En het is een dag die in het teken van zoet en liefde staat. De kleur rood komt overal terug: in hartjes, in kusjes en in rode rozen. Maar liefde gaat ook door de maag, dus maakt menig thuiskok zich op voor een valentijn’s taart of zelfs een heus diner. Alles kan en mag op deze dag, zolang je maar lief bent voor elkaar.
En om zo’n dagje natuurlijk extra feestelijk te maken, schenk je een heerlijk glaasje Valentijnswijn van Jacob’s Creek. Deze frisse wijnen zijn licht zoet (niet te vergelijken met een mierzoete dessertwijn hoor) en zijn voorzien van een zachte ‘bubbel’. Deze Valentijnswijnen zijn nog het beste een kruising tussen een lichte, zomerse wijn en een licht sprankelende prosecco te noemen.
Deze wijnen zijn dienen koel geserveerd te worden en passen heel goed bij een Aziatische en gekruide gerechten, zoals deze gewokte rijstschotel met vis. Het fruit in de wijn geeft namelijk een goed contrast bij de kruiden. Daarnaast zijn deze wijnen ook ideaal als aperitief, en serveer deze ook gerust bij een toetje (of taartje) met vers fruit. Persoonlijk vind ik de ‘witte’ variant ook een lekker alternatief voor een champagne ontbijt (op bed). Juist omdat hij zo zacht van smaak is, en de prijs uitermate vriendelijk is, vergeleken met champagne.
De fruitige Valentijswijnen zijn dus ideaal om jouw geliefde te verrassen, en een tip voor aankomende Valentijnsdag. Ben je single en vier jij geen Valentijn? Geen nood, deze wijnen zijn ook prima geschikt om verdriet te verdrinken en alsnog de dag door te komen.
Jacob’s Creek Moscato Wit en Rosé (8,0% alcohol) zijn exclusief bij Albert Heijn te verkrijgen voor € 6,59.
Deze review bevat producten of goederen die door een merk of bedrijf zijn opgestuurd. Lees hier meer over op mijn disclaimer pagina.
Pasta is wereldwijd geliefd en bekend, daarom is 25 Oktober uitgeroepen tot World Pasta Day!…
Ben jij wel in voor een Halloween feestje? Met dit 'cinnabon' ontbijt geef je deze…
De herfstvakantie is inmiddels alweer begonnen en voor veel ouders betekent dit dagjes uit met…
Op zoek naar een lekker hartig hapje of zelfs een vullende avond maaltijd voor Halloween…
Het perenseizoen begint elk jaar in de herfst dus rond september. Maar naast de conventionele…
Binnenkort is het zover: Halloween! Dit is toch wel een van mijn favoriete feestjes, want dan…