Soms heb je van die dagen dat je even niet meer weet wat voor een gezonde lunch je mee moet nemen. Op het werk heb je vaak een beperkte keuze of slechts een klein keukentje om je lunch te bereiden. Dus dan moet je creatief zijn.
Dus heb ik hier wat lunch inspiratie voor thuis, op kantoor of to-go voor je. Wat je nodig hebt zijn crackers of rijstwafels en een paar gezonde ingredienten om deze mee te beleggen. Het enige dat je nog op locatie nog nodig hebt, is een mes. Of pak deze simpelweg mee in je broodtrommel. Dit is 8x inspiratie voor een gezonde lunch met crackers:
(alle recepten zijn voor totaal 2-3 crackers)
Stop twee ananasschijven (eventueel uit blik,uitgelekt) in een lekvrij bakje. Strooi hier eventueel wat sweet-chilli poeder overheen. Stop in een separaat bakje 4 flinke eetlepels huttekase (cottage cheese). Beleg op je werk de crackers met de cottagecheese, en verdeel hier de ananas overheen. Let op! deze gezonde lunch cracker kun je niet s’ochtends al voorbereiden, of je moet van een slappe, natte cracker houden.
Smeer twee crackers vast in met pindakaas, en dek vervolgens af met een stukje bakpapier. (Dit voorkomt dat het overal tegenaan gaat plakken). Neem vervolgens een hele appel mee. Tijdens de lunch verwijder je het bakpapier, snijd de appel in plakjes en beleg hier je cracker mee. Je kunt er eventueel nog wat honig overheen druppelen (mits je dat op kantoor hebt staan). Variatietip: Je kunt de pindakaas ook vervangen door bijvoorbeeld amandelboter of cashewboter.
Snijd thuis een bolletje mozzarella alvast in plakjes. Verpak deze vervolgens in een luchtdicht boterhamzakje. Neem een hele avocado mee in de broodtrommel. Eenmaal op het werk beleg je de crackers met de mozzarella. Snijd de avocado doormidden, verdwijder de pit en lepel deze uit. Snijd vervolgens de avocado in plakken en verdeel over de mozzarella. Giet er enkel nog wat olijfolie, peper en zout overheen. Variatietip: Je zou de avocado ter plekke ook kunnen prakken en als een soort dikke boter over de crackers kunnen smeren. Verdeel hier vervolgens de mozzarella overheen.
Kook thuis 2 eieren hardgekookt: in een klein pannetje met water, gedurende 12 minuten. Schrik de eieren, pel ze, en laat goed afkoelen. Je kunt eventueel het eigeel verwijderen, maar het hoeft niet. Hak de eieren in blokjes (of handig, gebruik hier een eiersnijder voor). Roer hier 1 eetlepel griekse yoghurt, 1 theelepel mosterd, peper en zout door heen. Je kunt eventueel nog wat verse bieslook/dille/of peterselie toevoegen. Bewaar de eiersalade in een apart bakje, en beleg tijdens de lunch hier de crackers mee.
Stop een stukje zachte geitenkaaas (Chevre) in bakje. Voeg hier 2 ontpitte dadels, in stukjes, aan toe. Hak ook wat amandelen grof en voeg toe. Sluit het bakje af en neem de crackers los mee. Tijdens de lunch smeer je de geitenkaas over de crackers en verdeel hier de dadels en amandel overheen. Druppel er eventueel nog wat honing overheen, als je deze op kantoor hebt staan.
Smeer wat roomkaas over de crackers en dek af met een stukje bakpapier. Dit voorkomt uitsmeren of knoeien. Was de aardbeien, verwijder het kroontje en snijd de aarbeien in plakjes. Je kunt er eventueel wat nootmuskaas of kaneel overheen strooien. Stop de aardbeien in een afsluitbaar bakje. Eenmaal tijdens de lunch, verwijder je het bakpapier en verdeel de aardeien over de roomkaas.
Gebruik een dunschiller om reepjes komkommer en wortel te snijden. Stop deze in een luchtdicht bakje. Stop in een separaat bakje 3 eetlepels hummus en verpak de crackers apart. Tijdens de lunch smeer je de hummus over de crackers en drapeer hier de komkommer en wortel overheen.
Snijd twee tomaten in plakken en pak deze in een stukje huishoudfolie. Stop de crackers in je broodtrommel en zoek een hoekje om het pakketje met tomaten in te stoppen. In weer een ander hoekje leg je een hoopje verkuimelde feta. Bestrooi de feta eventueel met een klein beetje (gedroogde) Italiaanse kruiden. Voor de lunch beleg je de cracker met de plakjes tomaat en verdeel hier de feta overheen.
Zo zie je maar, je kunt volop varieren voor een gezonde lunch met crackers! Hebben jullie een lekkere combinatie voor op het werk of onderweg? Deel jouw favo ingredienten in de comments hieronder!
(bron: Buzzfeed.com)
Gebakken appels uit de oven worden nog lekkerder als je er een romige en krokante…
De goedheiligman en zijn gezelschap zijn reeds aangekomen in ons land, dus de Sinterklaas recepten…
De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…
Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…
In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…
Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…
View Comments
Ik neem graag pindakaas met banaan. Leuk artikel dit!
thanks Maaike,
en inderdaad: pindakaas en banaan is ook een gouden combinatie!
Ziet er lekker uit Betty, alleen deze foto's zijn toch niet van jouw eigen hand, of vergis ik me? Ik ken deze foto's. Verder klinken de combi's echt goddelijk.
Goede morgen Angela,
Dat klopt, soms maak ik gebruik van stockfoto's of foto's van de originele website.
In dat geval staat dan ook altijd de bronvermelding onderaan het artikel.
oh oh.. Sorry!!
Ik denk dat ik zie waar je op doelt overigens...
De header foto is inmiddels aangepast... macht der gewoonte denk ik.
Groetjes, Betty
Cracker met paturain en gerookte zalm snippers. Beetje peper erover en smullen maar!