Events

Chefs Revolution 2016 + Boerenmarkt XL

Afgelopen September werd voor de 3e keer op een rijtje de Chefs Revolution gehouden! Dit jaarlijks gastronomische evenement, waarbij nationale en internationale topchefs een kijkje geven in hun keuken, is een initiatief van Jonnie & Therese Boer van de Librije.

Samen met een groep journalisten en foodbloggers, reisde ik af naar Zwolle om dit evenement bij te wonen. En om daarnaast ook lekker te smikkelen op de BOERenmarkt XL.

Chefs Revolution 2016

Iedereen kent Jonnie en Therese Boer van Michelin-sterren restaurant de Librije. Het is mijn droom om hier ooit eens te komen eten met Dylan, maar een bezoek aan Chefs Revolution 2016 was een goede manier om alvast de wondere wereld van koken op Wereldklasse te mogen ervaren.

De bezoekers aan het evenement konden in Theater de Spiegel (naast de Librije) plaatsnemen voor diverse indrukwekkende kookdemonstraties van de diverse nationale en internationale topchefs! Het was werkelijk waar fantastisch hoe beeld (video),  muziek en live-cooking op het podium samensmelt tot een waanzinnige 3D kook ervaring. Van groentetuin, de keuken in en tot een kunstwerk van een gerecht op je bord. Af en toe bleef mijn adem zelfs stokken, omdat je zoveel mooie beelden, verhalen en ervaringen meekrijgt.

Jonnie Boer maakte het zelfs helemaal bont, door elke bezoeker een black box mee te geven, die tijdens de presentatie geopenend moest worden. Zo kon een ieder met eigen ogen de ingrediënten bekijken of zelfs proeven. En zo kwam de workshop helemaal tot leven.  Chefs Revolution biedt dus een unieke ervaring voor foodlovers van elk niveau.

BOERenmarkt XL

Tussen de workshops door kon je naast het Theater ook de BOERenmarkt XL op. Een foodfestival terrein met diverse eetstands (van Michelinster niveau), maar ook popup winkels van lokale boerenbedrijven en leveranciers. De kids vermaakten zich prima bij de biggetjes, terwijl papa en mama zich laten entertainen op een whiskey- of wijnproeverij  🙂

 

Op het Loading Dock van Theater De Spiegel (ponton op het water) vonden zelfs masterclasses plaats en gaat er zelfs nog een HillBilly contest van start op heel veel Big Green Eggs. Je komt hier ogen en oren te kort, dat is wel duidelijk. En handen, want overal kun je lekkers voor thuis aanschaffen en meenemen.

De BOERenmarkt was dan ook open en toegankelijk voor iedereen. Voor de workshops in Theater de Spiegel had je een kaartje benodigd.

Na afloop van de opening en kookworkshop van Jonnie, hadden wij ook nog een korte Meet & Greet met Jonnie & Therese Boer. Voor ons zit een powercouple dat (wederom) een geslaagd evenement heeft gelanceerd. De opluchting is duidelijk van hun gezicht af te lezen, nu de spits er af is. En ze mogen zich opmaken voor 2 volle dagen hun liefde en passie te delen, met Internationale topchefs  en de bezoekers van Chefs Revolution.

En ik? Ik heb alleen maar meer nog enthousiaster geworden om een keertje aan te mogen schuiven in de Librije, zeker na mijn eerste stappen en kijkjes in de wondere wereld van deze sterrenchefs. Wat een passie en kracht er eigenlijk in deze mensen schuil gaat. Enorm mooi om dit te mogen ervaren tijdens Chefs Revolution 2016. Dus wij gaan nog even doorsparen.

Groetjes, Betty

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

1 dag ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

2 dagen ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

3 dagen ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

4 dagen ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

5 dagen ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

1 week ago