Lunch recepten

Hartige taart met asperges, ham en geitenkaas

Vier het voorjaar met deze hartige taart met asperges, ham en geitenkaas! Het is immers aspergetijd en dan kunnen we niet om deze heerlijke groente heen! Maak het jezelf gemakkelijk en stop en hartige taart boordevol asperges, ham en geitenkaas en geniet van de lente op je bord.

Asperges en ham zijn een gouden combinatie

Asperge & ham zijn een gouden combinatie! Je komt ze dan ook in veel recepten samen tegen en ik snap het wel hoor! De ham geeft namelijk een zoutige bite aan je asperges waardoor het in een keer een allemans vriend lust en eigenlijk iedereen deze typische groente stengel wel lust. In dit recept voor een quiche me asperges en ham voeg ik zelfs nog wat geitenkaas toe. Die zorgt meteen voor een frisse twist in je quiche en bindt het geheel tot een smakelijke maaltijd! Wist je dat asperges eten ontzettend gezond is en zelfs bijdragen aan het afvallen?

Hartige taart met asperges maken

Het mooie van een quiche maken is: je stopt hem vol met heerlijke ingrediënten, schuift hem in de oven, en hebt er totaal geen omkijken meer naar! Deze quiche met asperges, ham en geitenkaas zal je meevoeren naar zonovergoten bloemenvelden in Frankrijk! Maar maak bijvoorbeeld ook eens deze quiche lorraine met spekjes en ui, of deze Italiaanse quiche met pesto en mozzarella. Ook lekker Mediterraans is deze quiche met zalm en prei! Heerlijk genieten van (restjes) groenten en quiches maken dus!


Print

Recept: hartige taart met asperges, ham en geitenkaas

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Vier het voorjaar met deze hartige taart met asperges, ham en geitenkaas! Het is immers aspergetijd en dan kunnen we niet om deze heerlijke groente heen!

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 15 min.
  • Cook Time: 45 min.
  • Total Time: 1 uur
  • Yield: 4 personen
  • Category: Lunch
  • Cuisine: Franse keuken

Ingredients

  • 6 plakjes diepvries bladerdeeg of  ‘hartige taart deeg’,  ontdooid
  • 2 bosuitjes
  • 100 gram groene asperges
  • 200 gram hamreepjes
  • 100 gram geitenkaas (chevre)
  • 5 grote eieren
  • 250 ml slagroom
  • 2 theelepels gedroogde provençiaalse kruiden
  • zout & peper

Extra:

  • Oven,
  • springvorm 24 cm,

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celcius (180 hetelucht). Bekleed de springvorm met bakpapier, en vet de zijkanten in met een beetje boter of olie.
  2. Leg de plakjes bladerdeeg op elkaar, en rol uit tot een ronde lap van ongeveer 30 cm. Bekleed hiermee de springvorm, en vorm een opstaande rand.  Prik met een vork enkele gaatjes in de bodem en rand. Zet vervolgens de vorm in de koelkast tot verder gebruik.
  3. Snijd de ‘draadjes’  van de bosui, en snijd vervolgens in ringen. Snijd de houtige onderkant van de asperges (dat is niet lekker) en vervolgens in stukken van 2-3 cm. Verdeel de bosui, asperges en hamreepjes over de bladerdeegbodem. Verkruimel hier vervolgens de geitenkaas overheen.
  4. Klop in een kom de eieren met wat peper en zout los. Voeg hier de slagroom en provinciaalse kruiden aan toe en meng door. Giet het mengsel vervolgens over de groente in de vorm.
  5. Schuif de vorm voorzichtig in de oven, en bak de quiche met asperges af gedurende 45-50 minuten.

Bon Appétit!

Groetjes, Betty

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

View Comments

  • Hallo Betina, deze quiche staat morgen op het menu van onze Paasbrunch. Maar ik heb nog even een vraagje over de bereiding. Moeten de asperges nog voorgekookt worden of gaan deze rauw in de quiche? Ben beniiewd naar je antwoord! Groetjes, Marjon

    • Hi Marjon,
      Je hoeft ze niet voor te koken, ze gaan gewoon rauw in de quiche en bakken in 3 kwartier gaar in de oven.

      Hele fijne paasdagen en eet smakelijk!!

Recent Posts

Tropical granola met mango en kokos

De zomer is in aantocht dus ook de ontbijtjes moeten er een beetje tropisch uit…

2 dagen ago

Hummus Bowl met zoete aardappel

Vier de zomer met deze hummus bowl met zoete aardappel! Top af met jouw favoriete…

3 dagen ago

Champagne drinken in de Champagne streek in Frankrijk

Frankrijk is natuurlijk het land voor wijnliefhebbers. Maar ze maken er ook een andere spraakmakende…

6 dagen ago

Steak tartare

Steak tartaart of Steak tartare is een voorgerecht met rauw vlees en rauw ei. Je…

1 week ago

Tiramisu Croisant Wafels

Ben je nog op zoek naar een lekker recept met wafels van croissantdeeg? Combineer het…

1 week ago

Frisse risotto met komkommer en munt pesto

Deze risotto met komkommer, munt pesto en granaatappelpitjes is heerlijk fris. Waar risotto voor mij…

1 week ago