Wat hebben we afgelopen weekend toch een heerlijk weertje gehad! Overal kwamen de BBQ’s tevoorschijn en kwamen de geuren van gegrild vlees en vis je tegemoet. En nu heb ik een heerlijk recept om bij je gegrilde vlees te serveren: een koude rijstsalade.
Nu kun je je stukje vlees natuurlijk verdrinken in een dikke laag saus, maar je kunt een BBQ ook gezond en lekker houden. De koude rijstsalade kun je vantevoren helemaal voorbereiden, en daarna enkele uren in de koelkast zetten om daarna ijskoud te serveren. Dit is een ideaal bijgerecht voor op die warme zomerse dagen.
Verdeel de salade desnoods over twee kommen, voor als je twee dagen achter elkaar gaat BBQén. (Handig als je je bedenkt om de kliekjes van de BBQ morgen ook maar op het vuur te gooien..)
Deze koude rijstsalade met bruine bonen, tomaten en paprika is een fantastisch bijgerecht voor de BBQ. Deze vullende en vezelrijke salade gaat heel goed samen met diverse vlees, gevogelte en vis van de grill.
Eet smakelijk! Groetjes, Betty
De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…
Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…
In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…
Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…
Afgelopen week was natuurlijk Sint Maarten. Deze weken zijn de zakjes uitdeelsnoep als warme broodjes…
'Baked Feta' was een ware hit op social media de afgelopen jaren. En het leent…
View Comments
Lekker fris.