Buongiorno! Oftewel, goede morgen ! Het weekend staat al bijna weer voor de deur, en dat wordt lekker typisch Italiaans genieten met deze gevulde croissants met amandel. De Italianen zijn namelijk verzot op zoete deegwaren bij hun cappuccino, dus voegen we dit recept lekker toe aan de Italiaanse maand op de blog!
In het weekend ontbijten we graag met croissants, maar in plaats van de gebruikelijke brie en ham, gaan we het deze keer over een andere boeg gooien. In Italie zijn ze niet zulke grote ontbijters als wij Nederlanders. Een cappuccino mag natuurlijk niet ontbreken, tenminste mits je voor 11.00 uur ontbijt. Daarna is espresso de orde van de dag 🙂 En naast de koffie, maakt daarbij een kleine zoete versnapering een typisch Italiaans ontbijt.
Dus voor dat ultieme vakantiegevoel ga je thuis dan ook aan de slag met kant-en-klaar croissantdeeg en vul je deze met een heerlijke vulling van amandel en pijnboompitten. Even afpoederen met poedersuiker en lekker van genieten. Ik gebruikte een blik croissantdeeg voor 4 mega croissants, maar je kunt natuurlijk ook de normale blikken voor 6 kleinere stuks deeg gebruiken. Groot of klein maakt niet uit, want deze gevulde croissants met amandel zijn een blijvertje!
En als deze zoete croissants voor het ontbijt je goed bevallen zijn, dan moet je zeker ook eens onze croissants met Oreo’s en chocolade uitproberen! Of ga voor deze gevulde croissantrolletjes met lemon curd en ricotta!
Eet smakelijk!
Groetjes, Betty
Gebakken appels uit de oven worden nog lekkerder als je er een romige en krokante…
De goedheiligman en zijn gezelschap zijn reeds aangekomen in ons land, dus de Sinterklaas recepten…
De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…
Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…
In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…
Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…