Tijdens deze Meatless Monday duik ik de keuken in om vegetarische zelfgemaakte bietenwraps met geitenkaas guacamole te maken. Boordevol groenten! Niet alleen in de wraps zelf, maar in de guacamole vind je natuurlijk heel veel gezonde avocado en goede vetten.

Homemade bietenwraps maken

Laatst maakte ik deze Roti met tomaat, kaas en ui en deze Homemade roti met kokos sambal, waarbij ik beide roti-soorten zelf maakte. Zo nu en dan vind ik dat zo leuk om te doen. Je moet echt niet m’n keuken in komen tijdens het maken, al-les zit dan namelijk onder de bloem en deegklodders. En het kost best even wat tijd. Maar een verse, homemade bietenwrap of roti smaakt wel echt heel lekker. Mocht je hier nu gewoon helemaal geen zin of tijd voor hebben: in de supermarkt verkopen ze tegenwoordig ook gewoon kant-en-klare bietenwraps!

Toppings voor homemade bietenwraps

Als toppings voor deze homemade bietenwraps gebruikte ik verse spinazie, alfalfa, munt, bleekselderij, geraspte Grana Padano kaas en geroosterde pistachenootjes en zonnebloempitten. Varieer hiermee naar eigen keuze of met wat je nog hebt liggen! Ideaal om restjes groente of rauwkost in te verwerken. De geitenkaas guacamole bind alle smaken samen, even oprollen en genieten maar!


Print

Homemade bietenwraps met geitenkaas guacamole

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Maak eens zelfgemaakte vegetarische bietenwraps met geitenkaas en guacamole. Boordevol groenten zoals gezonde avocado en goede vetten.

  • Author: Nanda Appelman
  • Cook Time: 45 minutes
  • Total Time: 45 minutes
  • Yield: 4 personen 1x
  • Category: Vegetarisch hoofdgerecht

Ingredients

Scale

Voor de homemade bietenwraps:

  • 2 gekookte middelgrote rode bietjes
  • 250 gram tarwebloem
  • 1 tl. bakpoeder
  • Snuf zout
  • Olijfolie

Voor de geitenkaas guacamole:

  • 150 gram smeerbare geitenkaas
  • 1 avocado
  • 2 takjes verse basilicum
  • 1 tl. limoensap
  • Peper en zout

Suggesties voor de topping:

  • 50 gram verse spinazie
  • 4 takjes verse munt
  • 10 gram alfalfa
  • 4 stengel bleekselderij
  • 50 gram geraspte Grana Padano kaas
  • Een flinke hand pistachenootjes en zonnebloempitten

Instructions

  1. Begin met het maken van de bietenwraps. Rasp de bietjes grof en stop ze in een kom samen met 75 ml. lauwwarm water. Mix met een staafmixer of in de keukenmachine tot een egaal geheel. Het hoeft geen egale bietensap te worden, wat grove stukjes biet ertussen is juist wel lekker in de wraps.
  2. Giet het mengsel in een beslagkom, voeg het bakpoeder, een snuf zout, tarwebloem en 1 el. olijfolie toe. Kneed tot een grote deegbal. Als het nog te nat is voeg je wat bloem toe en wanneer het deeg te droog is wat water. Maak er 8 kleine balletjes van. Leg ze op een bord en sprenkel er 1 el. olijfolie overheen. Dek af met folie en laat zo’n 15 minuten rusten op kamertemperatuur.
  3. Ondertussen kun je de geitenkaas guacamole maken. Schep het vruchtvlees uit de avocado en prak fijn met een vork. Roer het vervolgens in een kom met de geitenkaas, fijn geknipte verse basilicum en het limoensap. Proef en voeg naar eigen smaak zout en peper toe.
  4. Rooster de pistachenootjes en zonnebloempitten in een droge koekenpan op laag vuur. Schud regelmatig zodat de noten en pitten niet aanbranden. Snij de bleekselderij ook alvast in dunne repen.
  5. Zodra de 15 minuten verstreken zijn, strooi je wat bloem over je werkblad en de deegroller. Rol de deegballetjes goed uit. Ze moeten zo dun mogelijk worden, niet te dun anders scheuren ze als je ze in de pan legt.
  6. Verwarm wat olie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de bietenwraps enkele minuten aan beide kanten op middelhoog vuur. Bak ze niet te lang anders worden ze wat hard en kun je ze niet meer goed oprollen. Leg de gebakken wraps op een stapel op een bord terwijl je de rest bakt.
  7. Voordat je de homemade bietenwraps gaat opmaken laat je ze licht afkoelen. Smeer de geitenkaas guacamole op de bodem en leg vervolgens de spinazie, munt, alfalfa en bleekselderij erop. Strooi de geraspte kaas, noten en pitjes eroverheen en rol de wraps op. Zet eventueel vast met een prikker.

Eet smakelijk!

Liefs, Nanda

Notes

Bewaartip: Heb je een homemade bietenwrap over? Deze kun je prima nog 1-2 dagen afgedekt in de koelkast bewaren. Beleg of besmeer eventueel met iets anders en geniet er nog een extra dagje van.

Nanda Appelman

Nanda Appelman heeft een passie voor gezond, maar vooral lekker eten en drinken. Ze is freelancer in marketing en communicatie: www.woordenenbeelden.com en vaste blogger voor Betty’s Kitchen.

View Comments

  • Het deeg blijft bij mij heel plakkerig. Zelfs als ik bloem op het aanrecht en deegrollen strooi, lukt het niet om uit te rollen.
    Uiteindelijk heb ik een bolletje deeg in de koekenpan met de bolle kant van een lepel, die ik steeds door de bloem haal, uitgesmeerd tot wrap. Helaas is het resultaat dat de wrap minder dun is.
    De smaak is overigens prima en met de guacamole en topping ziet het er prachtig uit.

    • jazeker! Ik zou er alleen even een stukje bakpapier tussen stoppen zodat de wraps wat makkelijke van elkaar loskomen als je er eentje wilt ontdooien.

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

5 dagen ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

6 dagen ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

7 dagen ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

1 week ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

1 week ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

2 weken ago