Het is weer een #MeatlessMonday dus zet je bijvoorbeeld dit vegetarische wokgerecht met teriyaki saus en peulvruchten op tafel. Dit roerbak gerecht met twee soorten bonen, paddenstoelen en noedels of rijst is makkelijk en snel te bereiden en past perfect bij een doordeweekse avond!

Vegetarische bonen in teriyakisaus maken

Kip uit de wok is een favoriet recept van velen. Maar wist je dat je ook eenvoudig peulvruchten in de wok kunt bereiden al alternatief op vlees? Dit wokgerecht met teriyaki saus en peulvruchten is dus vegetarisch en zit boordevol vezels en vitamientjes. Mocht je het lekker vinden dan kun je er nog een gebakken eitje ‘on top’ bij serveren. Deze bonen en paddenstoelen in teriyaki saus kun je serveren met gekookte noedels of gestoomde rijst, wat jij wilt.

Nog meer recepten met peulvruchten

Nu doet dit wokgerecht met teriyaki saus en peulvruchten natuurlijk op en top Japans aan. Maar je kunt nog veel meer lekkere wereldse gerechten maken met bonen! Neem eens een kijkje bij dit recept voor: Indiase korma met kikkererwten. Of ga voor deze Tex-Mex buritto bowl met pinto bonen. Daarnaast is deze Italiaanse gnocchi schotel met ‘pulled mushrooms’ en cannelini bonen ook een aanrader! Hoe dan ook geniet heerlijk van deze bonen en paddenstoelen in Teriyaki en dus nog veel meer lekkere recepten met peulvruchten.


Print

Bonen en paddenstoelen in Teriyaki saus

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Dit vegetarische wokgerecht is er eentje voor de doordeweekse avond! Lekker snel op tafel en met peulvruchten in de hoofdrol. Maak eens deze Japanse bonen en paddenstoelen in teriyaki saus met bijvoorbeeld gekookte noedels of gestoomde rijst. Je kunt er zelfs nog een extra gebakken eitje bovenop serveren als je dat wilt.

  • Author: Betina Oostveen
  • Total Time: 20 minuten
  • Yield: 4 personen
  • Category: Hoofdgerechten met groenten
  • Cuisine: Japanse Keuken
  • Diet: Vegetarian

Ingredients

  • 1 zak gepelde Edamame bonen, diepvries (a 300 gram)
  • 1 blik adzuki bonen (a 200 gram)
  • 2 uien
  • 250 g kastanjechampignons
  • 150 gram paddenstoelen mix (bijv. shiitake, beukenzwam, bundelzwam)
  • 250 gram sugar-snaps
  • 2 el (wok)olie
  • 240 ml teriyaki (wok)saus (bijv. GoTan)
  • 250 gram gekrulde volkoren noedels

Toppings:

  • 3 bosuien, in ringen
  • (geroosterd) sesamzaad
  • furikake mix (van sesam en zeewier)
  • crispy chili olie

Instructions

  1. Zet een klein kookpannetje met water op en kook de edamame bonen gedurende de gebruiksaanwijzing. Bij mij duurde dat bijvoorbeeld 6 minuten. Giet de adzuki bonen af en voeg in de laatste minuut van de kooktijd toe aan het water om ook even op te warmen. Giet daarna het geheel af in een bolzeef en laat uitlekken.
  2. Ondertussen pel je de uien en snijd in partjes. Borstel de kastanje champignons schoon en snijd in plakjes. Borstel de paddenstoelen schoon en snijd in stukken. Was de peultjes, verwijder het harde puntje en eventueel de draden en zet apart.
  3. Verhit een scheutje olie in een wok en bak hierin ui en plakjes kastanje champignons gedurende 2 minuten.
  4. Voeg dan de shiitake en peultjes toe en bak ook 2 minuten mee. Voeg dan de overige paddestoelen en de woksaus toe en wok het geheel op hoog vuur gedurende 2-3minuten.
  5. Ondertussen breng je de noedels aan de kook in een pannetje ruim kokend water. Meestal hebben deze ook maar een paar minuten benodigd. Giet daarna af
  6. Draai het vuur lager en stop de noedels + edamame + adzuki in de wok en schep het geheel goed om tot alles bedekt is in de teriyaki saus.
  7. Serveer direct en geef er aan tafel sesamzaadjes en ringetjes bosui bij. Eventueel furikake mix (met zeewier) en pittige chili olie mag ook 😉

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Wil jij ook eens dit wokgerecht met teriyaki saus en peulvruchten maken? Pin dan onderstaande foto op je Pinterest bord en ga volgende keer rechtstreeks naar het recept voor bonen en paddenstoelen in Teriyaki saus.

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

THAILAND weekmenu

Blijf jij deze zomervakantie ook vertoeven in Nederland? Dan neem ik je elke week mee…

4 dagen ago

10 x IJskoffie en Koffiecocktails recepten

Kun je deze zomer wel wat verkoeling gebruiken? Of ben je gewoonweg een enorme liefhebber…

7 dagen ago

Koken met de Airfryer: écht gezonder of vooral handig?

De airfryer: dat kekke keukenapparaat dat belooft alles krokant én gezond te maken. Geen geknoei…

1 week ago

MEXICO Weekmenu

Zijn jullie lekker aan het genieten van een zomervakantie (in eigen land)? Ik neem je…

2 weken ago

15x Zomerse taart met fruit

De zomer is de beste tijd van het jaar om volop te genieten van alle…

3 weken ago

Franse uiensoep

Uien zijn heel het jaar door verkrijgbaar een soep gemaakt van uien kun je dan…

3 weken ago