De afgelopen jaren maakte ik al vaker een lijstje met Foodbloggers kookboekentips. Dus hoog tijd om jullie op de hoogte te stellen van toffe kookboekentips 2018. Deze boeken zijn het afgelopen jaar uitgekomen en er zitten weer een paar bekende foodbloggers tussen. Maar het zijn mooie tips voor op je feestdagen verlanglijstje.

10X Kookboeken tips 2018

(klik op de foto’s om rechstreeks naar de verkooppagina te gaan)


1.Cheesecake (Sabine Koning)

Sabine Koning van Ohmyfoodness.nl is natuurlijk de Queen of Guilty Pleasures in foodbloggers land. En onlangs heeft zij het kookboek ‘Cheesecake’ uitgebracht. Ik ging zelf al aan de slag met het recept voor deze no-bake pompoen cheesecake en die was verrukkelijk!

Het Cheesecake kookboek bevat maar liefst 50 to-die-for recepten. Van basis baktips voor Cheesecake maken, variaties, tips & trucs om uiteindelijk de beste en lekkerste cheesecakes op tafel te kunnen zetten.  Je besteld het Cheesecake kookboek voor € 20,-.


2. Limonade (The Holy Kauw Company)

Als je denkt dat limonade enkel voor kleine kinderen is, dan heb je het mooi mis! Arno en Mireille van The Holy Kauw Company hebben een heus Limonade kookboek voor volwassenen gemaakt en die wil je hebben.

Schroom niet voor een beetje suiker, verse vruchten, kruiden of thee, want de lekkerste basis recepten en variaties komen aan bod in dit boek. Zo is de mango limonade grote favoriete in de zomermaanden geweest in Huize Betty. En dit Limonade kookboek maakt een mooi feestdagen geschenk voor een zwangere vriendin, want die kan lekker onbeperkt drankjes drinken uit dit kookboek.  Bestel het Limonade kookboek voor € 16,99 .. Check hier ook hun tweede kookboek van dit jaar: Zondag.


3. #FITMOM (Delphine Steelandt)

De Belgische mama Delphine Steelandt heeft een kookboek uitgebracht voor newborn mama’s! Boordevol gezonde recepten, veelal lowcarb en een complete afval strategie tegen die zwangerschapskilo’s.

Het boek wordt aangevuld met yoga en sportoefeningen die je samen met je kind kunt doen. Dat staat garant voor qualitytime, maar ook een #fitmom die na 100 dagen lekker in haar vel zit. Ik maakte bijvoorbeeld al deze glutenvrije bolletjes uit het kookboek en kan zo lekker genieten in het weekend van gezonde versgebakken broodjes. Je koopt het #FitMom kookboek voor € 19.99.


4. Koken met Keukenliefde (Annemiek Verweij)

De populaire foodblog Keukenliefde staat boordevol makkelijk maaltijden en genoeg inspiratie voor de dagelijkse maaltijd voor het hele gezin.  Annemieke komt nu met een kookboek dat enkel uit hoofdgerechten bestaat, met kip, vlees, vis vega, maar ook eenpansgerechten en ovenschotels.

Dit is een heerlijk elke-dag-koken boek voor elk gezin en je haalt er voldoende inspiratie uit om elke dag weer wat lekkers op tafel te zetten. Naast nieuwe recepten die speciaal voor het boek zijn ontwikkeld, vind je ook een aantal ‘bestsellers’ van de blog terug.  Bestel het Koken met Keukenliefde kookboek voor € 19.99.


5. Vet Lekker (Danny Jansen)

TV-chef kok Danny Jansen kennen we natuurlijk van 24Kitchen. De Brabander heeft niet alleen een voorliefde voor Aziatisch gerechten, zoals hij op TV meervoudig laat zien. Maar met het Vet Lekker kookboek wil hij ook laten zien dat er bij de typische Nederlandse snacks, zoals frikandellen, kroketten en frieten pure ambacht komt kijken. Vet lekker dus en eigenlijk wel ware streetfood te noemen.

Het kookboek heeft vorige maand tevens de award voor Beste Kookboek 2018 in de wacht gesleept tijdens de Food Blog Awards 2018. Je koopt het Vet Lekker kookboek voor € 20,=.


