Door Nanda – Voor deze Meatless Monday heb ik een vegetarische Italiaanse stamppot gemaakt, met zoete aardappel. Zodra het buiten wat kouder begint te worden ga ik al snel denken aan het maken van stamppotten, goedgevulde maaltijdsoepen en stoofpotjes.
Maar ik heb als zonliefhebber toch wel altijd wat moeite om de zomer achter me te laten… Daarom nog geen klassieke winterse stamppot vandaag, maar een Italiaanse met een knipoog naar de zomer.
Wist je trouwens dat de zoete aardappel geen familie is van de aardappels zoals we die in Nederland kennen? Het lijkt wel zo door de structuur en de manier van bereiden, maar het is een wortelknol (bataat). De zoete aardappel is wel net zo koolhydraatrijk als de ‘gewone’ aardappel: een voedzame maaltijd is met de zoete aardappel dus ook gegarandeerd.
De zoete aardappel bestaat in verschillende kleuren, zoals wit en oranje. Toevallig trof ik dit keer een witte variant met paarse schil in de supermarkt. Die had ik nog niet eerder gehad, meestal koop ik de bekendere oranje zoete aardappels. Maar ik proefde zelf weinig verschil tussen de witte en oranje zoete aardappels. Jullie wel?
En als jij ook fan bent van zoete aardappels, probeer dan eens deze boerenkoolstamppot met zoete aardappel.
(Vegetarisch hoofdgerecht voor 2 personen)
Ingrediënten:
Bereidingstijd: 30 minuten.
Bereidingswijze Italiaanse stamppot met zoete aardappel:
Je kunt deze stamppot zo’n 3 dagen in de koelkast bewaren. Je kunt dus ook gemakkelijk wat extra maken voor de dag erna en bewaar vooral de restjes. Ook kun je de stamppot invriezen voor een later moment.
Eet smakelijk!
Groetjes, Nanda
Een homemade kippensoep maken is altijd lekker! Zeker in deze tijd van het jaar dat…
Bij de zonnige gele citroen moet ik altijd aan de zomer denken! Niet alleen door…
Ken jij de streetfood klassieker Bao Buns al? Dat zijn zachte gestoomde broodjes met een…
Vandaag, 12 april is in Nederland uitgeroepen tot Nationale Tosti Dag! Tosti's worden ook wel…
Het is vandaag, 11 april, Nationale Kaasfondue dag! Daar staan we vandaag dan ook even…
Het is weer aspergetijd! Dus ik verzamelde mijn favoriete asperge recepten voor jullie! Zowel witte…