Een goed basisrecept voor tomatensaus is nooit weg! Dus laat ik je zien hoe eenvoudig je deze kunt klaarmaken. De Italiaanse keuken kán namelijk niet zonder tomaten en je komt ze dan ook werkelijk overal tegen: in stukjes door de salade, in een tomatensoep, door de pasta en pastasauzen, maar nog belangrijker: in de saus voor op de pizza.
Bij een zelfgemaakte pizza (Check mijn ultieme pizzadeeg recept!!), maak je deze tomatensaus natuurlijk ook gewoon zelf! Ik gebruik hiervoor gepelde tomaten uit blik, want die heb ik standaard in de voorraadkast staan. Maar je kunt natuurlijk ook een halve kilo verse tomaten gebruiken om saus van te maken. Ik zou de tomaten dan wel even inkruisen en 1 minuut laten wellen in water, dat net van de kook af is. Zo kun je heel eenvoud het velletje er af trekken en de verdere bereiding volgens van dit recept voor tomatensaus. Deze tomatensaus is intens van smaak en is de ideale basis saus voor op de pizza. Alleen nog even beleggen met kaas en je favoriete toppings en je bent klaar.
Zelf maak ik gebruik van verse kruiden van mijn balkon om dit basisrecept voor tomatensaus te maken.. Mocht je hier zelf niet over beschikken, kun je elk van deze verse kruiden vervangen door het volgende: 1 eetlepel verse kruiden staat gelijk aan een 1 theelepel gedroogde variant. Mocht je deze ook niet in huis hebben, dan volstaat het ook om totaal 1 eetlepel gedroogde Italiaanse kruidenmix te gebruiken in onderstaand recept. Dit basisrecept voor tomatensaus maken is niet alleen heel goed geschikt voor op de pizza. Maar je kunt hem ook serveren met je favoriete pasta soorten. Leuk om te weten: hoeveel verschillende soorten pasta’s denk jij dat er zijn? En welke saus serveer je bij welke pasta?
Een goed basisrecept voor tomatensaus is nooit weg! Dus laat ik je zien hoe eenvoudig je deze kunt klaarmaken. De Italiaanse keuken kán namelijk niet zonder tomaten en je komt ze dan ook werkelijk overal tegen: in stukjes door de salade, in een tomatensoep, door de pasta en pastasauzen, maar nog belangrijker: in de tomatensaus op de pizza.
Extra:
Eet smakelijk! Groetjes, Betty
Tip! De (overgebleven)tomatensaus kan ook afgedekt, maximaal 2 dagen, in de koelkast bewaren. Wel even goed laten afkoelen. Je kunt de saus ook prima invriezen in een afgesloten bakje of luchtdicht ziplock zakje. Max 3 maanden in de vriezer en je kunt het prima ontdooien door een nachtje van tevoren in de koelkast te leggen. Wel svp in een diep bord of kom.
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je dit basisrecept voor tomatensaus voor op de pizza wilt maken!
De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…
Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…
In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…
Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…
Afgelopen week was natuurlijk Sint Maarten. Deze weken zijn de zakjes uitdeelsnoep als warme broodjes…
'Baked Feta' was een ware hit op social media de afgelopen jaren. En het leent…
View Comments
Smaakt goed. De saus. Pizza zit nu in de oven.