Persoonlijk

Eetdagboek Week 20 (#bikinibodychallenge2015)


Het is alweer week 4 van de #bikinibodychallenge2015 en de beproevingen worden weer steeds zwaarder. Ik begrijp het wel als jullie zeggen dat je het moeilijk vind om een nieuw eetpatroon vast te houden. Want het is ohhh zo makkelijk om weer in je oude gewoontes te vallen. Het overkomt mij ook! Je leest er alles over terug in het eetdagboek van de afgelopen week:

De tip voor deze week is: Las eens een balansdag in!  Ook ik heb wel eens een onverwachts vrienden op de stoep, of ik wordt last-minute meegelokt naar een leuk evenement of festival. En dan kan het zijn dat je jezelf betrapt op iets eten of drinken wat niet helemaal in de lijn licht van je nieuwe eetstijl. Maar vraag jezelf eens af: Heb ik het niet op en top naar mijn zin tijdens die brunch met vrienden? Of omdat je lekker in het zonnetje op het terras zit met een biertje? Zit je niet gewoon immens te genieten op dit moment? Dan is het voor een keertje echt niet erg om te zondigen. Jouw geluk staat immers voorop! En heb je gisteren het iets te gezellig gemaakt, met iets teveel wijntjes, dan compenseer je jezelf de volgende dag. Ga lekker een flink eind stevig wandelen. Of neem een gezonde salade als lunch en low carb maaltijd als avond eten. Of doe eens gek, en duik gewoon een uur lang de sportschool in! Zoek gewoon weer je balans, daar draait deze hele bikinibodychallenge voor mij ook om.

Maar goed… terug naar het eetdagboek van afgelopen week…

Eetdagboek Maandag:

Rise & Shine met 2 minuten lang Jumping Jacks. Voor het ontbijt maak ik een schaaltje kwark met kiwi, granaatappelpitjes, chiazaadjes en amandelschaafsel. Voor erbij uiteraard weer een kop groene thee.

Eenmaal op kantoor neem ik een cappucino en een kop rooibos thee met honing.

Tijdens de lunch geniet ik van een salade van rucola,  plakjes komkommer, 2 plakken kipfiletrollade, en 1/2 avocado in stukjes. Bovenop de salade leg ik een spinazie omelet die ik s’ochtends thuis al gebakken had.

Tussen de middag neem ik nog een espresso en een appel als snack.

Eenmaal thuis had ik heel erg trek in een Caprese Salade (ja echt mijn zomer favoriet!). Ik serveer er nog wat kalamata olijven in stukjes en reepjes rundersalami (vleeswarenafdeling) bij. Het werd een enorm vullende salade, maar ohh zo lekker hoor!

Eetdagboek Dinsdag:

Het ontbijt bestaat vandaag uit 2 gebakken eieren met 2 plakken kipfilet en een plak 30+ kaas. (Een broodloze uitsmijter dus). Ik zou echt elke dag eieren kunnen eten. Ze zijn zo veelzijdig te combineren! Voor erbij enkel nog een kop groene thee.

Op het werk neem ik een kopje kamille thee en een appeltje als ochtendsnack.

Tussen de middag neem ik drie rijstwafels: een met oude kaas, een met eiersalade en de laatste met 1/2  geprakte avocado. Daarbij drink ik nog een kop kamille thee.

De reden dat ik vandaag geen koffie wilde drinken, is omdat ik vanavond naar een evenement van Nespresso ging. Deze week wordt namelijk een nieuwe limited edition gelanceerd, en dat ging gepaard met een sterrenwaardig diner en een workshop koffie cocktails maken! Hier schrijf ik nog een aparte blogpost over!

Maar laat het duidelijk zijn dat ik veel te veel gegeten EN gedronken heb! Niet alleen koffie, maar ook wijn en cocktails hoor. Dus dat moet gecompenseerd gaan worden!

