dolce Gusto koffiemachines. Doordat de koffie en thee rechstreeks vanuit de capsule in je glas beland, geeft het apparaat ook geen ‘koffiesmaak’mee aan de thee.  Zo hebben wij o.a. de Chai Tea Latte capsule uitgeprobeerd. Deze Indiase thee zet je ook eenvoudig in je Dolce Gusto Drop en ook weer voor deze melklaag gebruik je de separate (witte)melk capsule die in de verpakking is meegeleverd. En deze was echt grote favoriet.

Met de Krups Dolce Gusto Drop en de Nescafe Dolce Gusto capsules kun je dus alle kanten op en er is voor een ieder wel een favoriete soort koffie of thee te maken.

 

Eindoordeel Krups Dolce Gusto Drop:

  • Bijzonder design in de vorm van een druppel. Daarnaast neemt het apparaat ook niet teveel ruimte in.
  • Het lekbakje heeft 3 verschillende hoogtestanden. Zo kun je dus niet alleen kleine espresso kopje neerzetten, maar ook langere latte macchiato glazen.
  • Je krijgt een (zwarte) afval dispenser meegeleverd voor je gebruikte capsules. Hier zit een extra mandje in, zodat je capsules ook kunnen uitlekken, voor je ze in de prullenbak gooit.
  • De Dolce Gusto Drop kan zowel een warme als een koude bereiding aan. Zo kun je naast een warme cappuccino, in de zomer een koude frappuccino maken.
  • Het touchscreen is zeer gebruiksvriendelijk en maakt het ook wel weer een leuke gadget.
  • Het apparaat stopt automatisch als de juiste hoeveelheid is bereik en schakelt ook  automatisch uit.

  • Momenteel kun je alleen de Nescafe Dolce Gusto capsules gebruiken in het apparaat. Deze hebben een specefiek formaat en ben ik nog niet bij andere merken tegengekomen. Daardoor ben je dus alleen aangewezen op de Nescafe koffie en thee. Maar ik zou het niet aanraden voor diegenen die van pittige en supersterke koffie of espresso houden. Latte en Cappuchino fans zul je er een groot plezier mee doen.
  • Er er is geen automatisch reinigings programma. Mijn advies (voor eigenlijke elk koffieapparaat): Vooraf 1x door laten lopen zonder capsule, om op te warmen. En na gebruik ook 1x  door laten lopen zonder capsule om schoon te spoelen.
  • De stekker is knalrood en valt daardoor erg op. Er is echter geen opbergruimte voor eventueel oprollen en inkorten.

 

Verkoopinformatie:

  • Krups Dolce Gusto DROP
  • Kleur: Zilver, Rood of Wit
  • Inhoud reservoir:  800 ml
  • Inclusief: capsule dispenser
  • Prijs:  € 159,95
  • o.a. te koop bij de webshop fonQ.nl

 

Wij tappen ondertussen nog een Chai Tea Latte en gaan lekker genieten van het weekend!

Ciao!   Betty

Deze review betreft een samenwerking met fonQ.nl . Lees hier meer over op mijn disclaimer pagina.

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

2 weken ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

2 weken ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

2 weken ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

2 weken ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

2 weken ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

3 weken ago