Persoonlijk

Fotodagboek Januari 2014

Een goed begin van het nieuwe jaar!  Mijn bezoekers aantallen schoten in December al omhoog, en zelfs in Januari bleven er nog veel (nieuwe) bezoekers naar de site komen. Inmiddels schommelt het al rond de 17.000 unieke bezoekers deze maand, en dat vind ik echt top! Dank jullie wel voor het bezoeken en volgen van Betty’s Kitchen

Kijken jullie gezellig mee naar wat er intussen achter de schermen gebeurde in het fotodagboek Januari 2014?

De Sportschool:

Zoals velen van jullie, begon ik deze maand ook met goede voornemens. Wat vaker mijn gezicht in de sportschool laten zien was er daar een van. En ik hou het nu aardig vol met 2x per week te sporten. En na afloop mag ik dan heerlijk genieten van een proteine shake met bijvoorbeeld: banaan, maca poeder, goji besjes en rauwe cacao.  Soms moet je jezelf belonen voor het harde werken.

Detoxen:

Daarnaast werd het weer eens tijd voor een detox kuur deze maand. Na het succes van de detox vorig jaar juli, heb ik besloten deze 2x per jaar te blijven doen. Dus dat betekende veel juices, groente sappen en smoothies deze maand. (p.s. er komen nog een paar detox recepten aan komende weken)

Groene koffie:

Dit was mijn groene koffie voor op het werk:  een groene groente juice. En na deze detox weken voel ik me weer kiplekker en heb ik een gezonde blos op mijn wangetjes. Kijk, daar doen we het voor!

De Suikerspiekpas:

Mede vanwege de detox was ik deze maand ook streng aan het opletten op (verborgen) suikers. De Suikerspiekpas heeft mij hier enorm bij geholpen. Tip: Download hem zelf ook, en stop in je portomonee!

Keuringsdienst van Waarde:

Maar breaking nieuws was toch wel de TV uitzending van de Keuringsdienst van Waarde. Vorige week ging de uitzendig over verborgen suiker in theezakjes! Dit ontketende toch wel een beetje een rel op social media. En ik vind het echt erg dat wij als consument steeds om de tuin worden geleid. Het is ook niet voor niets dat de Consumentenbond hier nu echt wat aan wil doen.

Glutenvrij:

Omdat ik afgelopen maand dus ook glutenvrij diende te eten, merkte ik wederom dat mijn buik het beter doet zonder gluten. Ik merkte dit vorig jaar al, en nu weer:  een tal van kleine buikprobleempjes zijn weer gewoonweg verdwenen. (denk aan opgeblazen gevoel, dikke buik, druk/buikpijn, winderigheid, onregelmatige stoelgang etc). Ik zal de komende tijd dus wat meer gaan expirimenteren met glutenvrij eten, en ongetwijfeld hier dus ook meer recepten over gaan plaatsen. Wat dacht je van bijvoorbeeld bovenstaande boekweitpannenkoekjes met amandel.

Proost, op je gezondheid:

En wellicht is het jullie al opgevallen, maar de site heeft er een nieuw tab bij:  Gezondheid. Hier past uiteraard alles omtrend detoxen bij. Maar er komen binnenkort ook tips voorbij, voor een gezonder en evenwichtiger leven. Het is een levenstijl die ik ook op mezelf steeds meer en meer aan het toepassen ben, en wellicht kan ik anderen hier ook mee inspireren.

Dit was mijn start van het nieuwe jaar. Ik hoop dat jullie het jaar ook goed zijn begonnen. En ik ben benieuwd: Houden jullie nog steeds vast aan de goede voornemens?

Groetjes, Betty

 

(bron foto’s: KRO,  Gezondetenmagazine en foto’s van mijzelf)

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

View Comments

  • Leuk dat je een detox hebt gedaan. Ben ben vandaag ook gestart! Bij mij gaat het vooral om suiker te laten staan. Want heb nogal de neiging om te schroepen en saaien. Als ik een koekje eet dan eet ik het volledig pak op :-( en dan doe ik daarna soms nog een ander snoepgoed open. Twas echt te erg! Hopelijk lukt het me deze keer eens om vol te houden. Ben nu net gestart door er ook over te bloggen en het helpt wel om erover te spreken. Ook schrik ik van die reacties en merk ik dat ik zeker niet de enige ben met dat probleem.
    Gr. Julie

    • Hi Julie,

      heel veel succes met jouw detox, en ik hoop echt dat je het kan volhouden.
      je zult je zo veel beter voelen als je daarna gewoon geen behoefte meer hebt aan snoepen.

      groetjes,
      Betty

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

1 week ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

1 week ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

2 weken ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

2 weken ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

2 weken ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

2 weken ago