Overige

Copas Kalkoen met Kerst vulling

Tijdens de Paasdagen konden wij al heerlijk genieten van een gevulde Paaskip, maar nu staat er met kerst weer een andere beauty op het menu: een limited edition Copas Kalkoen met Kerst vulling van maar liefst ruim 5 kilo! Dit wordt het paradepaardje tijdens het Kerstdiner! En hij is ook nog eens verrukkelijk!

DE Copas Kalkoen

De Copas kalkoenen lopen vrij rond op het landgoed van de familie Copas in Engeland. Al ruim 50 jaar lopen er kalkoenen op het landgoed rond. En krijgen de beestjes de grootste zorg en liefde die ze zich kunnen wensen. Zelfs Stichting Wakker Dier zou dit graag zo zien voor alle kalkoenen op de wereld. De afgelopen twee jaar stond bij ons tijdens Pasen dan ook hun reeds welbekende Copas Paaskip op het menu. En gezien het grote succes hiervan, werd het deze maand tijd om een Copas Kalkoen voor kerst uit te proberen! Je zet deze kerstkalkoen eigenlijk zonder al teveel moeite op tafel! Deze Copas Kalkoen is volledig uitgebeend en gevuld met een heerlijke Kerstvulling. Alleen nog even garen in de oven en je zet iets heel speciaals op tafel voor je familie en vrienden. Dus bestel VANDAAG nog dit unieke exemplaar!

Speciaal voor Kerst

Om het de medemens vooral gemakkelijker te maken tijdens de feestdagen, importeert Boers & Boers die heerlijke Copas Kalkoenen naar Nederland. De beestjes wordt naar wens ontbeend, en gevuld met een speciale kerst vulling van o.a. cranberries, appels, kastanjechampignons, abrikozen en paprika. En op het moment dat je de doos uitpakt, weet je gewoon dat je iets heel bijzonders in handen hebt.

Volg simpelweg de instructies in het bijgeleverde boekje, en een kalkoen bereiden in de oven was nog nooit zo gemakkelijk! De marinade en thermometer krijg je er zelfs bij. En de cranberry saus en chutney kun je compleet mee bestellen! En geloof me, iedereen is groot fan van het eindresultaat. Moet je er alleen niet bij vertellen, dat het eigenlijk niet zo moeilijk was om te bereiden. Mensen zien het bereiden van een kalkoen als een enorme uitdaging namelijk!

Bijgerechten Copas Kalkoen

Terwijl de Copas kalkoen op temperatuur komt of al aan het garen is in de oven (of de dag ervoor), kun je meteen de bijgerechten voor het kerstdiner gaan maken. Een goede voorbereiding is inmiddels het halve werk. En als de kalkoen uit de oven komt en moet ‘rusten’ heb je mooi een half uurtje de tijd op je bijgerechten weer even op te warmen. Zo is alles mooi tegelijk klaar en heb je minder stress tijdens het kerstdiner.

Zoek je nog andere gerechten om je kerstdiner compleet te maken? Bij Boers& Boers vind je een uitgebreid assortiment voor gerechten met vis, eend, kip, kaas, desserts etc. Maar daarnaast hebben wij hier bij Betty’s Kitchen natuurlijk ook nog een en ander voor je op de site staan:

Bestelinformatie Copas Kalkoen (UPDATE 2021)

  • De Copas Kalkoen met Kerst vulling kun je de komende week nog te bestellen via Boers & Boers. De prijs voor een compleet ontbeende en gevulde kerstkalkoen is € 122,50 – 124,50 (afhankelijk van de vulling).
  • De Copas Kalkoen is ruim 5 kilo en geschikt voor 12-14 personen. Je kunt echter ook een kleinere gevulde Kerst Kip bestellen voor 6 personen (v.a. € 74.95,-) of een rollade.
  • Mocht je echter zelf aan de slag willen gaan met ontbenen en een eigen vulling, dan kun je ook enkel een losse Copas Kalkoen bestellen voor € 110,-.
  • Maar op de website vind je ook kerstspecialiteiten met vis, vlees – zoals Beef Wellington – , kaas en desserts terug. Evenals bijpassende wijnen, bubbels, cranberry saus, jus en chutney bij bestellen.
  • Aflevering van de bestelde producten zal dit jaar plaatsvinden op woensdag 22 december 2021 (afhalen en bezorging) en en donderdag 23 december 2021 (enkel afhalen) !

Ga jij meteen zo’n heerlijke Copas Kalkoen bestellen? Maak er in ieder geval hele smakelijke feestdagen van, en vooral:  relax en geniet! 

Deze review bevat producten of goederen die door een merk of bedrijf zijn opgestuurd. Lees hier meer over op mijn disclaimer pagina.

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

View Comments

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

5 dagen ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

6 dagen ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

1 week ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

1 week ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

1 week ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

2 weken ago