Persoonlijk

Eetdagboek Week 21 (#bikinibodychallenge2015)

De eerste maand van de bikinibody challenge zit er op! Het is eigenlijk best voorbij gevlogen en ik heb nog een lange weg te gaan hoor. Jullie hebben reeds 4 weken mee kunnen genieten van mijn eetdagboek(en) en ik ben benieuwd of jullie zelf ook de kans hebben aangepakt om gezonder te eten en meer te bewegen?

Als er dingen zijn die jullie juist meer of beter zouden willen terug zien op de blog, laat het me dan zeker weten!

Als ik terugkijk naar de afgelopen maand, dan ben ik een klein beetje teleurgesteld dat ik vooral zo aan het schommelen ben. Ik vind het eerlijk gezegd moeilijk om mijn gehele levenstijl en eetpatroon om te gooien, dus probeer er echt het beste van te maken. Maar het is nu immers voorjaar, en met al die vrije dagen tussendoor spreek je nou eenmaal af met vrienden en familie… En ga je leuke en vooral lekkere dingen doen. De verleidingen zijn groot!!

Maar ik moet mezelf simpelweg gewoon weer herpakken als ik een dagje over de schreef ben gegaan. Dat weet ik en dat moet ik ook gewoon gaan doen. Ik weet niet hoe jullie dit ervaren? maar heb je tips of trucs, deel het dan zeker met ons!

Eetdagboek Maandag:

De week gaat goed van start met een omelet met spekjes , jus dorange en een kop groene thee.

Eenmaal op kantoor neem ik 2 cappucino’s en merk dat ik eigenlijk een beetje misselijk begin te worden. De laatste paar weken zit ik weer dikwijls aan cappucino en merk dat mijn maag hier toch weer problemen mee begint te krijgen. Zou mijn vroegere koemelk allergie dan toch weer om de hoek komen kijken? Ik ga het even aankijken.

Voor de lunch rooster ik 3 sneetjes waldcorn op het tosti ijzer en beleg deze met feta + tomaat, feta+ framboos en eentje met eiersalade. Deze inspiratie haalde ik uit mijn blogpost over gezonde crackers voor op kantoor. Daarna schenk ik nog een flinke kop kamille thee in en tijdens het welbekende vieruurtje pel ik nog even een banaantje.

S’ Avonds hou ik het lekker en licht met deze romige witte asperge soep. Het is uiteraard aspergetijd en ik kan eigenlijk elke week wel iets met asperges eten hoor!

Eetdagboek Dinsdag:

Vandaag heb ik een beetje last van een ‘blue tuesday’ , het zal ook wel weer iets te maken hebben met het bijna depressieve grijze weertje. Maar met een kommetje havermoutpap met gojibessen en blauwe bessen kom ik al een heel eind.

Eenmaal op kantoor neem ik een cappuccino, maar merk dat deze me nu toch ook weer gaat tegenstaan. De rest van de middag ben ik gewoonweg misselijk en tijdens de lunch krijg ik ook niet meer weg als twee rijstwafels: met pindakaas, een 1/2 geprakte avocado. Op zich niet heel erg, want een van mijn collega’s is jarig en trakteert op kwarktaart met aardbeien. Die kan er dan ook nog wel bij, voor de bonus calorietjes.

Eenmaal thuis gooi ik de grillpan aan en bak hierin runder braadworsten, rode paprika en plakjes aubergine. Zo heb ik het gevoel toch nog een beetje zomer op mijn bordje te hebben.

Eetdagboek Woensdag:

Deze morgen maak ik een lichte Chia Pudding met bosbessen (het recept komt binnenkort online!) en merk dat de zaadjes onmiddelijk naar mijn hoofd stijgen. Boordevol energie ga ik na het werk en neem enkel een kamille thee. Gelukkig blijft de misselijkheid ook uit met deze beslissing.

Tijdens de lunch beleg ik maar liefst 4 rijstwafels:  twee met rookvlees en selderiesalade, eentje met eiersalade, en de laatste met pindakaas. Voor de zoute trek neem ik ook nog een plakje 30+ kaas toe. Als vieruurtje mag ik enkel een espresso en een banaan opsmikkelen.

Eenmaal thuis, bak ik een pangasius filet in de grillpan. En voor erbij maak ik een stampotje van broccoli en witte bonen. En deze combinatie is echt meesterlijk! Het recept komt uiteraard heel snel online voor jullie!

