Voorgerechten

Gemarineerde Champignons Tapas

Krijgen jullie al genoeg van deze zomer met tapas recepten? Kan het me niet voorstellen want het is zo lekker! Neem nu deze gemarineerde champignons met witte wijn, zo ga je vanavond genieten van een mini vakantie met je eigen homemade tapas!

Eenvoudig gemarineerde champignons

Bij tapas is de gouden regel: hoe simpeler hoe beter. Deze gemarineerde champignons zijn een eenvoudig maar smaakvol tapas hapje. Eenvoudig voor te bereiden en kunnen zowel warm als koud gegeten worden. En het is een bijzondere ervaring om je champignons op deze manier te bereiden. Prik jij vanavond ook een vorkje mee?

Nog meer overheerlijke tapas recepten!

Deze weken staan natuurlijk centraal met tapas recepten om je de zomer mee door te laten komen. Maar naast deze gemarineerde champignons tapas kun je ook genieten van 3x gevulde dadels, of ga voor patatas bravas! Deze empenadas met chorizo zijn ook een aanrader! Zo zie je maar: tapas eten is veelzijdig en lekker!


Print

Gemarineerde Champignons Tapas

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Zet deze overheerlijke gemarineerde champginons tapas op tafel. De champginons bak je met sjalot en uit en breng heerlijk op smaak met peterselie en gerookt paprikapoeder. Even laten marineren in witte wijn of citroen en genieten!

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 30 min.
  • Cook Time: 15 min.
  • Total Time: 45 minuten
  • Yield: 46 personen 1x
  • Category: Tapas
  • Cuisine: Spaanse Keuken

Ingredients

Scale
  • 200 gram champignons,
  • 1 sjalotje,
  • 2 teentjes knoflook,
  • 2 eetlepels peterselie, fijngehakt,
  • 1 dl droge witte wijn *
  • snufje ‘smoked’ paprikapoeder,
  • peper & zout,
  • olijfolie .

Instructions

  1. Boen de champignons schoon en snijd in kwarten. Pel en snipper de ui en knoflook en snijd beiden zeer fijn.
  2. Verhit een scheut olie in een koekenpan en bak hierin de sjalot, knoflook en champignons rondom aan, gedurende 3 minuten. Blus af met de wijn en breng op smaak met het gerookte paprikapoeder, zout & peper. Kook het vocht een beetje in en roer de peterselie er doorheen. Zet daarna het vuur uit.
  3. Schep de champignons inclusief vocht in kleine aardewerken tapa en laat nog 30 minuten rusten/marineren. Serveer de gemarineerde champignons met prikkers.

Buen Apetito!

Groetjes, Betty

Notes

Wil je liever geen wijn gebruiken in het recept? Dan kun je ook het sap van halve citroen toevoegen.

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar onderstaande foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je hem wilt koken!

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

View Comments

Recent Posts

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

Vandaag blaast onze Koningin Maxima maar liefst 53 kaarsjes uit!! Deze feestelijke dag moeten we…

3 dagen ago

Lamsvlees curry met kokos en kaneel (Gulai Domba)

Als je denkt aan een Indonesische curry dan is de Rendang waarschijnlijk het meest bekend.…

4 dagen ago

Snijbonen in kokosmelk (Buncis Lodeh)

Bij Indonesische gerechten denk je al gauw aan rijst met een kip gerecht of een…

5 dagen ago

Pizza Bianca met artisjokken en ham

Wil je eens wat anders dan pizza met tomatensaus? Beleg dan eens je pizza met…

6 dagen ago

Spelt salade met gegrilde radijs

In de lente schijnt een heerlijk zonnetje door de ramen en dat is voor mij…

1 week ago

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

3 weken ago