Restaurants in Rotterdam

Favoriete hotspots in Rotterdam van Dainahara (Explore Utrecht)

Door Dainahara Rotterdam is, naast Utrecht mijn lievelingsstad. De creatieve en kunstzinnige vibe vind ik heerlijk. Hotspots op elke hoek. En je kunt in deze stad ontzettend goed shoppen. Natuurlijk kun je ook genieten van kunst en cultuur. Deze havenstad heeft veel te bieden. Ik deel in dit artikel enkele van mijn nieuwe ontdekkingen en favoriete hotspots in Rotterdam.

Ontbijten op het dak met uitzicht over Rotterdam

Een dagje Rotterdam begint voor mij vaak met een ontbijtje bij ‘Op het Dak’. De naam verklapt de locatie al, want ‘op het dak’ is gevestigd op de hoogste verdieping van een creatieve hub aan de Schiekade. Neem de lift naar de 6de verdieping en ga vervolgens de trap op naar het dak. Hier wacht een daktuin met een stoer uitzicht en heerlijk terras op je komst. Om Rotterdam verder te ontdekken verlaat je deze plek over de gele loopbrug. De brug loopt tot aan het centrum en onderweg kom je te gekke street art tegen.

Op het Dak | Schiekade 189 | Rotterdam


Tijd voor een koffiepauze en lunch in het centrum

Aan leuke koffietentjes geen gebrek in Rotterdam. Maar waar moet je dan heen? In het centrum van Rotterdam vind je o.a Nine Bar, mijn keuze voor een goede grote mok matcha. Love it! De kleine koffiebar is knus, maar je kunt ook buiten op het terras zitten. Dus trek die dikke vest aan en blijf warm met matcha oatly of chai tea. 

Nine Bar | Botersloot 44 | Rotterdam

Liever koffie en lunchen? Dan is Picknick ook goede keus. Picknick is een gezellige kleine lunchtent met een terras aan de achterzijde. Geen fancy gedoe maar lekkere lunchgerechten op de kaart. Zodat jij kunt opladen om verder Rotterdam te ontdekken. 

Picknick | Mariniersweg 259 | Rotterdam


Snack time bij Tante Nell

Paar weken geleden bezocht ik met Betina voor het eerst friet bar Tante Nel. En ik ging helemaal los! Ja, doe mij maar: een frietje met truffel mayo, kipcorn met curry en een alcoholvrije gin & tonic. Betty komt hier steevast langs voor een Frikan-nel als ze in de buurt is. Terwijl reguliere snackbars uit het straatbeeld verdwijnen, is de opkomst van eigenzinnige snack spots zoals Tante Nel van harte welkom. Want een kipcorn op z’n tijd wil ik echt niet missen. En vooral niet als ik deze kan combineren met een gin & tonic. Mis hier vooral ook niet de vrijdagavond borrel met DJ en een bijzonder weekspecial op het menu: zoals een frietje stoofvlees!

Tante Nel | Pannekoekstraat 53 | Rotterdam


Verborgen dakterras met uitzicht op het marktplein

We blijven in het centrum van Rotterdam, want hotspots zijn hier op loopafstand van elkaar gevestigd. Mijn laatste ontdekking was tijdens een mini staycation in Rotterdam. Geen luxe hotspot, maar lekker simpel en vooral leuk. Het dakterras bij de bibliotheek van Rotterdam, genaamd Bistro Bar Binnenrotte. Zelfs voor Rotterdammers nog een onbekende plek. Want ja, boeken en borrelen gaan misschien niet samen. Laat die boeken maar in je tas, want vanaf het terras kun je mensen kijken terwijl je wacht op een G&T. Met uitzicht op het marktplein dus en die veelbesproken Markthal van Rotterdam natuurlijk.

Bistro Bar Binnenrotte | Hoogstraat 110 | Rotterdam


Winkelen in Rotterdam

Je kunt niet naar Rotterdam en niet gaan winkelen. Ook voor een goede shop sessie is de stad mijn place to be. Als je vanaf het Centraal Station Rotterdam af komt, loop dan zeker door de Van Oldebarneveltstraat (en plein) door tot aan de Coolsingel. Nog zo’n mooie route loopt dan weer terug van de Pannekoekstraat naar het Meent en naar het Centraal Station! Genoeg winkels met mooie collecties om even naar binnen te lopen.

Bij Alice in Cupcake Land koop je de lekkerste Amerikaanse cupcakes. Wel bewaren voor thuis bij de koffie!

Alice in Cupcake Land | Van Oldebarneveldstraat 124A | Rotterdam

Voor de beste olijfolie, azijn, drankjes, delicatessen en serviezen loop je natuurlijk ook even binnen bij Foodelicious Food & Gifts. Bestellen via hun website kan natuurlijk ook, maar die winkel is leuk en groot dat je hier echt even naar binnen wilt! Wedden dat je het hier niet bij 1 item kopen kan houden

Foodelicous Food & Gifts | Mariniersweg 47 | Rotterdam

Ook erg mooi stukje Rotterdam vind je bij de Oude Haven! Dit is een erg pittoresk stukje Rotterdam en slechts een straat verwijderd van de bekende Kubus woningen!

Oude Haven | Station Blaak en dan naar Spaanse Kade of Gelderse kade


Heb jij zelf nog favoriete hotspots in Rotterdam? Deel ze met ons in de comments hieronder! Lees ook:

Heel veel plezier in Rotterdam!

Groetjes, Daina

Dainahara Polonia is de dame achter de succesvolle Explore Utrecht website. Ze deelt hier al het moois uit en rondom de stad Utrecht met je. Volg haar op Instagram:


Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

2 weken ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

2 weken ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

2 weken ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

2 weken ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

2 weken ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

3 weken ago