Categories: Persoonlijk

Betty’s Kitchen Foodblog bestaat 1 jaar!!

Vandaag is het precies 1 jaar geleden dat ik mijn foodblog begonnen ben. Dylan kwam thuis uit zijn werk, en ik had heerlijke bonbons met rode peper voor hem gemaakt. Hij is deels Indonesisch en houd wel van pittig.

Terwijl wij samen aan de thee en bonbons zaten, onstond het idee om mijn eigen Betty’s Kitchen foodblog te beginnen. Ik volgde op dat moment als meerdere food- en beautyblogs, en het leek mij ook wel leuk om zelf te gaan bloggen. En dan zou ik beginnen met de bonbons die wij op dat moment aan het eten waren. Het was immers Valentijnsdag.

Ik vond het ook een goede manier om mijn familie en vrienden op de hoogte te houden van mijn eetavonturen, juist omdat ze altijds zo graag bij mij komen eten. En ideaal om de recepten na een eetfeestje met elkaar te delen, zodat ik deze niet aan iedereen hoefde door te mailen.  Kortom, het kriebelde en daar moest ik iets mee doen.

Dylan kroop achter de computer en had binnen een half uur een basic website voor mij gebouwd via wordpress. En diezelfde avond zijn wij nog aan de slag gegaan, met kleuren en lay-out, en natuurlijk dat eerste recept online zetten.  Ik weet nog dat ik ging slapen, en gewoon nog helemaal euforisch was over mijn allereerste blogpost. Dat, of het teveel aan chocolade hield mij wakker.

En toen kwam het leuke gedeelte: mijn vrienden en familie vertellen dat ik een blog had. Ze vonden het helemaal bij mij passen. En hoe blij dat ik was dat de eerste 10 mensen mijn site al hadden gevonden  (mijn familie leden dus).  “Kijk, er zitten mensen op mijn website!”  Zei ik opgewonden tegen Dylan. Hij vond het allemaal maar prima, zolang ik er maar plezier aan beleefde. Dus de weken daarna ging ik regelmatig bijhouden wat ik at, en hoe ik het klaarmaakte, en dan werd daar uiteraard over geblogd.  En dan zat ik bij familie op de verjaardag, en werd er gevraagd of ik een kopje tomatensoep wilde,  “Oh nee, dat heb jij gisteren al op!”  Want dat hadden zij diezelfde ochtend nog op mijn blog gelezen.  Hoe grappig is dat?!

Die 10 bezoekers, dat werden er uiteindelijk 100 aan het einde van de maand. En toen werden het er 1000. En nu ben ik een jaar verder en tik ik deze maand waarschijnlijk de 20.0000 bezoekers aan. Ik ben compleet overrompeld dat ik mijn blog toch wel een succes mag noemen. En dat zo veel mensen het leuk vinden om de recepten, reviews en verhalen te lezen. Maar nog belangrijker, ik vind het nog steeds zo leuk en spannend als in die eerste week. En ik kan soms nog steeds niet slapen omdat ik compleet euforisch ben na een top blog dag, het bezoeken van een cool event of omdat ik ergens waanzinnig lekker uit eten ben geweest. En dat deel ik dan ook graag met jullie.

Ik wil jullie allemaal hartelijk bedanken voor het volgen van Betty’s Kitchen. Het was een fantastich eerste jaar, en om dit met jullie te vieren hebben we ook 3 winacties opgezet. Twee zijn er reeds afgelopen, maar tot en met zondag maak je nog steeds kans op een pakket met mijn favo’s van Rosti Mepal.

Voor diegenen die vandaag Valentijn vieren:  Fijne Valentijns dag

En uiteraard allemaal alvast een heel fijn weekend!

Groetjes, Betty

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

View Comments

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

6 dagen ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

1 week ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

1 week ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

1 week ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

1 week ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

2 weken ago