Ontbijt Recepten

Acai bowl met banaan en blauwe bessen

Je zal er afgelopen jaar vast wel eens van gehoord hebben, maar de acai bowl is nog steeds hip en healthy en mag dus ook niet ontbreken in het rijtje met mijn favoriete smoothie bowls.

Officieel gezien zou je een acai bowl maken met bevroren acai bessen. Maar omdat ik deze niet standaard in huis heb liggen, besloot ik om acai poeder en bevroren bananen te gebruiken. De smaak is in ieder geval perfect!

Acai bowl

De supergezonde acai bowl is een trend die over is komen waaien uit de VS. In New York kom je overal foodtrucks en restaurantjes tegen met deze smoothie bowl, maar ook in Nederland is de Acai bowl al geregeld gespot.  Aangezien vermalen bevroren fruit het altijd wel goed doet (dat wordt namelijk net een ijsje) is de acai bowl ook ideaal om een warme zomerse ochtend mee te beginnen. De Zuid-Amerikaanse acai bes zit namelijk boordevol anti oxidanten en is echte powerfood. Je krijgt er namelijk energie van! En daarnaast bevatten ze ook nog eens vezels. Ik combineer wat acai poeder (koop je bij de natuurwinkel), met bananen en blauwe bessen, voor een volle en romige smaak. Afgetopt met bolletjes vrolijk gespikkeld drakenfruit en ik heb genoeg vitamines om mijn werkdag mee te beginnen!

Recept Acai Bowl met banaan en blauwe bessen:

(ontbijt voor 1-2 personen)

  • 80 gram (bevroren) blauwe bessen,
  • 2 (bevroren) bananen,
  • 2 eetlepels acai poeder,
  • 50 – 100 ml water.

Goede toppings zijn:  Chiazaad, pompoenpitten, walnoten, plakjes banaan, extra blauw bessen, bolletjes drakenfruit.

Zo maak je de smoothie bowl:

  1. Voeg de blauwe bessen, bananen en acaipoeder in de blender en maal glad tot een dikke, romige smoothie. Tussentijds schenk je er de water bij, maar gebruik zoveel als nodig. Mocht je blender een ‘ crushed ice’ functie hebben, dan zou ik je willen adviseren deze optie te gebruiken bij bevroren producten.
  2. Schep de acai smoothie in een kom en roer top af met goede toppings. Mijn favoriet zijn bolletjes drakenfruit en chiazaadjes.

TIP: Mocht je 200 gram hele bevroren acaibessen kunnen vinden? laat dan 1 banaan en de blauwe bessen achterwege.

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

View Comments

Recent Posts

Gevulde Appels uit de oven

Gebakken appels uit de oven worden nog lekkerder als je er een romige en krokante…

2 dagen ago

Sinterklaas Sate van kiphaasjes

De goedheiligman en zijn gezelschap zijn reeds aangekomen in ons land, dus de Sinterklaas recepten…

3 dagen ago

5x Koreaanse Bijgerechten (Banchan)

De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…

5 dagen ago

Zelf falafel balletjes maken

Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…

6 dagen ago

Indonesische Bami Goreng

In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…

1 week ago

Sinterklaas Mug Cake met kruidnoten

Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…

1 week ago