Lunch recepten

BLT Wraps met frisse yoghurtsaus

Door Nanda – Vandaag heb ik een lekker recept voor BLT Wraps op het menu staan. Bacon, Lettuce & Tomato vind ik zo’n heerlijke combinatie met elkaar: knapperig, zout en fris tegelijk.

In dit gerecht combineer ik de BLT in een wrap, samen met gegrilde kip en avocado. Crème fraîche past altijd zo goed bij wraps, maar bevat meestal meer dan 35% vet. Daarom verzon ik een gezonder alternatief: een frisse yoghurtsaus met bieslook om het gerecht af te maken.

De BLT wraps kun je maken als licht diner, maar ook als een voedzaam alternatief voor de lunch. Het is bijvoorbeeld een ideaal gerecht om mee te nemen naar je werk, de wraps zijn snel en makkelijk voor te bereiden. Zo kun je de ingrediënten los meenemen en de wrap ter plaatse vullen, of van tevoren thuis klaarmaken en de gevulde wraps meenemen.

Na bereiding kun je de BLT wraps koud of lauwwarm serveren. Als je de wraps meeneemt naar het werk kun je ze een paar minuutjes opwarmen in de oven, magnetron of tussen een tosti-ijzer. Niet te lang, want anders zijn de sla en avocado niet lekker meer.

Recept voor BLT Wraps met frisse yoghurtsaus:

(Lunchgerecht voor 2  personen)

Ingrediënten voor de wraps:

  • 4 (volkoren) wraps,
  • 4 plakjes bacon,
  • 100 gram ijsbergsla,
  • 2 tomaten,
  • 200 gram kipfilet,
  • 1 avocado,
  • Olijfolie (om in te bakken)
  • Peper en zout

Ingrediënten voor de yoghurtsaus:

  • 150 ml Griekse yoghurt,
  • 1 bosui,
  • 1 teentje knoflook,
  • 1 theelepel bieslook,
  • Peper en zout.

Bereidingstijd: 20 minuten.

Bereidingswijze BLT Wraps:

  1. Begin met het maken van de yoghurtsaus. Snij het bosuitje en de knoflook heel fijn en vermeng ze in een kom met de yoghurt en bieslook. Voeg peper en zout toe naar eigen smaak.
  2. Snij de tomaten en avocado in plakjes. Verpak vervolgens de kipfilets in een stuk vershoudfolie en sla ze plat. Dit kan met een vleeshamer, maar bv. ook met een spatel (ja, dat ziet er best grappig uit:)). Snij de kipfilets vervolgens in reepjes en bestrooi ze met wat peper en zout.
  3. Verwarm wat olijfolie in een grill- of koekenpan en gril de kipreepjes op middelhoog vuur tot ze lichtbruin kleuren. Verwarm tegelijkertijd ook een klein beetje olijfolie in een andere koekenpan om de bacon uit te bakken tot het lichtbruin kleurt.
  4. Verwarm de wraps volgens de gebruiksaanwijzing. Smeer eerst de yoghurtsaus op de wrap en verdeel vervolgens de sla, tomaat, kipfilet, avocado en bacon over de wraps.
  5. Voor het serveren kun je de wraps oprollen en vastzetten met een cocktailprikker.

Bewaartip: Als je de BLT Wraps niet direct opeet, laat dan de wraps, kipfilet en bacon eerst even afkoelen na het verwarmen en bewaar in een afgeloten zakje of bakje. Anders verleppen de verse groenten namelijk. Gevulde BLT wraps zijn ongeveer 1 dag houdbaar in de koelkast, als je de ingrediënten apart bewaart, zo’n 2-3 dagen. De avocado kun je dan het beste op het laatste moment aansnijden, want die wordt anders snel bruin.

Eet smakelijk!

Groetjes, Nanda



Nanda Appelman

Nanda Appelman heeft een passie voor gezond, maar vooral lekker eten en drinken. Ze is freelancer in marketing en communicatie: www.woordenenbeelden.com en vaste blogger voor Betty’s Kitchen.

View Comments

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

6 dagen ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

7 dagen ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

1 week ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

1 week ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

1 week ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

2 weken ago