Eetdagboek Donderdag:

Vandaag heb ik een heerlijk thuis-werk dagje. Nou ja, thuiswerk.. ik moet dringend de stad in voor wat afspraken, dus begin de dag met een schaaltje kwark, granaatappelpitjes en stukjes mango. En onderweg kocht ik nog een flesje Green Tea Ice tea. Vrij laat in de middag ben ik weer thuis en merk dat ik enorme trek heb.

Dus ik kook een portie havermoutpap en serveer hier blauwe bessen, hennepzaad en cacao nibs bij.

Daarna is het tijd om de foodpost van de afgelopen dagen te openen en toen kwam ik deze Millionaire’s Caramel Crispie Mini Bites van Marks en Spencers tegen. VER-RUK-KE-LIJK ! Ik moest me echt inhouden om niet meteen de hele bucket leeg te eten.

Savonds heb ik echt een enorme craving naar zoute frietjes! Arme Dylan kreeg nog net niet een pistool tegen zijn slaap aan, om deze voor mij te gaan halen. Een schrale troost: de frieten zijn ver te zoeken tijdens deze challenge, en soms moet je gewoon even toegeven aan je trek. Dan kun je het daarna uit je systeem zetten en weer netjes doorgaan. Althans dat dacht ik op dat moment…

Eetdagboek Vrijdag:

Het is alweer bijna weekend en ik vier dat met een overheelijke Merry Berry Smoothie van raw chocolate en blauwe bessen! Wat?!alweer blauwe bessen? Ja, bij de appie verkopen ze nu ook blauwe bessen in van die grote emmertjes, net zoals snoeptomaatjes. En het is toch mijn favo fruit van dit moment.. en ook nog eens erg lekker… dus ik heb echt een ‘ blauwe week’  achter de rug!

Zodra ik weer op kantoor ben besluit ik wederom een cappucino te proberen, maar ik merk dat het me weer tegen gaat staan. Zucht… ik vrees toch het ergste. In principe had ik inmiddels alle melk uit mijn eten geschrapt, maar die cappuccino’s op het werk waren nog prima te doen. Het kan ook door het seizoen komen. Mijn hooikoorts speelt mij ook weer parten, dus mijn lichaam heeft het al een beetje moeilijk. En dan kunnnen eerdere allergieen ook weer de kop gaan opsteken. Misschien is het maar beter om voorlopig dus weer alle koemelk uit mijn dagelijkse voeding te schrappen. Dus voor nu is het ook bye bye cappuccino’s   🙁

De lunch bestaat vandaag uit 3 geroosterde meergranen boterhammen:  1x Roompate, 1x eiersalade en 1x Nutella. Ja sorry, de koelkast op het werk was een beetje leeg.  Aan het einde van de middag neem ik alleen nog een banaan en dan is het al weer tijd om een lekker (lang) weekend in te luiden! En toen begonnen de problemen.

S’avonds reizen we af naar Amersfoort, om een kijkje te komen nemen bij het Lepeltje Lepeltje Festival. We waren met een flinke groep, dus een complete tafel bemachtigen, was dan ook de missie van de avond. En dat is gelukt! En toen kwamen de broodjes Pulled Pork, frietjes van de Pieper Mobiel, Vegetarische Gyros van Vleesch noch Visch en pizza’s van Wood voorbij. Een ding scheelt: ik heb het eerlijk met Dylan gedeeld. En dus ook de benodige calorieen. En omdat het zo een lekkere zwoele avond was stond er uiteraard volop biertjes en wijn op tafel. Tja..  iets met sociale druk en de rest vul je maar zelf in…

Eetdagboek Zaterdag:

De volgende ochtend voelde ik vooral die wijntjes bij het opstaan. Maar na het bakken van deze overheerlijke gezonde havermout pannenkoekjes was ik al snel weer de oude.

Smiddags ging de hele familie op bezoek bij oma, want die is alweer 90 jaar oud geworden! En dat werd gevierd met een schelpgebakje met aardbeien!

En s’avonds gingen we nog heerlijk uit eten bij Restaurant Ekkelenkamp in Ommen. Wederom weer heerlijke aspergesoep, maar ook sucade en een kaasplankje toe. Met een volle buik lag ik op de achterbank terug naar Utrecht. Maar het was uiteraard weer een erg gezellige familiedag!