6. 20 minutes or less kookboek (Chickslovefood)

Dit is inmiddels het zesde kookboek van de dames achter de populaire blog Chickslovefood.com, boordevol makkelijke recepten voor elke dag. De Chicks staan er ook bekend om gerechten te bedenken met slechts 5 of 6 ingrediënten.

De recepten zijn in 20 minuten of minder te bereiden. Wat dacht je bijvoorbeeld van een ontbijt bestaande uit Bannoffee Yoghurt maken in slechts 3 minuten? Voor de office lunch maak je een snelle rijstsalade to go in 4 minuten klaar en voor het avondeten serveer je met taco’s binnen 9 minuten.  Bestel het Chickslovefood 20 minutes or less Kookboek voor € 19.99.


7. Koekjesbijbel (Rutger van den Broek)

De winnaar van de allereerste Heel Holland Bakt heeft inmiddels een mooie reeks kookboeken uitgebracht. Maar nu komt hij met een ultra dik boek dat een volle collectie van koekjes bevat. Er staan meer dan 170 koekjesrecepten in deze koekjesbijbel.

Dit is een mooi basis bakboek met oer-Hollandse klassiekers, zoals roze koeken, of Amandelkrullen. Maar ook Internationale bekende koekjes zoals amaretti en pecan fudge cookies. Daarnaast geeft Rutger ook uitleg over verschillende basistechnieken en praktische tips zodat je een echte koekenbakkert zult worden.  Bestel nu de Koekjesbijbel voor € 29.95.


8. Beste Bowlfood (Lonely Planet)

Al sinds 1973 inspireert Lonely Planet reizigers met onafhankelijke, uitgebreide en betrouwbare reisinformatie. En nu hebben ze ook de beste bowlfood gerechten ter wereld gebundeld in dit kookboek.

De afgelopen jaren baande de bowls namelijk een weg naar ieders hart en hoe beter dan deze te vullen met heerlijke internationale gerechten oftewel ware comfort food. Of het nu mooie vakantie herinneringen bij je oproept, of je nou grote fan bent van Aziatische Pho, een gezonde salade bowl of een lekker toetje zoekt. De Lonely Planet neemt je in ieder geval mee op wereldreis in de vorm van makkelijke en spraakmakende gerechten. Dus schaf hier het Beste Bowlfood boek aan voor slechts € 15.=.


9. Mooncake – het bakboek (Jonneke de Zeeuw)

Voor dit boek reisde Jonneke de Zeeuw (alias Mooncake) dwars door Nederland en kroop ze diep in de ovens van Nederlandse huishoudens. Daar vond ze ruim 50 taart-,  cake-, en koekrecepten van eigen bodem, die laten zien hoe onze bakcultuur er vandaag de dag uitziet.

Nederland kent een uitgebreide bakcultuur en door de komst van mensen uit de hele wereld is de lijst alleen maar gegroeid. Van bolo di cashupete en kunafeh tot medovik en zelfs een heuse Fanta cake. Koopt het Mooncake bakboek voor€ 24,=


10. Smokey Goodness Winter BBQ (Jord Althuizen)

En tot slot een kookboek voor de barbecue fanaten onder julie. Jord Althuizen is inmiddels een begrip op het gebied van grillen en barbecuen en bracht meerdere BBQ kookboeken uit.

In het nieuwe Smokey Goodness Winter BBQ boek neemt hij je mee naar winterse bbq recepten waarmee je warmpjes de koude avonden door gaat komen. Leuke toevoeging zijn typische wintersport gerechten, zoals raclette! Laat ie winter maar komen!  Bestel het Smokey Goodness Winter BBQ kookboek voor € 24,99 .


Welke van deze kookboeken staat er reeds op jullie wensenlijstje? Mochten jullie nog meer goede kookboeken tips 2018 weten, deel ze dan in de comments hieronder!

Ik wens jullie in ieder geval alvast hele fijne feestdagen! En uiteraard veel kookboeken plezier!

Disclaimer: Dit artikel bevat foto’s en affiliate links van Bol.comMocht je een boek willen bestellen bij Bol.com en je maakt gebruik van de affiliate link, dan help je Betty’s Kitchen ook een beetje. Hartelijk dank hiervoor.

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

View Comments

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

3 dagen ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

4 dagen ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

5 dagen ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

6 dagen ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

7 dagen ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

1 week ago