Kookboeken

5x Foodbloggers Kookboeken 2017

Wat vliegt een jaar voorbij! Maar ook in 2017 kwamen er veel nieuwe kookboeken uit en daarbij hebben wederom foodbloggers ook hun steentje bijgedragen. Sommige foodblogs zijn namelijk immens populair, dat de overstap naar een eigen kookboek ook heel snel gemaakt is. Ik verzamelde 5 favoriete foodbloggers kookboeken uit 2017 voor jullie.

5x Foodbloggers Kookboeken 2017:


1. x kopen, 5 x koken (Lekker & Simpel)

Jorrit en Sophie zin bekend van de immens populaire website LekkerenSimpel.nl. Heerlijke alledaagse recepten waar iedereen zich wel aan kan wagen. Want de recepten zijn simpel maar tegelijk lekker.  Het stel heeft nu een heel handig boek, waarbij je met 1x boodschappen doen (lees: een specefiek ingredient kopen), wel 5 verschillende recepten kunt maken. Heerlijk om restjes groente mee op te maken of als de ingrediënten toevallig in de aanbieding zijn, zodat je toch een hele week lekker gevarieerd kunt eten. Jij houdt toch ook niet van food waste?  Je besteld het 1xKopen-5xKoken kookboek voor € 25,80.


2. Daily Dinner Kookboek (Chickslovefood)

Het lijkt wel alsof Chickslovefood elk jaar weer met een nieuw kookboek uitkomt. En waarom niet? Hun makkelijke recepten met 5 of minder ingredienten zijn voor iedereen weggelegd.

Dit jaar bundelen ze maar liefst 100x avondeten recepten met maar 5 ingredienten in hun Daily Dinner boek. Dat wordt razendsnel en zonder lange boodschappenlijst een lekkere maaltijd op tafel zetten. Lekker handig alles in een pan bijvoorbeeld, maar ook hartige taarten, Hollandse pot en internationale klassiekers in een snel jasje. Bestel het Chickslovefood Daily Dinner Kookboek voor € 12.50.


3. Eetkalender 2018 (Francesca  van Berk)

Francesca is moeder van 2 boys en voorziet Nederland elke week al van lekkere inspiratie voor het hele gezin. Dit doet zij op de populaire blog Francescakookt.nl. Een paar jaar geleden is zij begonnen met de Eetkalender, boordevol tips en inspiratie voor elke dag. En dat succesnummer mag dit jaar natuurlijk ook niet ontbreken.

Je vind in deze kalender maar liefst 52 weekmenu’s voor 2018, die zij in samenwerking met foodbloggende vriendinnen in elkaar heeft gedraaid. Handige planners, boodschappenlijstjes en natuurlijk tips en trucs van Francesca. Lekker eten moet vooral lekker makkelijk vol te houden zijn. Bestel de Eetkalender 2018 voor € 19.99.


4. Laura’s Bakery Bakboek (Laura Kieft)

Een van de grootste bakblogs van Nederland is Laura’s Bakery. Eerder kwam zij al met het basis bakboek voor elke (beginnende) thuisbakker. En nu dus een kookboek, of eigenlijk bakboek met heel veel lekkere recept inspiratie en variaties.  Laura’s Bakery staat boordevol zoete baksels, cakes, taarten en inspiratie voor de feestdagen.

En dit bakboek is een mooie repetroire met maar liefst 70 zoete recepten voor allerlei soorten gebak, koekjes, desserts en borrel hapjes. Dit foodbloggers kookboek is er zeker eentje voor op het verlanglijstje voor kerst! Bestel het Laura’s Bakery Basis Bakboek voor € 24.99.


5. Reishonger (Sabine Koning)

De koning van de Guilty Pleasures: Sabine Koning neemt je in die kookboek mee op reis door Azie, Amerika, Europa en meer. Als eigenaresse van de foodblog OhMyFoodness.nl is het duidelijk dat Sabine van lekker eten houdt. Maar dat reizen haar tweede grote passie is, dat blijkt wel uit dit kookboek waar je letterlijk honger van krijgt.

Het is een soort culinaire gids geworden met haar persoonlijk vakantie herinneringen en bijbehorende gerechten. En dat maakt dat het eten alleen maar lekkerder gaat smaken natuurlijk. Je koopt het Reishonger kookboek voor € 22.50.


Zo dit waren ze dan! 5 x foodbloggers kookboeken die ik je voor de kerst zou willen aanbevelen. Hebben jullie zelf ook een van deze kookboeken op het verlanglijstje staan? 

Ik wens jullie alvast hele fijne feestdagen! En uiteraard veel kookplezier!

(bron foto’s:  www.bol.com)

Deze blogpost bevat Affiliate Links. Mocht je een boek willen bestellen bij Bol.com en je maakt gebruik van de affiliate link, dan help je Betty’s Kitchen ook een beetje. Hartelijk dank hiervoor.

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

6 dagen ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

1 week ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

1 week ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

1 week ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

1 week ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

2 weken ago