Eetdagboek Woensdag:

De volgende ochtend begint dus heel goed met een groene smoothie van o.a mango en avocado! 

Eenmaal op mijn werk mag ik slechts 1 cappucino en daarna heel veel water! (Beetje last van nadorst Betty?!)

Tijdens de lunch heb ik een enorme zoute trek, dus beleg 2 rijstwafels met wat pindakaas en een plakje kaas erboven op! Daarna neem ik nog een rijstwafel met rookvlees EN een rijstwafel met eierensalade.

Dat was iets te veel van het goede, dus ik besluit om mijn vier-uur snack maar even over te slaan.

Savonds ga ik met Dylan lekker 40 minuten lang stevig wandelen. En eenmaal thuis maak ik Caponata: een Italiaanse stoofschotel met aubergines en gehakt. Lekker licht en lowcarb.

Eetdagboek Donderdag:

Deze ochtend mag ik lekker een beetje gaan uitslapen, en daarna wordt het weer tijd om die benen aan het werk te zetten met 2x 1 minuut Jumping Jacks!

Even later staan wat vrienden voor de deur en brunchen we met zijn allen gezellig in het zonnetje. Zo heb ik een flinke pan met scrambled eggs gemaakt, en bacon geroosterd in de oven. Op tafel was tevens een flinke pot kwark te vinden, met vers gesneden fruit en superfoods. En voor de liefhebber had ik zelfs nog wat afbakbroodjes. Zo kon iedereen lekker opscheppen wat hij of zij wilde. Laten we de versgeperste jus d’orange en nieuwste Nespresso koffie niet vergeten  🙂

Tussen de middag gaan we met zijn allen lekker wandelen, want het is echt prachtig Hemelvaart weer! Eenmaal terug in de achtertuin kwam de koffie op tafel en daar hoort natuurlijk wat lekkers bij. Gelukkig had Cote D’or wat nieuwe chocolade soorten bij ons afgeleverd en dit ‘crunchy’ tablet was toch wel ieders favoriet!

Aan het einde van de middag keerde de rust weer terug en aten Dylan en ik de kliekjes van de Caponata van gisteren avond.

Eetdagboek Vrijdag:

Ahhh lekker een Vrije-dag na hemelvaart en we besluiten om deze bonusdag maar even goed uit te pakken. Het ontbijt was  een atkins cracker en een tomaat in plakjes. Met een kopje thee. Daarna op naar het tuincentrum!

Dylan en ik hebben een groot deel van ons ‘aankomend’  grasveldje omgespit, wortels verwijdered en alvast twee flinke moestuinbakken gebouwd. Ja gewoon eigenhandig met planken enzo. Blijkbaar heb ik vroeger wel goed opgelet toen pappa bezig was in onze tuin.

Tussen het vele tuinieren door snakten we allebei naar een zoetzalig broodje. De keuze viel op witte puntjes met knakworst en mosterd. Want dat hadden we beiden al eeuwen niet meer gegeten. Zo’n dagje buiten spelen maakt letterlijk het kind in je los 🙂

Aan het einde van de dag waren de moestuinen klaar. Zaadjes en plantjes geplant en al. Een gezien de immense hoeveelheid calorieen die we verbrand hadden, en ik absoluut geen energie meer had om te koken, besloten we New York Pizza’s te bestellen. Mijn all-time favorite is de Bufallo Chicken! Welverdiend zou ik zeggen!

Eetdagboek Zaterdag:

Zaterdag had Dylan trek in pannenkoeken. Dus meneer verraste mij met een pannenkoeken ontbijt. Koopsmans heeft namelijk een volkoren pannenkoeken mix in het assortiment, en die vult als een malle. Ik heb dus volkoren pannenkoeken op: een met kaas en twee met nutella. Die derde was mij eigenlijk echt te veel! Daarna is de grote opruimdag in huis. Je wil niet weten waar ik overal aarde tegenkwam! Dus we konden even flink aan de bak met een grote schoonmaak.

