Zodra ik een pan Belgisch stoofvlees op het vuur heb staan, dan zie je fietsers in de straat altijd even naar binnen gluren. Dit gerecht is net een sirene die eenzame zeelieden om de tuin leidt. Dit Belgische stoofvlees met bier en ontbijtkoek vult lege harten en magen met liefde en doet smaken naar meer.
Omdat er natuurlijk een lange stooftijd aan vooraf gaat, maak ik meestal een hele pan vol. Nu de kerst alweer voor de deur staat, kan ik je dit recept voor Belgische Stoofvlees met bier en ontbijtkoek ook aanbevelen om je familie en vrienden voor te zetten. Het is een klassieker, zelfs een tikkeltje zoet van smaak en een veelgevraagde favoriet binnen mijn eigen familie en vriendenkringen. Voor de liefhebbers: Check hier nog meer overheerlijke stoofvlees recepten.
Het ideale aan stoofvlees is dat je het zo eenvoudig kunt voorbereiden. Doe dit gerust in de ochtend (of zelfs de dag ervoor) en laat de pan lekker sudderen. Tijdens het kerstdiner hoef je het dan ook alleen nog even op te warmen. Zo hou je meer tijd over voor je vrienden en familie, tijdens het diner zelf.
En om het dit jaar helemaal makkelijk voor jullie te maken, sloeg ik de handen ineen met 4 andere foodbloggers! Samen met Foodie Friends Reny, Linda, Bo en Suzanne bedacht ik een compleet en afwisselend kerstmenu. Een zogeheten ‘ Foodbloggers Kerstmenu’ . Voor jullie bedoeld ter inspiratie voor de aankomende kerstdagen. Of gewoon omdat je het lekker vind klinken! Het werd een compleet 5 gangen kerstmenu, waar je zeer zeker van gaat watertanden:
***
Amuse – van Mind Your Feed
***
Voorgerecht – van Lekker eten met Linda
Carpaccio van Courgette en biet met Parmezaanse kaas
***
Tussengerecht – van Beaufood
Coquilles met bietensabayon en tuinkers
***
Hoofdgerecht – van Betty’s Kitchen
Belgisch Stoofvlees met bier en ontbijtkoek (zie recept hieronder)
***
Nagerecht – van Puur Suzanne
***
Wat je er ook van gaat maken, of misschien zelfs het hele menu, succes is gegarandeerd! Dan rest mij jullie enkel nog het hart strelende recept voor mijn Belgisch Stoofvlees te geven. De ultieme combinatie van fluweelzacht vlees dat gewoon op je tong smelt, en dat met de perfecte zoet/zout combinatie. Maak er in ieder geval een zeer smakelijke kerst van!
Recept voor Belgisch stoofvlees met bier en ontbijtkoek:
(Hoofdgerecht voor 3-4 personen)
Extra:
Eet smakelijk!
Groetjes, Betty
TIP! Dit Belgische stoofvlees met bier en ontbijtkoek is de volgende dag zelfs nog lekkerder. Laat na bereiding de pan, zonder deksel, volledig afkoelen. Dit kan gerust de hele avond, op het aanrecht. Voor het serveren de pan weer even zachtjes aan de kook brengen.
Gebakken appels uit de oven worden nog lekkerder als je er een romige en krokante…
De goedheiligman en zijn gezelschap zijn reeds aangekomen in ons land, dus de Sinterklaas recepten…
De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…
Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…
In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…
Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…
View Comments
Wat een heerlijk recept dat Belgisch stoofvlees met bier en ontbijtkoek, ik ga het deze week beslist maken
Respect dat je een stoofvlees gerechtje zo - om te smullen - op de foto hebt gekregen! Ziet er heerlijk uit :)
Fijne dagen!
Groetjes, Elize
Hi Elize, ik heb er mijn best op gedaan . :-) Dank je wel
Ik vind het een leuke combinatie van gerechten, ga proberen of ik ook zoiets zo netjes of tafel kan krijgen.
Bedankt voor de handleiding door "koks-land"
Graag gedaan hoor Perry, en geniet er lekker van!
Eet smaklijk!
Betina, kan dit ook in de slowcooker gemaakt worden? Moet voor een grote groep koken met kerst :) dus dit lijkt mij ideaal.
Jazeker! ik zou alleen wel de helft minder vocht gebruiken dan :-)
Succes!
Wat een leuk idee om een kerstmenu samen met andere foodbloggers te maken, mocht je voor het einde van dit jaar nog een deelnemer nodig hebben, dan hou ik me aanbevolen!
Dank je wel :-)
Het stoofpotje was heerlijk!
Hoi! Bij mij blijft het super nat. Ik heb er net maar maizena en wat extra peperkoek bij gegooid in de hoop dat ik het nog kan redden. Wat heb ik verkeerd gedaan?
Dat durf ik zo niet te zeggen Judy, want dan kan aan aan meerdere dingen gelegen hebben. Misschien stond je vuurtje wat minder warm als bij mij.
Maar mijn advies, eigenlijk bij alles wat nog niet 'droog genoeg is gekookt', is simpelweg wat meer door te laten koken.
Hoi, heerlijk hoor! Alleen in je recept staat het vlees laten door koken. Maar bedoel je niet sudderen of stoven. Het moet toch langzaam gaar pruttelen? Grtjes Eva
Hi Eva,
je hebt groot gelijk hoor! ik heb het meteen aangepast :-)
Het smaakt en ruikt heerlijk alleen is mijn vlees erg droog. Wat heb ik dan waarschijnlijk verkeerd gedaan en hoe kan ik dit een volgende keer voorkomen?
Hi Marjoleine,
dat is lastig inschatten, want ik ben er niet zelf bij geweest :-)
Maar over het algemeen is vlees doorgaans sappiger als je deze aan het begin goed rondom dichtschroeid. Dan blijven alle sappen binnen beter behouden. En stoven doe je liever op latere temperatuur, maar lekker lang laten sudderen.
Succes in ieder geval en ik hoop dat een tweede poging beter bevalt!
Hoi,kan ik aan dit gerecht ook champignons/kastanjes en paprika toevoegen ? Of gaat dat ten koste van de smaak ?
Hi Martin,
dit belgische stoofvlees is redelijk zoet van smaak. Je moet er van houden om dit te combineren met champignons en kastanjes.
Ik zou liever een ander stoofgerecht hiervoor uitkiezen, bijvoorbeeld goulash of boeuf Bourguignon. Je vindt ze hier: https://bettyskitchen.nl/tag/stoofschotel/
Hartelijk dank ,ik ga het uitpluizen.