Vier het voorjaar met deze hartige taart met asperges, ham en geitenkaas! Het is immers aspergetijd en dan kunnen we niet om deze heerlijke groente heen!
Asperge & ham zijn een gouden combinatie! Je komt ze dan ook in veel recepten samen tegen en ik snap het wel hoor! De ham geeft namelijk een zoutige bite aan je asperges waardoor het in een keer een allemans vriend lust en eigenlijk iedereen deze typische groente stengel wel lust. In dit recept voor een quiche me asperges en ham voeg ik zelfs nog wat geitenkaas toe. Die zorgt meteen voor een frisse twist in je quiche en bindt het geheel tot een smakelijke maaltijd! Wist je dat asperges eten ontzettend gezond is en zelfs bijdragen aan het afvallen?
Het mooie van een quiche maken is: je stopt hem vol met heerlijke ingrediënten, schuift hem in de oven, en hebt er totaal geen omkijken meer naar! Deze quiche met asperges, ham en geitenkaas zal je meevoeren naar zonovergoten bloemenvelden in Frankrijk! Maar maak bijvoorbeeld ook eens deze quiche lorraine met spekjes en ui, of deze Italiaanse quiche met pesto en mozzarella. Ook lekker Mediterraans is deze quiche met zalm en prei! Heerlijk genieten van (restjes) groenten en quiches maken dus!
Vier het voorjaar met deze hartige taart met asperges, ham en geitenkaas! Het is immers aspergetijd en dan kunnen we niet om deze heerlijke groente heen!
Extra:
Bon Appétit!
Groetjes, Betty
De dinsdag wordt in de volksmond ook wel 'Taco Tuesday' genoemd. Verwijzend naar een makkelijke…
Ook in de winter serveren wij salades! Maar dan wel een goedgevulde geroosterde spruitjessalade met…
Denk je aan Sinterklaas, dan denk je ongetwijfeld ook aan pepernoten.. of kruidnoten.. wacht even,…
Het is vandaag de 4e donderdag van November en dan wordt in Amerika Thanksgiving gevierd!…
Op zoek naar last-minute Sinterklaas recepten ter inspiratie? Binnenkort is het zover. Sinterklaas is namelijk alweer…
Als Meatless Monday voor vandaag bedacht ik deze kleurrijke gevulde paprika met quinoa. Dit gerechtje…
View Comments
Hallo Betina, deze quiche staat morgen op het menu van onze Paasbrunch. Maar ik heb nog even een vraagje over de bereiding. Moeten de asperges nog voorgekookt worden of gaan deze rauw in de quiche? Ben beniiewd naar je antwoord! Groetjes, Marjon
Hi Marjon,
Je hoeft ze niet voor te koken, ze gaan gewoon rauw in de quiche en bakken in 3 kwartier gaar in de oven.
Hele fijne paasdagen en eet smakelijk!!
Moet de slagroom niet opgeklopt worden?
Nee hoor, goed dat je het even navraagt :-)