Het is weer tijd voor een korte kookinstructie! Voor iedereen die graag wil leren how-to: uien en paprika roosteren!
Dat je paprika goed kunt roosteren op het gasfornuis wist ik al wel. Maar onlangs leerde ik bij een kookworkshop dat je uien ook heel goed op deze manier kunt roosteren. Waarom je dat zou willen? Roosteren geeft een heerlijke zoete smaak aan de groenten! En omdat de uien in hun schil zitten tijdens het roosteren worden ze heel zacht en zoet.
De smaak inspireerde me meteen tot allerlei gerechten waar de geroosterde uien in zouden passen. In de kookworkshop werden de uien in zijn geheel gebruikt om bouillon van te trekken. Ik bedacht er onder andere deze Gazpacho van geroosterde ui en paprika mee. In de supermarkt kun je ook geroosterde paprika in pot kopen. Het is alleen echt de moeite waard om ze zelf te roosteren, dat is zoveel lekkerder. In de pot-variant worden vaak ook smaken toegevoegd, terwijl de pure smaak perfect is.
In deze how-to leg ik je stap voor stap uit hoe je het beste puntpaprika’s en uien kunt roosteren. Ik roosterde ze tegelijkertijd voor de Gazpacho. Als je alleen paprika’s of alleen uien wilt roosteren kan dat natuurlijk ook:)
Bereidingstijd: 40 minuten, waarvan 2 x 15 minuten wachttijd.
Bereidingswijze:
Zo zie je maar: uien en paprika roosteren voor je gerechten, is helemaal niet zo moeilijk. Ik hoop dat jullie het een leuke How-to vinden. En mocht je ideeën hebben voor een volgende stap-voor-stap bereiding, laat het ons dan weten. Wellicht kan ik of Betty dit dan voor je gaan uitwerken!
Eet smakelijk!
Liefs, Nanda
Voor de Meatless Monday van vandaag maakte ik deze vegetarische, groene spliterwten burgers met blauwe kaas.…
Dit recept is al jarenlang een persoonlijke favoriet voor gehaktballetjes maken. Het recept is in…
In de schappen kun je vandaag de dag prima pindasauzen vinden, die je vaak in…
Afgelopen week was natuurlijk Sint Maarten. Deze weken zijn de zakjes uitdeelsnoep als warme broodjes…
Het is wederom een Meatless Monday en vandaag heb ik een heerlijk groentegerecht genaamd Sambar…
Ben jij ook zo'n fan van zelf cookie dough maken? Eetbaar koekdeeg blijf je werkelijk…