Terwijl ik in mijn zaterdag kloffie druk aan het poetsen was, stonden er twee charmante heren van Mona voor de deur. “MAAR IK ZIE ER NIET UIT!” Schreeuwde ik nog naar Dylan, die de deur op had gedaan!  Ze kwamen mij de nieuwe Hollandse verwenyoghurt afgeven! Heel verstandig zeiden ze niets over mijn joggingbroek of uitgezakte knot. Anders had ik ze niet meer zo charmant gevonden..  Maar goed, dat mona toetjes werd mooi meteen onze lunch van vandaag!

S’ avonds wordt het weer tijd om de bikinibodychallenge in acht te nemen, dus ik sluit af met een overheerlijke low carb maaltijd.

Gewokte biefstukreepjes, met rode paprika, sugarsnaps, broccoli roosjes en tauge in plaats van mie! Taughetti is echt een super alternatief voor pasta of rijst! Na afloop alleen nog een kop sleepy time thee en vroeg naar bed. Mijn hele lijf doet zeer van twee dagen hard werken, dus voldoende rust is hier wel even op zijn plaats.

Eetdagboek Zondag:

Een heerlijke lui-lekker en bijkom dagje, voordat die werkweek weer gaat beginnen. Het onbijt is een havermoutpap met superfoods. Of eigenlijk is het een brunch, gezien het tijdstip.

Tussen de middag pers ik nog een jus d’orange en daarna vertrekken we naar mijn vader, voor een familie diner.

Paps en mijn zusje Babs stortten zicht vanvond op het koken: Gebakken aardappels uit de oven met paprika reepjes. Gestoomde broccoli en bloemkool met een home-made kaassaus a la Babs. En hier aten we Cevapcici bij (Joegoslavische worstjes met veeeeeel knoflook). Dit is echt comfortfood voor mij!

Paps komt voor zijn werk af en toe in Belgie en neemt dan altijd van die heerlijke biertjes mee. Dus de hele familie zat lekker aan tafel te smikkelen met een Duveltje en Liefmans erbij. Als toetje kregen we nog Luikse wafels met chocolade en een toefje slagroom. Even heb ik getwijfeld of ik deze wel moest nemen, maar de hele familie zat zo lekker te smullen, dus deed ik ook maar gewoon mee.

Toen ik weer eenmaal thuis was besloot ik toch nog even die wafel te compenseren met een flinke wandeling door de wijk. Lekker 20 minuten lang stevig doorstappen. Goed voor de bloedsomloop. En het was immers een prachtige avond, dus waarom niet?!

Zo zie je maar, ook ik heb de afgelopen week toch lekker kunnen genieten met bloggers, vrienden en familie, maar daarna wel weer gecompenseerd. Gelukkig merkte ik dat dan ook op de weegschaal, want er is weer een klein gewichtsverlies gecontstateerd! Eindstand na 4 weken:  -/- 3.2 kilo !

Hoe gaat de  #bikinibodychallenge bij jullie? Lukt het jullie ook om (bewust) meer te bewegen of te compenseren? 

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

View Comments

  • Leuk dat het goed gaat met ups en downs, maar wel van alles genoten. Heerlijk hoe jij dat doet en erg leuk om te lezen.

    Die copanata ziet er heerlijk uit, ga ik onthouden. Net als de Taughetti. Wat heb je hier voor kruiden of saus doorheen gedaan? Soja of zo?

    groetjes

    • Kijk, dat vind ik nou leuk om te horen! Ik ben zelf nog een beetje zoekende maar ik denk dat het aardig goed gaat.
      En ik ga komende week het recept van de caponata online zetten! Die is gewoonweg te lekker om voor mezelf te houden ;-)
      Groetjes, Betty

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

1 week ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

1 week ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

2 weken ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

2 weken ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

2 weken ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

2 weken ago