Ontbijt Recepten

Geroosterde peren met noten granola

In het seizoen van de stoofpeertjes leek het mij wel leuk om een gezond ontbijtje met geroosterde peren en noten granola op tafel te zetten. Homemade en vers uit de oven is dit een goede start van de dag!

Ontbijten met fruit 

Voor een goede start van de dag eet ik het liefst een eiwitrijk ontbijtje. Yoghurt of kwark komt dikwijls voorbij en dat is natuurlijk heerlijk met vers fruit. In een kommetje, smoothiebowl, fruit op een wrap, tussen de pancakes of zelfs deze geroosterde peren met noten granola. Ontbijten met fruit kan zo lekker en gezond zijn.

Zelf geroosterde peren met noten granola maken

Speciaal voor deze koude winterse dagen dook ik de keuken in om zelf geroosterde peren met notengranola te maken. Peren en kaneel zijn natuurlijk ideaal voor deze tijd van het jaar en peren roosteren kost je slechts een half uurtje. Voeg lekker wat noten en havermout toe en je zet een warm fruit ontbijt van geroosterde peren en noten granola zo op tafel! Hmmmmmmm!

Print

Recept: Geroosterde peren met noten granola

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Dit is een lekker gezond winters ontbijt van geroosterde peren met noten granola en kwark of yoghurt. Een goed begin van de dag!

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 5 mins
  • Cook Time: 25 mins
  • Total Time: 30 mins
  • Yield: 4 personen 1x
  • Category: ontbijt
  • Cuisine: Hollandse Keuken

Ingredients

Scale
  • 34 kleine rijpe peren,
  • 60 gram studentenhaver (melange van noten en rozijnen)
  • 20 gram amandelschaafsel,
  • 2 eetlepels havermout,
  • 4 eetlepels maple syrup of agave siroop,
  • 2 eetlepels notenboter,
  • 2 eetlepels kokosolie,
  • 1 theelepel speculaaskruiden of pumpkin spices.

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden (180 hete lucht). Vet een kleine ovenschaal lichtjes in met olie.
  2. Snijd de peren in kwarten en verwijder de klokhuizen. Leg in de ovenschaal.
  3. Hak het studentenhaver grof en strooi over de peren. Voeg ook het amandelschaafsel en havermout toe.
  4. Verwarm in een steelpannetje de maple syrup met de notenboter en smelt hierin tevens meteen de kokosolie. Draai daarna het vuur uit en roer de speculaaskruiden er doorheen. Giet de kruidenmelange over de peren en schep het geheel goed om met een lepel.
  5. Rooster de peren met noten granola gedurende 25 minuten in de oven. Serveer daarna warm over yoghurt of kwark en serveer direct.

Notes

Skinny tip: laat het havermout en siroop achterwege voor een Low Carb of Keto proof ontbijt

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

Burgers met chili-uien jam

Het weekend staat alweer voor de deur en ik heb een heerlijk comfort food gerecht…

2 dagen ago

Pasta ‘Datterini’ met burrata

De liefde voor pasta zit er bij mij al van jongs af aan in! Een…

3 dagen ago

Chinese rundvlees soep met noodles

Dit is een verrukkelijk recept voor een homemade Chinese rundvlees soep met noodles. De runderbouillon…

5 dagen ago

Gevulde avocado’s met quinoa (video)

We hebben een heerlijke makkelijke kookvideo voor je in petto vandaag! Schuif deze gevulde avocado's…

6 dagen ago

‘Dikkertjes’ maken (drie-in-de-pan)

Velen zijn dol op pannenkoekjes of pancakes voor het ontbijt of zelfs de lunch. Maar…

1 week ago

20x Asperge recepten

Dit is het seizoen om volop te genieten van het 'Witte Goud'! Dus verzamelde ik…

1 week ago