Eetdagboek Zondag:

Op deze eerste Pinksterdag kwam ik er achter dat ik vergeten was boodschappen te doen. Dus toen Dylan en ik ons eindelijk uit bed hadden gehesen om boodschappen te doen, leek het ons eigenlijk wel veel leuker om samen te gaan brunchen. Na een belletje richting de Yoghurt Barn konden wij kort daarna aanschuiven voor een High Tea met yoghurt, kleine broodjes en zoetigheden.

En gezien het prachtige weer hebben wij daarna lekker op een terrasje op de Neude gezeten. Zo konden wij lekker een beetje bijbruinen en kon ik nog een beetje werken, met de laptop op schoot. En twee glazen Ice Tea Green niet te vergeten!

Daarna ging ik langs bij SugarLips Cakes op het Jansveld. Samen met een groepje foodbloggers had ik een proeverij en workshop. En het was meteen het moment om even bij te praten over bruidstaarten! Er moet immers komend jaar ook nog een bruiloft gaan plaatsvinden en ik heb hier inspiratie genoeg opgedaan.

Na afloop had ik ook nog eens een verjaardag en was nog net op tijd aanwezig voor kipspiesjes en Kofta van de BBQ. En ik mocht er ook nog een glaasje witte wijn bij, om het weekend goed af te sluiten.

Nu ik het allemaal zo nalees in het dagboek, is het dus ook niet zo raar dat de weegschaal de verkeerde kant uit sloeg. Maar ondanks deze Drie Doldwaze Dagen heb ik wel intens genoten met familie en vrienden. En zeg nou zelf: dit doe je ook niet elke weekend of zo. Volgende week moet ik gewoon weer bewust bezig zijn met mijn #bikinibodychallenge.

Eindstand na 5 weken:  -/- 2.8 kilo !

Hebben jullie ook lekker genoten van het Pinksterweekend? Welke FoodFestivals hebben jullie bezocht? 

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

View Comments

  • Heeeel herkenbaar.2 jaar geleden met koolhydraat arm eten begonnen en meer bewegen. Inmiddels 20 kilo kwijt.nu laat ik de touwtjes af en toe vieren.maar mijn basis blijft gezond.geniet af en toe van wat lekkers maar pak de draad gewoon weer op!
    Tip: mediterrane dieet van dr lindberg(?)
    Succes!
    Eva

    • Dank je wel Eva!
      Ik ken het dieet van Dr. lindberg (nog) niet, maar het mediterrane deel spreekt mij nu al aan!

  • Zo leuk, het lezen van jouw eetdagboek! Je ontbijtjes (die met havermout vooral) zien er altijd super lekker uit!
    Liefs, Sofie

  • Ook zoooo herkenbaar! En het weer is ook nog niet warm genoeg voor echte bikini-motivatie :-)
    Maar wat ik wel merk is dat sporten echt helpt.... De tijd die je aan het sporten bent, eet je niet. En erna snoepen doe ik nooooooit, vind ik altijd zonde van mijn inspanning in de sportschool :-).
    Succes weer deze week!
    Groetjes,
    Nienke

    • Ja dat is een hele goede tip!
      Schuldgevoel is een krachtige partner in dit geval ;-)

  • Hoi Betty,
    Ik ben sinds januari al bezig en Mijn doel is minder en gezonder te eten & meer te bewegen. Het gezonder eten betekent voor mij minder vlees dus minimaal 3 dagen inde week een vegetarisch gerecht en bijvoorbeeld mijn eigen mueslirepen en brood maken. Zodat je minder toegevoegde suikers binnen krijgt.
    Het leuke is dat mijn vriend dit ook erg lekker vind en dat tussendoortje graag meeneemt naar zijn werk.
    Het afvallen gaat niet snel maar wel gestaag, in 5 maanden tijd ben ik nu 5 kilo kwijt en ik ga nog even door.
    Ik vind het altijd erg leuk om je blogs te lezen, keep up the good work!
    Groetjes Marielle

    • Hi Marielle,

      dank je wel voor het delen van je verhaal, ik vind het altijd leuk om succes stories te horen!
      En het geeft mij ook weer een beetje moed om gewoon door te gaan met deze challenge!
      Ben trots op jullie beiden. Omdat jouw vriend je ook steunt!
      Ga zo door!
      groetjes, Betty

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

1 week ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

2 weken ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

2 weken ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

2 weken ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

2 weken ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

2 weken ago