Categories: Overige

Pure Leaf : Ice Tea gemaakt van vers getrokken thee

Met de zomer in aankomst, zul je mij dikwijls op een terrasje treffen met een verkoelend glas Ice Tea. Ja ik ben verslaafd! Dat mag je gerust weten. En helemaal aan de nieuwe Pure Leaf Ice Tea, gemaakt van vers getrokken thee!

Eindelijk normale ijsthee

Ik weet al jaren dat de standaard ijsthee’s in de schappen niet gemaakt worden van verse thee. Maar slechts met ‘theepoeder’. Niet dat dat me er ooit van weerhouden heeft of zo. Maar zodra de schappen gevuld gaan worden met ijsthee gemaakt van echte thee, dan ben ik natuurlijk haantje de voorste om deze te proeven.

Afgelopen maand kwam daarom een heuse ‘Pure Leaf Ice Tea Truck langs op mijn werk. Met grote dispensers, kekke drinkglazen, vrolijke rietjes en bloemetjes om de ervaring compleet te maken. Mijn collega’s en ik waren de eersten in Nederland die deze nieuwe Ice Tea mochten proeven. En waren uiteraard blij verrast!

Ik ben vooral te spreken over de smaak. Je proeft de verse thee natuurlijk overduidelijk terug en de drankjes is ook niet mierzoet van smaak. Maar wel lekker verfrissend en verkoelend. Er zijn totaal 4 smaken verkrijgbaar:   Lemon (=citroen), Mint (=pepermunt), Peach (pperzik) en Raspberry (=framboos en mijn favoriet!) . Zo is er voor iedereen wel een favoriete smaak verkrijgbaar.

Gezoet met Stevia

Pure Leaf Ice Tea is dus ijsthee van vers getrokken thee.  Zonder kunstmatige smaak- en kleurstoffen of conserveringsmiddelen. En dat is wat ik als consument graag zie! Het heerlijke drankje wordt gezoet met Stevia in combinatie met suiker, waardoor het slechts 20kcal per 100 ml bevat! En daar zijn mijn heupen ook erg blij mee.

Pure Leaf heeft tevens het Rainforest Alliance Certified keurmerk, dat staat voor fairtrade handel, maar ook extra inzet voor bescherming van het milieu en landbouw.

Verkoopinformatie

Niet dat ik meteen alle andere Ice Tea’s afgeschreven heb, maar het is goed om te weten dat dit alternatief er is. Zouden ze het op een terras gaan serveren, dan weet ik zeker dat ik hem bestel.
Maar voor nu is Pure Leaf Ice Tea gewoon bij de Albert Heijn (ook to-go!) te koop. Of bij de Shell.  Een flesje van 500 ml kost € 1.29 . Daar haal je dus twee flinke glazen uit!

Maar misschien kom je die leuke Pure Leaf Truck wel tegen tijdens een van de vele food festivals die ons landje rijk is. Dan moet je zeker even gaan proeven. Ik ben benieuw wat je er van vind!

Hebben jullie deze nieuwe ijsthee reeds gespot? Of misschien zelfs al geproefd?

Groetjes,
Betty

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

View Comments

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

1 week ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

1 week ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

1 week ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

2 weken ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

2 weken ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

2 weken ago