Events

Annabel Langbein diner organiseren

Kennen jullie Annabel Langbein al? Deze Nieuw-Zeelandse dame heeft een eigen serie op 24Kitchen en staat bekend om haar vele eetfeestjes en ‘simple pleasures’ die ze uit het leven haalt. Wij mochten als een van de eerste in Nederland haar nieuwe kookboek ontvangen en konden niet wachten om hiermee aan de slag te gaan. Hoog tijd om ons eigen Annabel Langbein diner te organiseren dus.

In de blogpost van gisteren vertelde ik jullie al over het nieuwe kookboek van Annabel Langbein: Simple Pleasures. Om dit boek aan de ultieme test te onderwerpen, werd er een heus eetfeestje georganiseerd en werd er gekookt uit haar nieuwe boek.


Wat maakt een typisch Annabel Langbein diner?

  • Omring je met familie en vrienden. Eten is altijd leuker met gezelschap. Omring je met mensen waar je van houdt en deel lekker eten met ze. Ons gezelschap bestaat uit 2 bevriende stellen: een goed moment om allemaal even bij te komen van een drukke werkweek.
  • Werk met lokale en seizoensproducten. Helaas hebben we niet allemaal de riante achtertuin van Annabel met verse groente en fruit (I wish!) , maar met de zaterdagmarkt in de buurt, kom ik toch al gauw aan heerlijk en verse producten.
  • Een goede voorbereiding is het halve werk! Maak handig gebruik van de voorbeeld menu’s uit het boek, of stel je eigen menu samen. Probeer s’middags zo veel mogelijk voor te bereiden, zodat je s’avonds tijd overhoud om met je gasten lekker te kunnen tafelen.
  • Kleed het geheel mooi aan. Maak gebruik van kaarsen en mooie servetten of tafelkleed,  en versier bijvoorbeeld met verse bloemen en eigen gemaakte menukaartjes. Zet waterkannen gevuld met fruitwater op tafel. Dit maakt het net even wat meer bijzonder en geeft je het gevoel dat je echt ‘uit’ eten bent.

Ons Annabel Langbein diner en menu van de avond:


Welkomst cocktail:

Bij binnenkomst kreeg iedereen eerst een glaasje limoncello aangeboden. Normaliter duurt Limoncello maken zo’n 6 weken, maar in dit boek vind je een eenvoudig recept voor limoncello met vodka maken in 48 uur. In Annabel haar kookshows komen de welkomstdrankjes voor de gasten ook altijd terug. Want eenmaal binnen wil iedereen zijn dag kunnen loslaten en ontspannen.


Voorgerecht:

Daarna werd het voorgerecht geserveerd: een pissaladière met courgette en feta. Je kunt dit het beste vergelijken met een hartige plaattaart met lekker veel groenten.


Hoofdgerecht:

Ons hoofdgerecht bestond uit Zalm met pesto uit de oven en daar werd een Saffraan risotto met spinazie bij geserveerd. Beide recepten passen heel goed bij elkaar dus wees geïnspireerd om hier thuis ook zelf mee aan de slag te gaan!


Dessert:

Voor het dessert namen wij allemaal plaats op het balkon. De avond was nog broeierig warm en onder het genot van Italiaanse Jam taartjes sluiten wij deze avond succesvol af.


Wil jij ook jouw eigen Annabel Langbein thuisdiner gaan organiseren? Klik dan hier om het Simple Pleasures kookboek te bestellen.

Groetjes, Betty

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

1 week ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

1 week ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

1 week ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

2 weken ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

2 weken ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

2 weken ago