Door Nanda – Vandaag heb ik een lekker recept voor BLT Wraps op het menu staan. Bacon, Lettuce & Tomato vind ik zo’n heerlijke combinatie met elkaar: knapperig, zout en fris tegelijk.
In dit gerecht combineer ik de BLT in een wrap, samen met gegrilde kip en avocado. Crème fraîche past altijd zo goed bij wraps, maar bevat meestal meer dan 35% vet. Daarom verzon ik een gezonder alternatief: een frisse yoghurtsaus met bieslook om het gerecht af te maken.
De BLT wraps kun je maken als licht diner, maar ook als een voedzaam alternatief voor de lunch. Het is bijvoorbeeld een ideaal gerecht om mee te nemen naar je werk, de wraps zijn snel en makkelijk voor te bereiden. Zo kun je de ingrediënten los meenemen en de wrap ter plaatse vullen, of van tevoren thuis klaarmaken en de gevulde wraps meenemen.
Na bereiding kun je de BLT wraps koud of lauwwarm serveren. Als je de wraps meeneemt naar het werk kun je ze een paar minuutjes opwarmen in de oven, magnetron of tussen een tosti-ijzer. Niet te lang, want anders zijn de sla en avocado niet lekker meer.
(Lunchgerecht voor 2 personen)
Bewaartip: Als je de BLT Wraps niet direct opeet, laat dan de wraps, kipfilet en bacon eerst even afkoelen na het verwarmen en bewaar in een afgeloten zakje of bakje. Anders verleppen de verse groenten namelijk. Gevulde BLT wraps zijn ongeveer 1 dag houdbaar in de koelkast, als je de ingrediënten apart bewaart, zo’n 2-3 dagen. De avocado kun je dan het beste op het laatste moment aansnijden, want die wordt anders snel bruin.
Eet smakelijk!
Groetjes, Nanda
De zomer is HET seizoen van het steenfruit dus moet je lekker veel gaan genieten…
Heb je wel eens 'orgaanvlees' gegeten? Dat is vlees dat afkomstig is van de ingewanden…
De zomer is in aantocht dus ook de ontbijtjes moeten er een beetje tropisch uit…
Vier de zomer met deze hummus bowl met zoete aardappel! Top af met jouw favoriete…
Frankrijk is natuurlijk het land voor wijnliefhebbers. Maar ze maken er ook een andere spraakmakende…
Steak tartaart of Steak tartare is een voorgerecht met rauw vlees en rauw ei. Je…
View Comments
Goede tip de yoghertsaus bij de kip. Ook niet zo vet!