Er is alweer een nieuwe maand voorbij en deze Mei maand stond natuurlijk bol van de Food Festivals in ons landje.

Zelf heb ik het dit jaar wat rustiger aan gedaan, maar dat betekend niet dat ik minder heb genoten! Je leest er nu alles over in mijn fotodagboek van de Mei maand.

Happas

Begin deze maand werd ik verrast door deze meneer in het Happas schort. Speciaal voor de lancering van deze super snackballetjes kwam een foodtruck bij mij thuis en werd er letterlijk in mijn straat gekookt.

Een onwijs leuke kennismaking met deze nieuwe binnenkomer uit de supermarkt, en uiteraard ga ik de Happas nog uitgebreid reviewen voor jullie. Binnenkort terug te lezen op de site!

Fonteyn Wijn Festival

Om een warme, broeierige vrijdag avond stuitte ik op een feestje op het Janskerkhof in Utrecht.

Een wijnfestival in de open lucht, dus daar moest ik natuurlijk even uitgebreid komen proeven. Uiteraard heb ik inmiddels ook een uitgebreid verslag over Fonteyn Festival geschreven en zijn er inmiddels al een aantal van jullie zelf een kijkje komen nemen. Op naar de volgende editie, zou ik zeggen!

Dagje in Amsterdam

Afgelopen maand hadden wij bezoek uit Australie. En dan is het natuurlijk heel leuk om je eigen landje te gaan verkennen. Na een aantal dagen in Utrecht doorgebracht te hebben, mocht Amsterdam uiteraard ook niet ontbreken.

En dan ga ik ook gezellig mee de toerist uithangen hoor. Zo stonden o.a. yoghurtjes bij de Yoghurt Barn op het programma, mochten Hollandse frieten niet ontbreken, en uiteraard ook een rondvaart door de Amsterdamse grachten. Nu kan ik niet wachten tot ik zelf weer eens een bezoek aan Australie mag brengen.

Nespresso Event

Speciaal voor de lancering van de nieuwe Nespresso Secreto Puro, reisde ik weer af naar Amsterdam. Zo gingen wij in een mooi monumentaal pand niet alleen heerlijke koffiecockails maken.

Maar werden de smaakpappilen uiteraard ook nog eens verwend met een heerlijk meergangen menu van Restaurant Lima uit Londen. Een waanzinnige avond die me nog lang bij zal blijven.

Pinksterweekend

Wat hebben we toch een heerlijk zonnig Pinksterweekend gehad, he. Met name eerste Pinksterdag was een prachtige zonnig dag en die hebben wij dan ook gezellig met vrienden doorgebracht.

Ik had een heerlijke uitgebreide brunch voorbereid met scrambled eggs & bacon, kwark met vers fruit, en een chocolade proeverij. En de rest van de middag zijn we lekker in het zonnetje de pondjes er weer af gaan wandelen. Quality-time en een lekker kleurtje te pakken. Heeeeerlijk!

Moestuin Project

Tijdens onze Pinkster wandelingen zagen wij genoeg mensen die lekker aan het tuinieren waren, moestuintjes die geplant werden etc. En toen begon het ook bij mij te kriebelen!

Aangezien wij de afgelopen maanden bezig zijn geweest om het oerwoud uit de tuin te halen, hebben we midden in de tuin maar meteen twee grote moestuin bakken gemaakt, volgestort en gezaaid. Hopenlijk kan ik jullie binnenkort mijn oogst even showen. En de tuin fleurt er ook meteen weer lekker van op!

Lepeltje Lepeltje

Dit jaar besloot ik om het even rustig aan te doen qua foodfestivals. Maar aangezien ik vorig jaar zulke goede verhalen hoorde over Lepeltje Lepeltje in Amersfoort, besloot ik om dit jaar toch maar even een kijkje te gaan nemen.

 

Onze groep bestond uit maar liefst 9 personen, dus bij binnenkomst hebben we maar massaal een van de lange biertafels toegeeigend. (lekker aso!) Maar wat kon het ons deren:  het weertje was zacht, de sfeer was goed en het eten &drinken was goed! Wel had ik alleen wat meer lokale restaurants verwacht (zoals vorig jaar, is mij verteld). Maar dit jaar heeft de organisatie gekozen om juist met de bekende foodtrucks te gaan werken. Neemt niet weg dat we heerlijk genoten hebben hoor.

Sugar Lips Tasting

Misschien heeft het iets te maken met ‘wedding-kriebels’ , maar ik zwijmel de laatste tijd en hunker naar taarten en cupcakes. Toen ik uitgenodigd werd voor een foodbloggers-tasting bij SugarLips Cakes in Utrecht, kon ik dan ook geen NEE zeggen.

Ik volg SugarLips Cakes al een tijdje op Instagram, en mocht mij nu zelf gaan uitleven op het proeven en zelf maken van die juweeltjes. Totaal niet #bikinibodychallenge2015 proof, maar ik ben nu wel een stukje dichterbij hetgeen dat ik straks op mijn eigen bruiloft wil gaan serveren. Binnenkort volgt nog een uitgebreide review.

#Metrokomtbijjeeten

En tot slot, zijn Dylan en ik afgelopen week veranderd in een BN-ers koppel. We stonden namelijk samen in de Metro en daar heb ik zooo veeeel  leuke reacties opgehad, uit allerlei hoeken en gaten van ons land. Ook van mensen die ik al tijden niet meer had gesproken en het zo leuk vonden om ons samen in de krant tegen te komen. Hoe vet is dat?! Echt een top ervaring. Maar wees gerust, we kunnen nog gewoon boodschappen doen bij de appie hoor.  (hihihi) Wil je het artikel nalezen? Klik dan hier.

Ik hoop dat jullie ook een heerlijke Mei maand hebben gehad? Inmiddels beloven de weersverwachtigen voor Juni weer een hoop goeds, dus we maken ons op voor een (hopelijk) zonnige maand! Tot de volgende keer! 

 

Tip:  Benieuwd naar mijn leven achter de schermen? Volg dan @bettyskitchennl op Instagram!

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

Pizza Bianca met artisjokken en ham

Wil je eens wat anders dan pizza met tomatensaus? Beleg dan eens je pizza met…

12 uur ago

Spelt salade met gegrilde radijs

In de lente schijnt een heerlijk zonnetje door de ramen en dat is voor mij…

1 dag ago

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

3 weken ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

3 weken ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

3 weken ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

3 weken ago