Overige

Vers van de Pers #8 (de Kerstspecial)

Dit is alweer de laatste ‘Vers van de Pers’ editie van dit jaar! En uiteraard mag een winter/kerstspecial dan niet uitblijven. Dit zijn 5 nieuwe producten die onlangs zijn uitgekomen, maar die je tijdens de wintermaanden of de feestdagen erg goed kunt gebruiken. Uiteraard persoonlijk uitgetest en goedgekeurd in Betty’s Kitchen.

Christmas Muesli

Hoewel ik tijdens kerst graag uitgebreid ga brunchen met de familie, staat er dit jaar ook gewoon yogurt, kwark en Christmas Muesli op de tafel. Bij MyMuesli kun je namelijk je eigen muesli en granola melanges samenstellen. Deze wordt in een koker gegoten en bij je thuisbezorgd. Uiteraard kun je zo ook verschillende pakketten samenstellen, eventueel met servies, en kun je een origineel cadeau geven. Speciaal voor de feestdagen heeft men een Kerst-Granola en Advents-Muesli samen gesteld, die boordevol winterse smaakmakers zitten!

De Kerstmis Granola is enkel online te bestellen via MyMuesli.com . De prijs is 8.90 euro voor een feestelijke koker van 500 gram. Bij bestelling van multi-packs krijg je korting.

Skin Food – Weleda

Wat eet jouw huid vandaag? Denk je daar wel eens over na? Wij zijn allemaal bezig met wat we dagelijks eten en binnenkrijgen, maar vergeten veelal de buitenkant van ons lichaam. Maar onze huid heeft ook de nodige verzorging nodig. Het van oorsprong Zwitserse merk Weleda, komt dit jaar namelijk met een Skin Food creme voor de extreem droge huis. Het hoofdingredient is de driekleurige viool, die niet alleen een vochtinbrengende werking heeft, maar ook eetbaar is. Het is een supervoedende creme dit zowel voor het lichaam als voor het gezicht gebruikt kan worden, waardoor je dus letterlijk je huid ‘voedt’.

De Weleda Skin Food creme is verkrijgbaar bij de drogist in een tube van 30 ml (€ 5.49) of 75 ml (€ 9.990). Ga voor meer informatie naar de website van  Weleda.nl

 

Vegetarische Saucijzenbroodjes

Ik ben een flexitarier en daar kom ik ook best voor uit hoor! Maar omdat ik slechts een paar keer per week vlees eet, staan er soms wel vleesvervangers op het menu. Waaronder producten van de Vegetarische Slager. De kipfilets zijn bij ons al standaard ingewisseld voor de vega Kipstuckjes. De visvrije tonijnsalade is niet van echt te onderscheiden. En vanaf heden kun je ook je hart ophalen aan zeer smakelijk vegetarische saucijzenbroodjes! Je hoeft ze enkel nog alleen thuis een half uurtje af te bakken in de oven.

De vegetarische Saucijzenbroodjes zijn vanaf heden te koop bij diverse supermarkten (in het vriesvak) en kosten € 3.25 per doosje met 2 stuks.  Of bestel direct in de webshop van DeVegetarischeSlager.nl. 

Hermit Gin

Nederland is weer een prachtige Gin rijker! Afgelopen maand bracht ik een bezoek aan Den Haag en ontdekte daar nieuwkomer Hermit Gin! Het is een hele frisse en intense Gin met een vleugje zilte zee. Voor deze Hermit Gin wordt namelijk zilt water uit de Oosterschelde gebruikt en dat maak deze Gin ook uitermate perfect om te serveren bij bijvoorbeeld Oesters! Maar uiteraard misstaat hij zeker niet in een Gin Tonic met citrusfruit en wat zeekraal ter garnering. Dit is  een heel bijzondere Gin!

Ga voor meer informatie en verkoopadressen ga naar de website van HermitGin.com. 

Alka Thee

En tot slot, een fijn nieuw producten om het nieuwe jaar goed mee te beginnen. Na de drukke feestdagen, is januari vaak weer een moment van rust, bezinning en goede voornemens. Veelal start ik in Januari een aantal detoxweken, om mijn hoofd en lijf weer een balans te krijgen. Het ontgiften en ontzuren van het lichaam staat dan voorop en weer terug naar de basis van goede voeding wordt weer onder de aandacht gebracht.Voor de liefhebber is er nu dan ook  Alka® Thee!  Een kruidenthee met maar liefst 52 soorten kruiden om je lichaam te helpen ontzuren en ontgiften.  Ik ben dol op kruidenthee, dus drink hier gerust 3 koppen per dag van weg (= aanbevolen). En na de eerste paar dagen waren bij mij de resultaten al merkbaar. Zowel in mijn kop als in mijn darmen. Op naar een gezond(er) lichaam dus!

Alka® Thee wordt geleverd in een box met 100 zakjes thee (= 1 maand kuur) en kost € 24,95. Voor deze kruidenthee en alle andere Alka® producten ga je naar de webshop van Alka.nl.  

Dit was mijn opsomming voor wat extra december inspiratie. Mocht jij een van de producten (inmiddels) zelf aangeschaft of uitgeprobeerd hebben, dan hoor ik graag wat je er van vind!

Dit artikel bevat producten of goederen die door een merk of bedrijf zijn opgestuurd. Lees hier meer over op mijn disclaimer pagina.

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

View Comments

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

2 dagen ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

3 dagen ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

4 dagen ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

5 dagen ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

6 dagen ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

1 week ago