Cupcakes kun je in vele soorten en maten maken. Dit recept is ontstaan omdat mijn dochter cupcakes wilde maken en wij nog een grote overrijpe banaan hadden liggen. Voor een heerlijk contrast serveer je deze bananen cakejes met roomkaas glazuur en een vleugje kardemom.
Okee deze bananen cakejes met roomkaas zijn misschien niet de meest gezonde cakejes, maar ze zijn wel heel lekker als je van een zoet ontbijt of tussendoortje houdt. De roomkaas is een beetje hartig van smaak en dat combineert zo goed met de zoete bananen cakejes. En ze zijn ook nog eens heel makkelijk om te maken.
Overrijpe bananen moet je NOOIT weggooien. Hoe bruiner, hoe zachter en hoe zoete van smaak ze zijn. De melige bananen zijn niet lekker om zo uit de hand te eten, maar ze doen het uitstekend in zoete baksels zoals deze bananen cakejes met roomkaas. Wist je dat ik vaak een (half) banaantje gebruik om mijn baked oats te zoeten? Maar ze zijn ook heerlijk als vast onderdeel in deze havermout wafels met banaan. En natuurlijk zou ons immers populaire ‘bananenbrood’ niet kunnen bestaan zonder overrijpe bananen. Daarnaast zijn deze glutenvrije blondies met frambozen en banaan ook een aanrader. Zo zie je maar, ik heb nog veel meer lekkere bakrecepten met banaan voor je op de website staan, dus nooit meer weggooien die rijpe bananen.
Deze bananen cakejes met roomkaas zet je in slechts een half uurtje op tafel. Het is een kwestie van simpelweg even kort mixen, in de vorm scheppen en afbakken. Serveer ze met roomkaas als tegenhanger voor het zoet en je hebt een heerlijke zoet ontbijt of lekker tussendoortje.
Voor het cakebeslag:
Voor erbij:
Eet smakelijk!
deze cakejes zijn ook geschikt om in te vriezen (max. 3 maanden), maar dan wel zonder roomkaas erop.
Gebakken appels uit de oven worden nog lekkerder als je er een romige en krokante…
De goedheiligman en zijn gezelschap zijn reeds aangekomen in ons land, dus de Sinterklaas recepten…
De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…
Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…
In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…
Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…