Buongiorno! Oftewel, goede morgen ! Het weekend staat al bijna weer voor de deur, en dat wordt lekker typisch Italiaans genieten met deze gevulde croissants met amandel. De Italianen zijn namelijk verzot op zoete deegwaren bij hun cappuccino, dus voegen we dit recept lekker toe aan de Italiaanse maand op de blog!

Typische Italiaans ontbijt

In het weekend ontbijten we graag met croissants, maar in plaats van de gebruikelijke brie en ham, gaan we het deze keer over een andere boeg gooien. In Italie zijn ze niet zulke grote ontbijters als wij Nederlanders. Een cappuccino mag natuurlijk niet ontbreken, tenminste mits je voor 11.00 uur ontbijt. Daarna is espresso de orde van de dag 🙂 En naast de koffie, maakt daarbij een kleine zoete versnapering een typisch Italiaans ontbijt.

Gevulde Croissants met amandel

Dus voor dat ultieme vakantiegevoel ga je thuis dan ook aan de slag met kant-en-klaar croissantdeeg en vul je deze met een heerlijke vulling van amandel en pijnboompitten. Even afpoederen met poedersuiker en lekker van genieten. Ik gebruikte een blik croissantdeeg voor 4 mega croissants, maar je kunt natuurlijk ook de normale blikken voor 6 kleinere stuks deeg gebruiken. Groot of klein maakt niet uit, want deze gevulde croissants met amandel zijn een blijvertje!

En als deze zoete croissants voor het ontbijt je goed bevallen zijn, dan moet je zeker ook eens onze croissants met Oreo’s en chocolade uitproberen! Of ga voor deze gevulde croissantrolletjes met lemon curd en ricotta!


Print

Recept: Gevulde Croissants met amandel

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 10 minutes
  • Cook Time: 20 minutes
  • Total Time: 30 minutes
  • Yield: 4 stuks
  • Category: Ontbijt
  • Cuisine: Italiaanse keuken

Ingredients

  • 1 blikje croissantdeeg,  voor 4 mega croissants,
  • 3 eetlepels pijnboompittten,
  • 100 gram amandelspijs,
  • 1 ei, geklutst
  • poedersuiker.

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden (180 hete lucht) en bekleed een ovenrooster met bakpapier.
  2. Rol het croissantdeeg uit en vorm 4 driehoeken. Hak de pijnboompitten grof.
  3. Prak in een diep bord de amandelspijs fijn met een geklutst ei. Prak hier vervolgens 23 van de pijnboompitten doorheen. Vorm 4 hoopjes van de vulling op de croissant deeg en rol het deeg op.
  4. Bevochtig het deeg een beetje met je vinger en water en bestrooi royaal met poedersuiker. Druk de overgebleven 13 van de pijnboompitten in het deeg . Bak de gevulde croissants met amandel volgens de gebruiksaanwijzing af in de oven. (bij mij was dit 18-20 minuten)

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

Panna Cotta met perzik en amandel

De zomer is HET seizoen van het steenfruit dus moet je lekker veel gaan genieten…

1 dag ago

Kippenlevertjes met pasta

Heb je wel eens 'orgaanvlees' gegeten? Dat is vlees dat afkomstig is van de ingewanden…

2 dagen ago

Tropical granola met mango en kokos

De zomer is in aantocht dus ook de ontbijtjes moeten er een beetje tropisch uit…

4 dagen ago

Hummus Bowl met zoete aardappel

Vier de zomer met deze hummus bowl met zoete aardappel! Top af met jouw favoriete…

5 dagen ago

Champagne drinken in de Champagne streek in Frankrijk

Frankrijk is natuurlijk het land voor wijnliefhebbers. Maar ze maken er ook een andere spraakmakende…

1 week ago

Steak tartare

Steak tartaart of Steak tartare is een voorgerecht met rauw vlees en rauw ei. Je…

1 week ago